Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért csak 30 felett elfogadot...

Miért csak 30 felett elfogadott szülni?

Figyelt kérdés

Igaz, én még nagyon fiatal vagyok, befejeztem az iskolámat, férjhez mentem, dolgoztam picit, majd megszületett a lányunk, akit imádunk. Nem a szülők tartanak el, nem nyomorgunk, ami kell, az megvan. Tartom a kapcsolatot néhány ismerőssel, akik 30-35 évesen vállaltak babát.

Mi már a próbálkozás első hónapjába sikerrel jártunk, van, aki 2 évig próbálkozott, mire sikerült nekik, persze, én kaptam meg a magamét, hogy "hát aki sokat csinálja, annak persze, hogy sikerül". (Nem is értem ezt a beszólást...)

Szóba kerül például a szoptatás. Nekem annyi tejem van, hogy jelentkeztem leadásra, az ő babáik tápszeresek. Néha oda-oda szúrnak egy rosszindulatú megjegyzést, hogy "hát annak könnyű, aki ilyen hamar túl akar lenni a gyerekeken".

Ha szóbajön, ki miből milyen márkát vesz, és például azt mondom, a babaruhákat turiból szerzem (ugyanis semmi bajuk nincs, ellenben negyedannyiba kerülnek, mint újonnan), leszólnak, hogy "bezzeg ha vártam volna, megadhatnék mindent a gyerekemnek".

A testem is elég hamar regenerálódott (tudom, ez egyénfüggő). Lassan rettegek a védőnőhöz menni, mert felteszek egy kevés sminket, felveszek egy farmert, meg valami elegánsabb felsőt. Az ott ülő anyukák meg megölnek a szemükkel, ahogy ott ülnek a melegítőjükben, mackónadrágban, holott mindenkinek szíve joga felvenni, amit akar. Én nem nézem le őket, ha nekik az a kényelmes, vegyék fel azt. Kellemetlenül érzem magam. A múltkor is várnom kellett, és egy nő odajött hozzám, milyen aranyos a húgom. Mondom, ő a lányom. Erre kifakadt, hogy minek kellett segélyből gyereket vállalnom, köpni-nyelni nem tudtam.

Én maximális tisztelettel viszonyulok minden édesanyához, legyen fiatal, vagy idősebb, és mégis, mindig megkapom a magamét. Miért van ez?

2012. febr. 11. 16:57
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
55%

Ezek az emberek irigységből ilyenek nem kell velük foglalkozni.

24 éves 7 hónapos kislány anyukája

2012. febr. 11. 17:27
 12/26 anonim ***** válasza:
76%

Szia!

Én 26 évesen szültem az elsőt,de még engem is fiatalnak néztek sok helyen...Még a családtól is megkaptam többször! :(

Pedig én pont közöltem a párommal,hogy 30 előtt akarom a másikat is!Én nem szeretnék 30 felett szülni!Van egy diplomám (a lányopm előtt bőven még 2,5 évet dolgoztam is) mire a kisebb megy oviba meglesz a második diplomám is!Nekünk sincs saját házunk,de szépen lépésben haladunk!Nem akarjuk hitelből!Mi a vállalkozást épíitgetjük,ami elég jól halad!És építkezni szeretnénk,hogy ne is kelljen hitel,mert azt tudjuk apránként is!Ha minden jól megy idén el is kezdjük!Én isszeretek csinosan öltözni sminkelni!Nem nagyon van segítségem!Tanulni akkor tanulok,mikor a kicsi alszik,majd kettővel biztos trükkösebb lesz,de ha bevállaltam úgyis menni fog!Viszem a gyerekem programokra,nálunk apa nem is örülne,meg én sem bírnám ha nem mehetnénk sehova...

Engem is sokszor megnéznek...ŰÖssze is súgnak mögöttem,de én nem igazán foglalkozom velük!Ha nekik jól esik!Én büszke vagyok a családomra!A férjemre,hogy ilyenkitartó, a lányomra természetesen mindenért,még magamra is,hogy annyi mindent meg tudok oldani!Peregjen le rólad is!ÉS találj ki valami frappáns választ a "kedves" beszólásokra!És mosolyogj! :)Én ennyit tudok tanácsolni!

2 éves kislány és 27hetes pocakcsajszi anyuja (28 éves)

2012. febr. 11. 17:51
 13/26 anonim ***** válasza:
85%

Rosszul hiszed. 30 alatt! jó szülni, pont a gyors regenerálódás miatt, meg hogy kevesebb komplikáció legyen.

Te a másik véglet vagy, a nagyon fiatalon szülő, azért szólnak be. Egyébként meg a 2. gyerekem az első ruháit hordja, az is használt, pont mintha turis lenne :) ". gyereknél én is rájöttem, hogy jó az olcsó pelenka meg a használt ruha is, főleg míg kicsik, és nem tudnak rá vigyázni. Az irigy, rosszindulatú emberekkel ne törődjél, belekötni bárkibe bele lehet.

2012. febr. 11. 18:16
 14/26 anonim ***** válasza:
62%

Azért te igencsak kisarkítod!

29 leszek, két hónapos a babám. Saját házban élünk, hitel nélkül, a kicsi elsőre összejött.

