Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen nem követendő példát...

Milyen nem követendő példát láttok ismerősök, rokonok, barátok gyereknevelésében?

Figyelt kérdés
amit ti tuti másképp csinálnátok/fogtok csinálni
2012. febr. 15. 15:13
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Eszembe is jutott:

- ha már nagyobbak lesznek, soha nem fogok úgy beszélni róluk a jelenlétükben, mint ha ott sem lennének. Rossz emlék gyerekkoromból, hogy sokszor kellett úgy tennem, mint ha nem hallanám, hogy rólam beszélnek, mert ugyan, hogy is reagálhatnék rá? Anyám alapból úgy gondolta, hogy a gyerek amilyen kicsi, olyan hülye, és 7-8 éves koromban simán elmondta a jelenlétemben másoknak, hogy mi lesz a születésnapi meglepetésem, és amikor figyelmeztették, hogy én is a szobában vagyok, azt mondta, hogy "nem figyel, játszik!".

Na erre NAGYON fogok figyelni, hogy ilyen ne legyek!

2012. febr. 15. 16:13
 12/21 anonim ***** válasza:

Én a sógornőm példájából próbálok okulni. Két lánya van, egy 4 és egy 2 éves, mindkettő borzasztóan neveletlen.

Nem szoktam ilyet mondani, főleg nem gyerekekre, de a 4 évesnek nagyon nem ártana egy olyan igazi atyai tasli.

Hisztizik, toporzékol, nem eszik rendesen, csak csokit akar, tiszteletlenül beszél a felnőttekkel, ha elront vagy összetör valamit, azt a kistesójára fogja, 4 évesen már igazi drámakirálynő, hazudik, és ha valami nem úgy van, ahogy ő akarja (akár a legkisebb apróság is), akkor levisítja a Napot az égről. (És itt tenném hozzá, hogy nem ám egy sehonnai családról beszélünk, ahol esetleg elnézhető lenne ez a viselkedés egy gyerektől. Anyja amolyan milliomos szülők orvoscsemetéje, igazi "kihaénnem"-típus, az apa felső vezető egy nemzetközi vállalatnál.)

A 2 éves se sokkal jobb, csak épp egy fokkal. Eszik rendesen, de neki is a CSOKI az isten, öltözésnél nem szimpla sírás, hanem olyan igazi, holtakat kiugrasztó visítás van.

A gyerekek annyit nem tudnak, hogy ha megérkezünk valahova, akkor köszönni kell-ene (bár ezt az anyjuk sem tudja), és hogy nem úgy fogadjuk a 200-300 km-ről érkező, sosem látott rokonokat, hogy "na és hoztál valami ajándékot? neeem? akkor utállak".

Ez az, amit nem szeretnék a saját lányom nevelésében elkövetni. Következetes akarok lenni, tudja az illemet, legyen empatikus, akarjon és szeressen tanulni, az embereket pedig ne eszközként használja. Ha akar, akkor sportoljon, szeresse a természetet, és értékeljen többre egy jó könyvet, mint TV-t és a számítógépet.

Egyelőre ez a terv. Ha megvalósul, akkor elmondhatom, hogy embert neveltem, nem egy kivagyi hercegnőt.

2012. febr. 15. 16:14
 13/21 xStefix ***** válasza:
100%
... és akkor igazából nem is a gyereket kéne elsősorban megnevelni, hanem inkább néhány szülőt ... :S
2012. febr. 15. 16:22
 14/21 anonim ***** válasza:
Na igen. Egyetértek.
2012. febr. 15. 16:28
 15/21 anonim ***** válasza:
komolyan nem értem ezt a pontozgatást..szánalmas...
2012. febr. 15. 16:31
 16/21 anonim ***** válasza:
Igen, én is a "kedves" lepontozót nézem éppen, úgy fest, megint nagyon ráér az illető(k)...
2012. febr. 15. 16:33
 17/21 anonim ***** válasza:

15:47es vagyok,nem tudom mi rossz volt benne,na de mindegy

apukám felesége nevelésénél,és anyukám egyik barátnőjének a nevelésénél voltak ezek problémák

Öcsémnél túlzásba vitte a sterilizálást,folyton beteg a gyerek,csokival csalogatja ki ha nem hallgat rá,nem következetes,ha rászólt a gyerekre, 2 perc múlva bocsánatot kér,ha rászól,a lányai lassan 14,15,5 évesek és nincs megtanítva nekik,hogy segítsenek,talán 1 éve mosogatnak néha,simán engedik,hogy idióta műsorokat nézzenek a tvben,a facebookon lógjanak egésznap stb.

A másik anyuka meg,olyan volt,hogy nem mozdulhattunk meg ha aludta a legkisebb gyerek,akkor fürdés közben is etették,nem ismeri azt a szót,hogy nem,egyet nyikkant és megkapott mindent,kivételeztek vele,nagyon ügyesen hazudott már 3-4 évesen is

2012. febr. 15. 16:49
 18/21 anonim ***** válasza:

Két olyan példa van előttem, amit soha, semmi körülmények között nem csinálnék.

- Ismerős anyukának elég rossz a házassága, és simán szidja a férjét a kislánya füle hallatára. Ha a gyerekre panaszkodik, mindig elmondja, hogy "ez is az apjára ütött", persze ezt is úgy, hogy hallja a gyerek, és többször is eszmefuttat arról, hogy a férfiakkal csak a gond van. A kislány most 11 éves, nem tudom, hogyan lesz így normális párkapcsolata később.

- Másik család: most 3 éves a kisfiuk, és büszkék arra, hogy szinte minden nap komolyan megverik, például olyasmiért, ha nem tud elaludni. Állításuk szerint egyéves kora előtt kezdték, és ez a biblikus gyereknevelés, mert a Példabeszédek könyve is megírta. A kisfiú nagyon édes, de alig beszél, azt is halkan, és látszik rajta, hogy már most tiszta frusztrált.

Ezen kívül persze van pár dolog, amit máshogy csinálok, mint egyesek a környezetemben, de ezekre úgy gondolom, hogy egészen egyszerűen bűnök a gyerekkel szemben.

2012. febr. 15. 17:37
 19/21 A kérdező kommentje:
nem én pontozok, itt nincs jó vagy rossz válasz.
2012. febr. 15. 17:50
 20/21 anonim ***** válasza:

Nem fogom megvesztegetni.

Nem fogom megverni.

Nem fogom verbálisan SEM megalázni.

-Hasna-

2012. febr. 15. 18:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!