Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van olyan általánosan elfogado...

Van olyan általánosan elfogadott norma, hogy mekkora dioptria felett "kell" császárral szülni? Mennyire számít a szemfenék állapota?

Figyelt kérdés
A szemüvegem mínusz 16-os, de természetes úton szeretnék szülni (persze, csak ha a babára nem veszélyes).
2009. márc. 26. 13:05
 1/7 anonim ***** válasza:
Sajnos szerintem a mínusz 16-os szemüveggel nem sok esélyed van a természetes szülésre. :( De szerintem kérdezd meg a szülészt, meg a szemorvost, ők tudnak biztosat mondani. (Amúgy ez nem a babára veszélyes, hanem rád)
2009. márc. 26. 13:08
 2/7 anonim ***** válasza:
Ezt egy orvos tudná igazán megmondani. Ismerősöm ikrekkel terhes, szemész megvizsgálta, neki is minuszos a szeme (nem tudom hanyas) és azt mondta, nem lesz probléma, ha más ok nem áll fenn. Pedig ugye ikreknél két kitolási szakasz van.
2009. márc. 26. 13:08
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem akarlak elkeseríteni, de minusz 16-osnál szinte biztos, hogy császár lesz. Nekem minusz 4,5-ös és a szülész elküldött szemészhez, hogy ő mondja meg mi legyen. Én szülhetek természetesen, de a Te helyedben én meg sem próbálnám. Mindig a retinaleválásról beszélnek. Nem tudom, az milyen, de elég rosszul hangzik. Szerintem szülés közben ez nem hiányozna senkinek. Még én is parázok egy kicsit.
2009. márc. 26. 13:15
 4/7 anonim ***** válasza:

-6.5 a szemem és szóba sem került, hogy császárral szüljek. Nem is volt gond, az arcom mondjuk bevérzett az erőlködéstől, de csukott szemmel toltam, így még be sem vérzett a szemem.

Mindenképp szemész orvos véleményét kérd ki, ő döntsön a dologban, ne a nőgyógyász. Ő tudja megvizsgálni a szemed állapotát, tehát ő adja aláírását a továbbiakhoz.

A -16 mondjuk extrém eset, én sem kecsegtetlek sok jóval, de a szakértő mondja ki az áment.

2009. márc. 26. 13:45
 5/7 anonim ***** válasza:

Második vagyok.

Annyit még hozzáfűznék, hogy nekem jó a szemem, de szülés közben elpattant egy ér, bevérzett, pedig csukva volt. Igaz, nehéz szülés volt, a szülésznő könyökkel feküdt a hasamban, hogy ki tudjuk nyomni a babucit (keze a feje mellett volt), ráadásul nagy baba lett. Mindenképp orvossal beszélj!

2009. márc. 26. 19:00
 6/7 anonim ***** válasza:

Mínusz 5ös az enyém, természetesen szültem, ráadásul kontaktlencsében. Nem lett baj.

Anyukámnak mínusz 20as, ő császárral szült.

Mindenképpen kérdezd meg az orvost

2009. márc. 26. 19:59
 7/7 anonim ***** válasza:

Én -7.75 dioptriával szültem természetes úton, én is kontaktlencsében. Annyit tett a dokim kötelezővé, hogy epidurális fájdalomcsillapítással szüljek. Az alapján szülhettem így, hogy előtte egy szemészeti szakvéleményt kértek a szemem állapotáról. Az megfelelő volt, ezért szülhettem így.

Általánosságban viszont azt mondom, hogy nagyon kevés orvos "vállalja be" természetes szüléssel az ilyen nagy dioptriát. A dokik jórésze már -6.00 dioprtiától (van, aki kevesebbtől) csak császároz.

2009. márc. 26. 22:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!