Van olyan általánosan elfogadott norma, hogy mekkora dioptria felett "kell" császárral szülni? Mennyire számít a szemfenék állapota?
-6.5 a szemem és szóba sem került, hogy császárral szüljek. Nem is volt gond, az arcom mondjuk bevérzett az erőlködéstől, de csukott szemmel toltam, így még be sem vérzett a szemem.
Mindenképp szemész orvos véleményét kérd ki, ő döntsön a dologban, ne a nőgyógyász. Ő tudja megvizsgálni a szemed állapotát, tehát ő adja aláírását a továbbiakhoz.
A -16 mondjuk extrém eset, én sem kecsegtetlek sok jóval, de a szakértő mondja ki az áment.
Második vagyok.
Annyit még hozzáfűznék, hogy nekem jó a szemem, de szülés közben elpattant egy ér, bevérzett, pedig csukva volt. Igaz, nehéz szülés volt, a szülésznő könyökkel feküdt a hasamban, hogy ki tudjuk nyomni a babucit (keze a feje mellett volt), ráadásul nagy baba lett. Mindenképp orvossal beszélj!
Mínusz 5ös az enyém, természetesen szültem, ráadásul kontaktlencsében. Nem lett baj.
Anyukámnak mínusz 20as, ő császárral szült.
Mindenképpen kérdezd meg az orvost
Én -7.75 dioptriával szültem természetes úton, én is kontaktlencsében. Annyit tett a dokim kötelezővé, hogy epidurális fájdalomcsillapítással szüljek. Az alapján szülhettem így, hogy előtte egy szemészeti szakvéleményt kértek a szemem állapotáról. Az megfelelő volt, ezért szülhettem így.
Általánosságban viszont azt mondom, hogy nagyon kevés orvos "vállalja be" természetes szüléssel az ilyen nagy dioptriát. A dokik jórésze már -6.00 dioprtiától (van, aki kevesebbtől) csak császároz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!