Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Egy furcsa kérdés?

Egy furcsa kérdés?

Figyelt kérdés

sziasztok lenn egy kérdésem babához irtam ki mert nekem is van egy gyermekem.

Melyiket olcsóbb fenntartani egy panellakást vagy kertes családi házat? melyik a jobb?

Drágább egy családi házba pl a gáz mintha egy panelba laknánk?

melyiket olcsóbb fenntartani?

mert mi nekünk kertes házunk van és 120 ezer csak a hitel rá...

ami nagyon nagyon sok majdnem moinden pénzt ez visz el.

2012. febr. 15. 10:16
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Azért egy 55 nm-es lakást ne hasonlítsuk már össze egy 130 nm-es házzal.
2012. febr. 15. 10:54
 12/13 anonim ***** válasza:
én a panellal hasonlítottam össze. (ami mint kiderült még kisebb is)
2012. febr. 15. 10:55
 13/13 anonim ***** válasza:

Mi egy 41 nm-es panel lakásban laktunk.

Közös ktg: 41eFt (Nincs elírás! ebben benne van a társasház biztosítása, fűtése, világítása, víz- és csatorna, szemétdíj)

gáz: csak főzésre 3000 Ft körül volt 2 hónapra

villany: 10eFt körül volt

kábeltv, internet: 6500 Ft

lakásbizt: havi 2eFt

Szóval a havi rezsije: 60eFt, a lakásban non-stop 25 fok volt, mert mi voltunk a fűtési kör legelején (a végén meg fagyoskodtak 18-19 fokban...), az általános volt, hogy télen éjjel is szellőztettem, mert majd megdöglöttünk a melegtől. Télen, nyáron ennyi volt a rezsi, így évi 720eFt.

Most egy 60 nm-es kertesházban lakunk, fűtését tekintve abszolút vegyes: fa, gáz és a fürdőszoba villany.

Rezsi:

villany: 10eFt

víz-, csatorna-, szemétdíj: kéthavi 15eFt

gáz: 10eFt

bizt: 2eFt

téli tüzelő fa: 120eFt

kábeltv, internet: 9eFt (nincs túl sok választás, vidék)

Havi rezsi: 59eFt télen, nyáron 39eFt, évi 582eFt.

A lakáshitel szempontjából annyiból más, hogy a panel svájci frankos volt 33 körül indultunk, 45eFt-al szálltunk ki, de ez még 2010-ben volt... Most ugyanannyi a hitelállományunk (5 mFt), de most más konstrukcióval fizetjük: havi fix 38eFt, de ez csak a kamat, évi egyszer kell a tőkerészt (400eFt) törleszteni. Havi lebontásra ez 71eFt.

2012. febr. 15. 15:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!