Sziasztok!20 hós a kislányom és még mindig szoptatom.Ezen az oldalon mindenki leharapja a fejem,hogy még szoptatom!Miért baj?Én nagyon szeretem szoptatni a kislányomat!Van egy 8 éves lányom is és őt is 2,5 éves koráig szoptattam.Én szeretném kihasználni ezt az időt,mert többet úgyse lesznek kisbabák!:D Van még más is aki így gondolkodik?
Hát szerintem ne foglalkozz velük! Had irigykedjenek! vagy ha nem irigység, akkor gondoljanak amit akarnak. Szoptatni a gyermekedet a világ egyik legcsodálatosabb érzése(egy anyának biztos) és ennyi idősen szerintem a szoptatás lelkileg támogatja leginkább a gyermeket. A nagyobbik lányomat 27 hónapig szoptattam, a kisebbik most 3 hetes és remélem, hogy még NAGYON sokáig fog szopizni!
2012. febr. 17. 11:13
2/16 anonim válasza:
Szia! Nem hinném, hogy ezzel bármi gond lenne, ha megteheted és mindkettőtöknek jó! Nekem még nincs ugyan gyerekem, de pl. a húgom is 3 éves koráig szopizott. És van egy ismerősünk, ő is 3 éves koráig szoptatta a kislányát, és most a kisfia lesz lassan 3, de még mindig szopik. Ne törődj vele, hogy más mit gondol, ha nektek így a jó, az a lényeg!
2012. febr. 17. 11:13
3/16 anonim válasza:
Szia!
Az én 7 éves lányomat is 2,5 éves koráig szoptattam.
Most 18 hónapos a kisebbik fiam, remélem még legalább fél évig, hanem tovább fogom őt is.
A nagyobbiknál sajnos védőnői javaslatra 3 hónapos terhesen abbahagytam (18 hós volt).
Engem nem szólnak meg az ismerőseim, de ha igen, akkor sem csinálnám másképpen.
2012. febr. 17. 11:17
4/16 anonim válasza:
3/3.Inkább ne nyilatkozz semmit,ha csak ez az alpári stílus telik tőled.
Szerintem teljesen rendben van, hogy szoptatsz még.
Kitartás, amíg kell neki ad nyugodtan.
2012. febr. 17. 11:19
5/16 anonim válasza:
Én inkább örülnék, ha annyi tejem volna, hogy 20 hónapos koráig szoptatnám. Az nem "szégyen", hanem sokkal inkább "büszkeség"- szerintem.
Ráadásul sokan azt hiszik, hogy ilyen korban a szoptatás azt jelenti hogy napi 72x legalább:)
Pedig a baba már 6 hónapos korától hozzátáplálható (ha anyatejes), tehát valószínűleg reggel-este cicizik még.
2012. febr. 17. 11:21
6/16 anonim válasza:
vagy tökmindegy végülis, ha napi 5x is, de nem ebből áll az egész nap, hogy csakis anyatejet szopizik-ezt akartam kifejezni....
2012. febr. 17. 11:22
7/16 anonim válasza:
Tök mindegy mit csinálsz, mindenért megkapja az ember a megjegyzéseket. Aki meg tápszerezik, azt meg azért szólják le hogy mérgezi azt a szerencsétlent, biztos félti a melle alakját.
Ha adsz cumit az a baj, ha nem adsz az a baj. Ha bölcsibe adod akkor minek szültél ha szabadulnál tőle, ha otthonmaradsz 3 éves koráig, akkor lusta vagy dolgozni, élősködsz másokon és biztos nem foglalkozol a gyerekkel csak netezel és trécselsz egész nap.
Tegyél másokra magasról, foglalkozz a gyerkőccel, az a lényeg!
2012. febr. 17. 11:23
8/16 anonim válasza:
Nem szégyen, sőt. A WHO min. 2 éves korig ajánlja a szoptatást. Én addig is szoptattam. Ez mára teljesen elfogadott(nak kéne lennie).
Az ilyen ostoba, tudatlan, mindenkinek megmondom a véleményemet, még ha nem is értek hozzá emberekkel ne is foglalkozz. Biztos nem tohonyázná le a másik gyerekét, ha 2 éves koráig szoptatta volna az anyja.
2012. febr. 17. 11:25
9/16 anonim válasza:
Én a második harmadik gyermekemet hároméves korukig szoptattam. A legkisebb már sajnos tápszert is kap a szopi mellett, de hogy örülnék, ha nem kellene tápszer neki, hanem elég lenne a kanalas meg a cici. Ne foglalkozz senkivel. Te és a gyermeked tudjátok, hogy nektek mi a jó.
2012. febr. 17. 11:36
10/16 anonim válasza:
11:23-as! Teljesen igazad van! Ha sokáig szoptatsz, azért szólnak le, ha nem, akkor azért! Tök mindegy!!! A LÉNYEG, HOGY NEKTEK JÓ LEGYEN!!!! Van akinek ez a jó, van akinek az! Nem vagyunk egyformák!!!! A baba igényei is különbözőek.Az enyém sajnos nem nagyon akar szopizni, pedig 7 hónapos csak. Én szoptatnám szívesen nagyon nagyon sokáig, de Ő nem akarja és erőltetni sem szabad szerintem. Addig, amíg tudom, szoptatom, de ha abbahagyja, akkor sem fogok kétségbe esni, mert neki ez az igénye! Szóval NE TÖRŐDJ MÁSOK VÉLEMÉNYÉVEL, tedd azt, ami Nektek a legjobb!!!!! :) Szép napot!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!