Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért baj? Irigykednek?

Miért baj? Irigykednek?

Figyelt kérdés
Sziasztok!20 hós a kislányom és még mindig szoptatom.Ezen az oldalon mindenki leharapja a fejem,hogy még szoptatom!Miért baj?Én nagyon szeretem szoptatni a kislányomat!Van egy 8 éves lányom is és őt is 2,5 éves koráig szoptattam.Én szeretném kihasználni ezt az időt,mert többet úgyse lesznek kisbabák!:D Van még más is aki így gondolkodik?

2012. febr. 17. 11:09
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
32%

Figyelj, aki meg nem szoptat, azt meg azért csesztetik. Ennyi.

Mindenesetre ne hidd, hogy irigykednek. Sokan csak más elveket vallanak, és kész. Én például szintén nem vagyok a híve a babakor elmúltával szoptatásnak (azaz egyéves kor után én már feleslegesnek tartom a szoptatást, de nem vagyunk egyformák), és nem vagyok egy percre sem irigy azokra, akik gyereket (és nem babát) szoptatnak. Miért is lennék? Nem az én testem, nem az én életem, nem az én gyerekem.........ne legyél te se gyerekes, nem biztos, hogy aki nem érte veled egyet, az rögtön irigyel! És igaz, hogy nem lesz többé kisbaba, de MÁR NEM IS AZ. A babakornak egyéves korral elvileg vége.

Sokan egyébként pont ezért szoptatnak sokáig, mert nem tudják elfogadni, hogy a gyermekük már nem kisbaba, hanem értelemmel bíró emberi lény, egy kisgyermek. Ettől függetlenül mindenki addig szoptat, amíg akar, de egyik tábor ne szidja a másikat, a másik tábor meg ne beszéljen badarságokat, hogy irigykednek rá.

2012. febr. 17. 11:47
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

A lányomat 3 évig szoptattam, egy évet tandemban szopizott a kicsivel - kaptam én is hideget-meleget. Nem kell vele foglalkozni.

Sajnos ezen az oldalon is vannak bőven olyanok, akik csak azért jönnek ide, hogy másokat leszóljanak, lepontozzanak. Nem nagyon tehetsz mást, legfeljebb beveszed a lesz...rom tablettát és csinálod, ahogy nektek jó!

2012. febr. 17. 12:00
 13/16 anonim ***** válasza:
Szia! Mindenért cseszegetnek és beszólnak ha szoptatsz azért,ha tápszeres vagy azért,ha a babád gyorsabban fejlődik azért,ha lassabban azért,ha beteszed a járókába és nem lóg rajtad egész nap azért,ha 4 hónaposan hozzátáplálod azért.Ne foglalkozz vele.Pl én nem szoptatnám a gyerekem 1 éves kor után,bár sajnos csak 3 hónapos korig tudtam,ugyanígy a tápszert sem fogom neki azután adni,de ez mindenkinek a saját döntése,gyerekfüggő is.Szoptasd ha karod,és teheted,a te döntésed,ne foglalkozz a beszólogatókkal, a "szuperanyákkal" és a többivel, a te életed nincs köze hozzá másnak pláne nem idegeneknek.
2012. febr. 17. 13:45
 14/16 ZsZs27 ***** válasza:
Egy ismeretterjesztő filmben láttam, hogy a világátlag valahol 3 év felett van szoptatásban. Csak ebben a fenemód fejlett nyugati kultúrában szokás ilyenért megszólni az anyát. Én is úgy voltam, hogy akár 3 éves koruk is is szoptattam volna a lányaim, de nekem sajnos nem indult be rendesen a tejem, akármit is csináltam.
2012. febr. 17. 16:36
 15/16 anonim ***** válasza:

Én irigyellek!

Sajnos csak 6 hónapig tudtam szoptatni. :(

Mit meg nem adnék/adtam volna, ha legalább 1 éves koráig szoptathattam volna a lányomat!

Jó Nektek! Ne foglalkozz senkivel!

2012. febr. 17. 23:06
 16/16 anonim ***** válasza:
Ne foglalkozz velük. Más írigykedne, ha tudna 20 hetesen is szoptatni. Barátnőm a kisfiát 2 és fél éves koráig szoptatta. Nem is volt soha beteg. Az anyattejben sok tápanyag és főleg immunerősítő van. Mellé lehet táplálni, de a babádnak, lehet, hogy szüksége van az anyatejre még. És különben is senkinek semmi köze hozzá. Azt tedd, ami neked és a babának is jó, mással ne törödj. Ha lehet én is sokág szertném majd szoptatni a babám, ha majd megszületik.
2012. febr. 21. 17:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!