Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyi az az idő amit elvárhat...

Mennyi az az idő amit elvárhatok, hogy besegítsenek a háztartási munkákba, szülés után /az anyu vagy az anyós?

Figyelt kérdés
2012. febr. 16. 12:38
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
66%
Mi az, hogy elvárhatod? Ez azért nem kötelesség a részükről. Én pl. kimondottan kértem, hogy ne segítsenek, mert meg kell tanulnom egyedül csinálni mindent. 2-3 alkalommal hoztak kaját, amikor jöttek babalátogatóba, ennyi volt.
2012. febr. 16. 12:41
 2/19 anonim ***** válasza:
80%
Elvárni szerintem semmit,max megköszönni,ha felajánlják.Én max két hetet mondok,nekem annyi elég volt a másodikkal is,hogy rájöjjek,mit hogyan csináljak két kicsivel.
2012. febr. 16. 12:42
 3/19 anonim ***** válasza:
44%

Mondjuk én extrém eset voltam, mert nagyon beteg lettem szülés után. Nekem 4 hónapig segítettek, heti 1x jött anyósom, 2x anyukám, és ált. főztek és vasaltak.

6 hét a gyermekágy, szerintem addig mindenképpen elvárható (ha van hajlandóság, nem laknak túl messze és az egészségi állapotuk is olyan). A mi családunkban ez vetésforgóban megy, beosztjuk ki mikor segít.

2012. febr. 16. 12:42
 4/19 A kérdező kommentje:
Hüha,akkor én most mit is mondjak,a babám több mint hat hónapos és még mindig ők főznek, mindennap hozzák vagy küldik,meg előtte még kismama volta az utolsó hónapokban is ők főztek.Erről akkor most?
2012. febr. 16. 12:47
 5/19 anonim ***** válasza:
67%

Szerintem rosszul fogalmazott a kérdezö, egyszerüen azt akarja tudni, meddig szorulhat segítségre.

Szerintem is 6 hét jó idö, ha elöbb nem kellenek akkor szolsz.

nekem 1 hétig volt segítségem aztán párom 5 hetet otthon volt, és onnantól totál egyedül mert külföldön élünk, senki rám sem nyitotta az ajtót.

2012. febr. 16. 12:48
 6/19 anonim ***** válasza:
74%
Örülj neki :) Nekem az első hetekben segítettek a főzésben, vasalásban, a többi házimunkát megcsináltam. A hétvégi takarításba meg a párom segített. Azóta eltelt 7 hónap. Anyósom most is szokott olykor kaját hozni, anyukám csak azért nem, mert messzebb lakik. De előtte is volt, hogy hozott kaját, szóval ez nálunk nem a baba miatt van így.
2012. febr. 16. 12:51
 7/19 anonim ***** válasza:
47%
Ha nektek így jó,senkinek semmi köze hozzá.Én önállótlannak érezném magam és elkezednék gondolkodni,hogy mit csinálok rosszul,hogy még főzni sincs időm. Magunknak szültem a gyereket,én pedig felnőtt vagyok,bármit megoldok egyedül,ha muszáj.Ez meg nekem tipikusan az.
2012. febr. 16. 12:53
 8/19 anonim ***** válasza:
48%
2. és 7. vagyok. Nekem már az a két hét is rosszul esett,mert anyukám elmúlt 50,egyébként dolgozik,hamarabb fárad,stb.Én meg itt vagyok életerős fiatalként (oké,fáradtan is),úgy érzem,nekem kell segítenem neki és nem fordítva.Sokat tett értem ezalatt a 30 év alatt,azt hiszem,most fordul a kocka és nekem kell odafigyelnem rájuk.Mindegy hány gyermekem van.
2012. febr. 16. 12:56
 9/19 anonim ***** válasza:

Nekem az első 2-3 hónapban segített anyósom. Hozták a kaját, takarított. De aztán ahogy kialakult a babám napirendje, és tudtam, hogy alszik egyben 3 órát, onnantól már én főztem(amúgy is szeretem a saját főztömet enni).

Meg anyum már mondogatta, hogy nem várhatom el anyósomtól, hiszen ő is dolgozik még 3-4 napot egy héten.

2012. febr. 16. 13:07
 10/19 anonim ***** válasza:

Nekem egy hétig volt ott anyukám, és annyi.

Párom dolgozott, anya, anyós 150, illetve 200km-re, meg kellett tanulni önellátónak lenni.

Ha neked ez így jó, csináld, én belebolondultam volna, hogyha valaki mindig megcsinál helyettem valamit.

A 6. hétre már abszolút belejöttem a gyereknevelés-háztartás körforgásba:)

Szerintem neked is menne, csak rá kéne szánnod magad, mert minél hosszabb ideig kényeztetnek, annál jobban elkényelmesedsz, és pláne nem fogsz egyedül csinálni semmit:)

2012. febr. 16. 13:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!