Szóval azért van ilyen is, tehát egy fajta középút. Továbbá nekem az jön le kérdésedből,hogy egy kicsit sztárolod magad. Úgy rejtetten! Hogy nektek elsőre sikerült, neked mennyi tejed volt, milyen gyorsan visszanyerted az alakod,hogy te milyen fiatal vagy!

2012. febr. 11. 18:21
 15/26 A kérdező kommentje:
Nem sztárolom magam. Mindenki magából indul ki.
2012. febr. 11. 18:51
 16/26 anonim ***** válasza:
58%

ülnek a melegítőjükben, mackónadrágban, holott mindenkinek szíve joga felvenni, amit akar. Én nem nézem le őket,

Ez nem lenézés? Ugyan már!

2012. febr. 11. 18:56
 17/26 anonim ***** válasza:
69%

Bocs, de nekem az jött le a leírásodból, hogy Te marhára elégedett vagy magaddal, ami persze nem baj, sőt ...

Csak ne várd, hogy itt még sajnáljunk is, hogy "milyen irigyek az emberek".

Azért nem hiszem el, hogy rajtad kívül minden anyuka melegítőben meg szakadtan jár a rendelőbe.

Én 20 éves vagyok és 11 hónapos a Fiam, én is adok magamra, még mindig szoptatok, stb... de sosem tapasztaltam olyasmit, mint Te.

2012. febr. 11. 19:09
 18/26 A kérdező kommentje:
Ennek örülök.
2012. febr. 11. 19:24
 19/26 anonim ***** válasza:
68%

Szia! Igen én is kaptam hideget meleget,és engem is gyilkolnak a szemükkel. 20 évesen lettem terhes a kisfiammal,főiskolásként,már jó ideje együtt voltunk,és együtt éltünk a párommal,el is voltam jegyezve,amikor terhes lettem. Mindketten dolgoztunk a főiskola mellett,most már persze csak a férjem dolgozik,egyelőre,de már csak félévünk van a főiskolán,utána mindketten megyünk dolgozni a babánk,meg bölcsibe.Nem a szülők tartanak el minket sem,nem nyomorgunk,megvagyunk.Kisfiamnak mindene megvan,igaz sok mindent kaptunk,mivel van egy 4 éves öcsém,így a tisztálkodási cuccokat,néhány ruhát,sok apróságot kellett venni.Ez jól jött ki nagyon,de ha kellett volna megtudtunk volna mindent venni.Csak azért írtam le mert már itt is megkaptam a magamét.A kórházban is nem egyszer kaptam beszólást,eleve kicsi hasam volt,és a hasamon kívül,csak a derekam szélesedett,miután megszültem meg rögtön eltűnt a hasam,ne tudd meg ezután milyen megjegyzéseket kaptam,hogy bezzeg a kislány szült,de neki már hasa sincs stb.Nem hiszem,hogy 21 évesen önállóháztartást vezetve,úgyhogy férjnél is vagyok,16 éves korom óta dolgozom alkalmi munkákba,kislánynak számítanék,de mindegy.Aztán mentem vissza 6 hetes kontrollra,meg kell említenem 14 kilót szedtem fel 9 lement a szülés után,és belefértem a régi ruhámba na ezért is kaptam.),az én testem is hamar regenerálódott,persze genetika is de a fiatalabbak teste könnyebben,és gyorsabban regenerálódik.

A védőnőnél engem is kiszoktak nézni,pedig rajtam kívül van pár csinosan felöltözött,anyuka aki már visszanyerte az alakját,de nem érdekelnek. Szerintem jó,hogy fiatal szülők vagyunk,és a fiúnknak is jobb,nem szenved hiányt semmiben szeretjük,és attól,hogy a ruhái 1/4ét a nagybátyjától örökölte,1/4 újonnan vettem,2/4 turiban vettem(megjegyzem nem látszik rajtuk nagyon szépek,és jó állapotban vannak, még úgyis értékes gyerekkora lesz,mintha a Brendonban vásároltam volna,megjegyzem gyerek ruhát 10000ért,meg a felett nem vennék,még ha megtehetném sem.

Nem az az elfogadott,csak tudod manapság az a divat,hogy majd akkor szülök ha mindenem meg lesz addig meg felelőtlenség.Egy az hogy nagyon sok embernek 30 évesen sem lesz meg mindene, a másik az,hogy mindenki maga dönti el mikor vállal gyereket,és mennyit,senki másra nem tartozik,csak az anyára és az apára.Én nem nézek le senkit azokat sem akik mackóban jönnek a védőnőhöz,vagy a nőgyógyászhoz,tőlem akármilyen ruhában lehet a gyereke,nekem az számít hogyan viselkedik velem.

Úgy érzem jó szülők vagyunk a férjemmel,és igen attól,hogy van gyerekünk nem álltak meg az élet fontos a suli,fontosak a barátok,fontos a kikapcsolódás,és fontos,hogy anya mellett nő is vagyok,akinek ez nem tetszik,az engem nem érdekel.

Kedves kérdező,én is minden tiszteletet megadok,még kedvesen csevegek is velük,de hát azon nem lehet segíteni aki belül rosszindulatú irigy,és a saját baját a másikra vetíti ki. 22L

2012. febr. 11. 20:31
 20/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszát, különösen annak, aki megértette a problémámat! :)
2012. febr. 11. 20:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!