7,5 hónapos babám még kúszik, és nem mászik? Hogy tudnám erre tanítani?
Nézd meg ezt a videót, így gyakorolhattok ti, de ahogy alatta írják, napi 3*15 perc
Ne aggódj, nekem az egyik ikerbabám csak most kezdett mászni, pedig már elmúlt 11 hónapos! Mindent csinált, kúszott folyamatosan, felállt, az sem érdekelte, hogy a tesója mindig mászik, nem utánozta. Nem segítettünk neki, de 1xcsak elkezdett mászni.
Persze majd itt lehet, hogy közlik veled, hogy nem lesz okos a gyereked, mert nem tud mászni, mert nem lesz elég barázdált a kis agya, de ne foglalkozz azzal, ha vki ilyet mond!
7.5 hónaposan semmivel nincs elmaradva!
Nem kell erőltetni, majd fog mászni. Fiam is inkább kúszott, sokáig, nagyon rövid ideig mászott csak.
Szerintem felesleges erőltetni:)
Az én fiam is 7 hónaposan kezdett el kúszni, de mászni csak 9 hónaposan. Még nagyon ráér!
Mi a gyógytornász barátnőmtől kaptunk felfújható hengert, belül csörgőkkel, azt mondta ez játékosan fejleszti a mászást. Ráfektettük és egyidő után már ő is görgette magát. Nagyon tetszett neki, most 1 évesen is szereti dobálni meg rugdosni. Ilyesmi:
Lányom kis súllyal született (2 kg alatt). 5 hónapos korától jártunk vele Dévény tornára, mert nem tartotta hason a fejét. Az első 2-3 foglalkozás után sokat javult, de aztán a tornász állandóan kúszatni akarta.
6 hónapos volt, amikor mindkét oldalra forgott. Így megkérdeztem a neurológust, hogy rosszul gondolom-e, hogy ez esetben nem kell neki 7 hónaposan kúszni? Jól gondoltam. Így a tornát hanyagoltuk.
9 hónaposan elkezdett magától kúszni. Most 10 hónapos, két hete felült, tegnapelőtt elkezdett mászni, tegnap pedig felállt. Mindig is tudtam, hogy mindent akkor fog csinálni, ha megérik rá. De az számomra is meglepő volt, hogy ennyire egybesűrít mindent. Biztos unta már a kúszást. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!