Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért csak 30 felett elfogadot...

Miért csak 30 felett elfogadott szülni?

Figyelt kérdés

Igaz, én még nagyon fiatal vagyok, befejeztem az iskolámat, férjhez mentem, dolgoztam picit, majd megszületett a lányunk, akit imádunk. Nem a szülők tartanak el, nem nyomorgunk, ami kell, az megvan. Tartom a kapcsolatot néhány ismerőssel, akik 30-35 évesen vállaltak babát.

Mi már a próbálkozás első hónapjába sikerrel jártunk, van, aki 2 évig próbálkozott, mire sikerült nekik, persze, én kaptam meg a magamét, hogy "hát aki sokat csinálja, annak persze, hogy sikerül". (Nem is értem ezt a beszólást...)

Szóba kerül például a szoptatás. Nekem annyi tejem van, hogy jelentkeztem leadásra, az ő babáik tápszeresek. Néha oda-oda szúrnak egy rosszindulatú megjegyzést, hogy "hát annak könnyű, aki ilyen hamar túl akar lenni a gyerekeken".

Ha szóbajön, ki miből milyen márkát vesz, és például azt mondom, a babaruhákat turiból szerzem (ugyanis semmi bajuk nincs, ellenben negyedannyiba kerülnek, mint újonnan), leszólnak, hogy "bezzeg ha vártam volna, megadhatnék mindent a gyerekemnek".

A testem is elég hamar regenerálódott (tudom, ez egyénfüggő). Lassan rettegek a védőnőhöz menni, mert felteszek egy kevés sminket, felveszek egy farmert, meg valami elegánsabb felsőt. Az ott ülő anyukák meg megölnek a szemükkel, ahogy ott ülnek a melegítőjükben, mackónadrágban, holott mindenkinek szíve joga felvenni, amit akar. Én nem nézem le őket, ha nekik az a kényelmes, vegyék fel azt. Kellemetlenül érzem magam. A múltkor is várnom kellett, és egy nő odajött hozzám, milyen aranyos a húgom. Mondom, ő a lányom. Erre kifakadt, hogy minek kellett segélyből gyereket vállalnom, köpni-nyelni nem tudtam.

Én maximális tisztelettel viszonyulok minden édesanyához, legyen fiatal, vagy idősebb, és mégis, mindig megkapom a magamét. Miért van ez?

2012. febr. 11. 16:57
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Tipikus példája, a "soha nem lesz elég jó, amit csinálsz"-nak. Ha 30 felett szülsz, akkor az az emberek (pontosabban a "jóakarók") baja, ha 30 alatt, akkor meg az. Mindenkinek a saját döntése, és mindenkinek a saját élethelyzete alakítja azt, hogy mikor szül. Például, ha még szingli vagy mindenki azt kérdi, mikor lesz már barátod. Ha már van barátod, mindenki azt kérdi, mikor házasodtok össze. Ha már megvolt az esküvő, jönnek azzal, hogy mikor lesz már gyerek. Ha gyerek is van, jönnek a kérdések, hogy mikor lesz tesója stb. stb. Soha nem jó, ami éppen van, ez sok ember mentalitása. Nem kell foglalkozni velük, élj úgy, ahogy neked jó. Én ezt teszem!
2012. febr. 11. 21:08
 22/26 anonim ***** válasza:

Én 31 és 33 évesen szültem a gyerekeimet. Én inkább pont azt éreztem, hogy már öregnek tartanak szülni. A magzatvízvételre is mindenképp rá akartak beszélni, pedig az is csak 35 év felett kell.

Igaz, nekünk saját, tehermentes házunk van, de a férjem nem keres túl jól, és én is turkálóból öltöztetem a gyerekeket. Ennek ellenére mindig mondják a rokonok, hogy mennyi szép ruhájuk van, minek is itthonra, adjak inkább rájuk játszóruhát. Én nem nagyon szoktam reklámozni, hogy ez mind turkálós ruha...

Egyébként régen az volt a szokott dolog, hogy összeházasodtak, aztán jöttek a gyerekek, és nem várták meg, hogy saját ház legyen, meg karrier, különben soha nem lett volna gyerekük. Most meg megfordult a sorrend, és szerintem ez elég nagy baj, mert lakás később is lehet még, de gyerek nem biztos. 30 év felett már sokkal nehezebb összehozni egy gyereket, és ha kiderül, hogy baj van, akkor már lehet, hogy késő.

