Mennyi az az idő amit elvárhatok, hogy besegítsenek a háztartási munkákba, szülés után /az anyu vagy az anyós?
Mondjuk én extrém eset voltam, mert nagyon beteg lettem szülés után. Nekem 4 hónapig segítettek, heti 1x jött anyósom, 2x anyukám, és ált. főztek és vasaltak.
6 hét a gyermekágy, szerintem addig mindenképpen elvárható (ha van hajlandóság, nem laknak túl messze és az egészségi állapotuk is olyan). A mi családunkban ez vetésforgóban megy, beosztjuk ki mikor segít.
Szerintem rosszul fogalmazott a kérdezö, egyszerüen azt akarja tudni, meddig szorulhat segítségre.
Szerintem is 6 hét jó idö, ha elöbb nem kellenek akkor szolsz.
nekem 1 hétig volt segítségem aztán párom 5 hetet otthon volt, és onnantól totál egyedül mert külföldön élünk, senki rám sem nyitotta az ajtót.
Nekem az első 2-3 hónapban segített anyósom. Hozták a kaját, takarított. De aztán ahogy kialakult a babám napirendje, és tudtam, hogy alszik egyben 3 órát, onnantól már én főztem(amúgy is szeretem a saját főztömet enni).
Meg anyum már mondogatta, hogy nem várhatom el anyósomtól, hiszen ő is dolgozik még 3-4 napot egy héten.
Nekem egy hétig volt ott anyukám, és annyi.
Párom dolgozott, anya, anyós 150, illetve 200km-re, meg kellett tanulni önellátónak lenni.
Ha neked ez így jó, csináld, én belebolondultam volna, hogyha valaki mindig megcsinál helyettem valamit.
A 6. hétre már abszolút belejöttem a gyereknevelés-háztartás körforgásba:)
Szerintem neked is menne, csak rá kéne szánnod magad, mert minél hosszabb ideig kényeztetnek, annál jobban elkényelmesedsz, és pláne nem fogsz egyedül csinálni semmit:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!