Miért csak 30 felett elfogadott szülni?
Igaz, én még nagyon fiatal vagyok, befejeztem az iskolámat, férjhez mentem, dolgoztam picit, majd megszületett a lányunk, akit imádunk. Nem a szülők tartanak el, nem nyomorgunk, ami kell, az megvan. Tartom a kapcsolatot néhány ismerőssel, akik 30-35 évesen vállaltak babát.
Mi már a próbálkozás első hónapjába sikerrel jártunk, van, aki 2 évig próbálkozott, mire sikerült nekik, persze, én kaptam meg a magamét, hogy "hát aki sokat csinálja, annak persze, hogy sikerül". (Nem is értem ezt a beszólást...)
Szóba kerül például a szoptatás. Nekem annyi tejem van, hogy jelentkeztem leadásra, az ő babáik tápszeresek. Néha oda-oda szúrnak egy rosszindulatú megjegyzést, hogy "hát annak könnyű, aki ilyen hamar túl akar lenni a gyerekeken".
Ha szóbajön, ki miből milyen márkát vesz, és például azt mondom, a babaruhákat turiból szerzem (ugyanis semmi bajuk nincs, ellenben negyedannyiba kerülnek, mint újonnan), leszólnak, hogy "bezzeg ha vártam volna, megadhatnék mindent a gyerekemnek".
A testem is elég hamar regenerálódott (tudom, ez egyénfüggő). Lassan rettegek a védőnőhöz menni, mert felteszek egy kevés sminket, felveszek egy farmert, meg valami elegánsabb felsőt. Az ott ülő anyukák meg megölnek a szemükkel, ahogy ott ülnek a melegítőjükben, mackónadrágban, holott mindenkinek szíve joga felvenni, amit akar. Én nem nézem le őket, ha nekik az a kényelmes, vegyék fel azt. Kellemetlenül érzem magam. A múltkor is várnom kellett, és egy nő odajött hozzám, milyen aranyos a húgom. Mondom, ő a lányom. Erre kifakadt, hogy minek kellett segélyből gyereket vállalnom, köpni-nyelni nem tudtam.
Én maximális tisztelettel viszonyulok minden édesanyához, legyen fiatal, vagy idősebb, és mégis, mindig megkapom a magamét. Miért van ez?
szerintem nem vagy megelégedve magaddal! nagyot tévedek.
én is fiatal anyuka vagyok, illetve mostanában annak számítok, 2,5 éves a fiam és 28 éves vagyok :)
csinosan öltözöm, kis sminket mindig felteszek, férjem 30 éves... meg szoktak állítani az után, hogy milyen jó látni ilyen fiatal családot :) nekem nagyon jól esik, soha sehol nem szóltak meg, nem kaptam meg senkitől, hogy segélyből nevelném a gyerekemet.
egyébként hány éves vagy?
Az irigység egy nagyon csúnya dolog,főleg ha hangja is van.
A körülötted élök irigyek,ennyit tudok mondani,annyit tudok mondani váltsál baráti kört,az ilyen emberek nem valók a figylmedre.A védönönél meg beszolhatsz te is ám,ne hagyd hogy bántsanak azért mert csinos vagy és nem engeded el magad csak azért mert gyereked van.Helyedben csak annyit mondtam volna: És milyen jó,hogy a segélyből is ápolt vagyok,nem hanyagolom magam mint mások!
Tudom miről beszélsz,a megkeseredett emberek rajtunk töltik ki a dühüket csak azért mert Ők nem tehetik meg azt amit mi.
Nem tudom hány éves lehetsz, hogy ennyire "porondon vagy", de én 26 voltam az első babánál, elsőre sikerült, 70%ban használt vagy kapott ruhái vannak (szépek, azt azért ideírom, nem rongyosak) , ha nem is jut annyi idő magamra, de próbálok "rendesen " kinézni...de ismerek 30 valahány évest is ugyanezekkel a "paraméterekkel" :)
Amúgy meg -ha tanácsolhatom. 1ik füleden be , a másikon ki.Tudod: mindenki magából indul ki.....:)
Úristen! Meg vagyok döbbenve! 26 évesen három gyermekes anyuka voltam,és nem én vagyok az egyetlen,de ezt soha nem tapasztaltam. Ne törődj az ilyenekkel,szerintem csak irigyek,hogy neked hamarabb,simábban jött a gyerek,te csinosabb vagy,mint ők,és kevésbé strapál le az anyaság. Ha újra kéne kezdenem,ugyanúgy fiatalon vállalnám a gyerekeket. Most vagyok 33,a gyerkőcök 13,9,7 évesek,imádom őket,tartom velük a tempót,minden rendben így!
Legyél büszke a gyerekedre,magadra,élvezd az anyaságot. Másoknak meg semmi köze hozzátok!
Félre ne értsetek, imádom a lányomat, valószínű ugyanígy csinálnék mindent, ha előről kezdeném.
Van egy rokonom, ő most 40 éves, ő is leszólt, hogy nincs is saját lakásunk (albérletben vagyunk), nincs is pénzünk, de a gyerek, az kell mi? Ő túlvan a 6. lombikján, a gatyájuk ráment, és a saját házuk 90%-a hitelből van. Komolyan nem értem, miért ugatott be ő is.
Szerintem nem kellene ennyit foglalkoznod a környezeted vélt vagy valós véleményével. Én nem ítéllek el azért, mert fiatal anyuka vagy, sőt másokat sem, és azokat sem, akik későn vállalnak gyereket. A te életed, a te döntésed.
Egyik barátnőm 23 évesen szült, a többiek is 30 éves koruk előtt. Jó volt őket látni pocakosan is, babával is, tényleg észrevehető, hogy gyorsabban kiheverik a fiatalabb anyukák a szülést. Én 35 évesen szültem az elsőt, most 37 évesen várom a másodikat. Az élet ezt hozta. Eddig még senki a környezetemből nem szólt meg a korom miatt, a védőnő sem, idegenek sem. Lazíts, hidd el, a legtöbb embert egyáltalán nem érdekli a korod, a hülyeségeket beszélő idegenekkel meg nem kell foglalkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!