Ismerősök "fárasztó" kérdései? Ti mitől másztok a falra?
Milyen érzés anyának lenni?
Ere mindig azt mondtam, hogy strapás, de láttam, hogy csöpögős szavakat vártak helyette. Ettől még ugyanúgy imádom a gyerekeimet.
1 éves múlt a kisfiam. A szokásos kérdések, amikre természetesen mindenkinek illedelmesen válaszolok, csak kicsit uncsi már:
- hány foga van? (20, bammeg, mindenkire vigyorog, és ahogy kinyitja a száját, azonnal látszik, hogy csak 4)
- beszél-e már? (persze, két nyelven is. Dehogy, csak pár szót tud még.)
- miért áll a babakocsiban? (mert nem szeret ülve benne lenni, ilyen egyszerű. Ha bekötöm, üvölt, így inkább hagyom, hogy álljon.)
- elindult már? Ha igen, akkor miért babakocsival megyünk? (Tény, hogy elindult, de mivel még csak dülöngélve megy, cipőt még csak most szokja, egyértelmű, hogy az 1-2 órás sétánkra nem indulok el vele gyalog, babakocsi nélkül.)
- szopik még
kedvenc kérdéseim:
- hány foga van??
- miért cumizik?
- szopik? meddig szopott? miért nem tovább (3 hónapig tudtam sajnos csak)
- mikor lesz kistestvér???
- egyszer megkérdezte a játszótéren egy anyuka, hogy én otthon hány napig adom ugyan azt a ruhát a gyerekre. Mikor azt válaszoltam, hogy 2 napig ha nem maszatolja össze, teljesen kiakadt, hogy hogy lehet hogy 2 napig, ő minden nap, vagy akár egy nap kétszer is tiszta ruhát ad a gyerekére. Igen, nekem is volt olyan h átöltöztettem, mert piszkos lett, leette, stb,de ha tiszta, igenis feladom még rá köv nap is ugyan azt a ruhát.
ezektől a kérdésektől égnek áll a hajam.
Mikor viszi már el a cica azt a cumit???(22 hónapos a fiam, kizárólag alváshoz cumizik, slussz passz, az én dolgom)
Még nem szobatiaszta?????:O bezzeg a Pistike, Micike, Macuka már 4 hónaposan, letépte magáról a pelenkát és szólt, hogy kakilni kell!(ahhhhha, hát perszeeeee) :)
Mikor jön a kistesó?????(épp aktuális, jövőre jön, de kész vagyok, hogy mindig megkérdezik)
Jó kisfiú???(erre mit mondjon az ember? Periódusonként változik, hol ördög hol angyal, mint egy átlag kétéves)
En meg csak az elso babamat varom, de profi nanny vagyok. Legutobbi "munkammal" nagyon ossze vagyunk nove...legalabb annyira, mint o a cumijaval.
2 eves kora ota szobatiszta a kiscsaj,kitorli a popsit, lehuzza a klotyot, kezet mos emlekezteto nelkul - most 3 eves- oltozik, sajat magat ellatja szo szerint de a cumijarol es a kistakarojarol nem tud lemondani. Sokszor viszem a babakocsit magammal, mert nem tudom cipelni - naponta tobb km-t gyalogolunk a varosban. Emberek vadidegenek megprobaljak a cumijat elvenni stb...nagyon kellemetlen szamomra. Tudjuk, hogy mar nem illene a cumit logatni a szajaban de ez az egy "babakorara emlekezteto" dolog van. Mas kolok ilyen koraban nemhogy kezet nem mos magatol, de a sajat valagat sem kepes kitorolni. En mindig erre gondolok. Nagyon vigyazok arra, hogy ne mondjak velemenyt masok gyerekeirol. Gondolataim nekem is vannak azert.
Engem ez zavar. Mellesleg kedves "sokfogas" baba Anyuja..az en kicsi vedencemnek 8 foga volt 2 evesen...azt hittuk mar soha nem nonek ki azok a kis gyongyfogacskak...az is jo tema volt - masoknak. Nekem meg akkoris ha nem az en gyerkocom, a leggyonyorubb volt a kis foghijjas!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!