Miért csak 30 felett elfogadott szülni?
Igaz, én még nagyon fiatal vagyok, befejeztem az iskolámat, férjhez mentem, dolgoztam picit, majd megszületett a lányunk, akit imádunk. Nem a szülők tartanak el, nem nyomorgunk, ami kell, az megvan. Tartom a kapcsolatot néhány ismerőssel, akik 30-35 évesen vállaltak babát.
Mi már a próbálkozás első hónapjába sikerrel jártunk, van, aki 2 évig próbálkozott, mire sikerült nekik, persze, én kaptam meg a magamét, hogy "hát aki sokat csinálja, annak persze, hogy sikerül". (Nem is értem ezt a beszólást...)
Szóba kerül például a szoptatás. Nekem annyi tejem van, hogy jelentkeztem leadásra, az ő babáik tápszeresek. Néha oda-oda szúrnak egy rosszindulatú megjegyzést, hogy "hát annak könnyű, aki ilyen hamar túl akar lenni a gyerekeken".
Ha szóbajön, ki miből milyen márkát vesz, és például azt mondom, a babaruhákat turiból szerzem (ugyanis semmi bajuk nincs, ellenben negyedannyiba kerülnek, mint újonnan), leszólnak, hogy "bezzeg ha vártam volna, megadhatnék mindent a gyerekemnek".
A testem is elég hamar regenerálódott (tudom, ez egyénfüggő). Lassan rettegek a védőnőhöz menni, mert felteszek egy kevés sminket, felveszek egy farmert, meg valami elegánsabb felsőt. Az ott ülő anyukák meg megölnek a szemükkel, ahogy ott ülnek a melegítőjükben, mackónadrágban, holott mindenkinek szíve joga felvenni, amit akar. Én nem nézem le őket, ha nekik az a kényelmes, vegyék fel azt. Kellemetlenül érzem magam. A múltkor is várnom kellett, és egy nő odajött hozzám, milyen aranyos a húgom. Mondom, ő a lányom. Erre kifakadt, hogy minek kellett segélyből gyereket vállalnom, köpni-nyelni nem tudtam.
Én maximális tisztelettel viszonyulok minden édesanyához, legyen fiatal, vagy idősebb, és mégis, mindig megkapom a magamét. Miért van ez?
Én 31 és 33 évesen szültem a gyerekeimet. Én inkább pont azt éreztem, hogy már öregnek tartanak szülni. A magzatvízvételre is mindenképp rá akartak beszélni, pedig az is csak 35 év felett kell.
Igaz, nekünk saját, tehermentes házunk van, de a férjem nem keres túl jól, és én is turkálóból öltöztetem a gyerekeket. Ennek ellenére mindig mondják a rokonok, hogy mennyi szép ruhájuk van, minek is itthonra, adjak inkább rájuk játszóruhát. Én nem nagyon szoktam reklámozni, hogy ez mind turkálós ruha...
Egyébként régen az volt a szokott dolog, hogy összeházasodtak, aztán jöttek a gyerekek, és nem várták meg, hogy saját ház legyen, meg karrier, különben soha nem lett volna gyerekük. Most meg megfordult a sorrend, és szerintem ez elég nagy baj, mert lakás később is lehet még, de gyerek nem biztos. 30 év felett már sokkal nehezebb összehozni egy gyereket, és ha kiderül, hogy baj van, akkor már lehet, hogy késő.
Pl. tesómék 33 évesen kezdtek bele a babaprojektbe. 1 évig nem jött össze, aztán vagy 1 évig jártak mindenféle vizsgálatokra, hogy miért, mire kiderült. Aztán a lombik. 5-ön vannak túl, sajnos egyik sem sikerült. A sógornőm most 40 éves. Örökbe fogadni meg már túl öregek. Ha 20 évesen kezdték volna, akkor még simán lehetne. Szerintem jó az, ha az ember nem vár 30 éves koráig, de nekem nem volt még korábban olyan komoly kapcsolatom.
Mellesleg hiába múltam el 30, azért nem melegítőben megyek a védőbe. És én is voltam tejadó, és szépen visszaszereztem az alakomat. Ahogy ezt tálaltad, valóban kicsit sértő. Azért hidd el 30 felett sem áll meg az élet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!