Pl. tesómék 33 évesen kezdtek bele a babaprojektbe. 1 évig nem jött össze, aztán vagy 1 évig jártak mindenféle vizsgálatokra, hogy miért, mire kiderült. Aztán a lombik. 5-ön vannak túl, sajnos egyik sem sikerült. A sógornőm most 40 éves. Örökbe fogadni meg már túl öregek. Ha 20 évesen kezdték volna, akkor még simán lehetne. Szerintem jó az, ha az ember nem vár 30 éves koráig, de nekem nem volt még korábban olyan komoly kapcsolatom.

Mellesleg hiába múltam el 30, azért nem melegítőben megyek a védőbe. És én is voltam tejadó, és szépen visszaszereztem az alakomat. Ahogy ezt tálaltad, valóban kicsit sértő. Azért hidd el 30 felett sem áll meg az élet.

2012. febr. 11. 22:42
 23/26 anonim ***** válasza:
56%
Ne foglalkozz velük.21 évesen szültem,most már 21 hónapos a kisfiam én meg 23 leszek.Eleinte engem is sajnáltak,hogy szegény 20 évesen terhes lett.Az más tészta,hogy terveztük.:)Na és a legdurvább az volt,hogy mikor megszültem és sétáltattam a picit az utcánkban (persze rólam is lement minden amit híztam.sajnos.),hogy nagyon fájt a császár?Néztem rájuk furán és mondták,hogy hát te császárral szültél,mert nagyon vékony vagy,hogy megszüld.És mondtam,hogy megszültem.3800gr-al.Nem tudom miért kellett lenézni.Máskülönben ha császárral szültem volna, is szülés lett volna.De most valakire azért mondani,mert vékony.Itt is ment a pletyi,de engem aztán nem érdekelt:)Tedd azt te is.Öltözz divatosan és tegyél magasról az irigyekre:)
2012. febr. 12. 07:30
 24/26 anonim ***** válasza:
60%
Már bocs, de szerintem is egy kicsit sértő, ahogyan leírod a dolgokat. 32 múltam, 20 hetes babás vagyok. Én nem is akartam 30 alatt szülni. Nekem igenis fontos volt, hogy a szakmámban (ami nem túlzottan nőies: középvezető vagyok egy szarvasmarha telepen) tudjak tölteni jó néhány évet, közben voltak olyan munkalehetőségeim, amiket nem hagytam volna ki semmi pénzért, de tudtam, hogy mit mért csinálok. Igen, van valamennyi hitel a házunkon, de megteremtettünk mindent, nekem az volt az álláspontom, önző módon, hogy amíg nincs gyerekem, magunkkal foglalkozhatunk, utána úgyis a gyerek kerül a fontossági sorrend elejére. Semmit nem bántam meg. Csini kismama vagyok, sminkelem magam. és nem érdekel mások véleménye. 1 évig próbálkoztunk, utána jött csak össze. Amit leírsz, az nem kor kérdése, hanem akarat kérdése. És talán kevesebb negatív kritikát kapnál, ha nem a fenti véleményed tükröződne rajtad és nem néznéd le azokat, akik másképp gondolják a gyereknevelést. Nem csinálnám másképp, tökéletesen elégedett vagyok.
2012. febr. 12. 10:51
 25/26 anonim ***** válasza:
Hát őszintén szólva én sem szültem volna huszonévesen gyereket karrier és lakás nélkül. És nem biztos, hogy rosszindulatból mondja azt, aki ezt mondja, csak tudod harminc évesen az ember érettebb, több tapasztalata van. Ja, és talán jobban kiélte magát, és néhány év múlva majd nem vágyik arra, hogy bulizgasson. Amikből kimaradt a baba miatt. Sok ilyet látni manapság! Persze nyilván a fiatal anyaságnak is meg van az előnye, amit te is írtál például, hogy hamarabb regenerálódik a test, sőt valószínűleg könnyebben megfogan a baba stb. Az az igazság, hogy te leírtad, hogy milyen gonoszak a 30 éves anyukák, mert mindenki téged irigyel, és mindenki bunkó veled. Talán neked is vissza kellene olvasnod a saját írásod, hogy milyen arrogánsan, lenézően írsz a harmincas anyukákról!
2012. febr. 12. 17:46
 26/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Különösen a hasznosakat.
2012. febr. 12. 23:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!