Egy furcsa kérdés?
sziasztok lenn egy kérdésem babához irtam ki mert nekem is van egy gyermekem.
Melyiket olcsóbb fenntartani egy panellakást vagy kertes családi házat? melyik a jobb?
Drágább egy családi házba pl a gáz mintha egy panelba laknánk?
melyiket olcsóbb fenntartani?
mert mi nekünk kertes házunk van és 120 ezer csak a hitel rá...
ami nagyon nagyon sok majdnem moinden pénzt ez visz el.
Mi egy 41 nm-es panel lakásban laktunk.
Közös ktg: 41eFt (Nincs elírás! ebben benne van a társasház biztosítása, fűtése, világítása, víz- és csatorna, szemétdíj)
gáz: csak főzésre 3000 Ft körül volt 2 hónapra
villany: 10eFt körül volt
kábeltv, internet: 6500 Ft
lakásbizt: havi 2eFt
Szóval a havi rezsije: 60eFt, a lakásban non-stop 25 fok volt, mert mi voltunk a fűtési kör legelején (a végén meg fagyoskodtak 18-19 fokban...), az általános volt, hogy télen éjjel is szellőztettem, mert majd megdöglöttünk a melegtől. Télen, nyáron ennyi volt a rezsi, így évi 720eFt.
Most egy 60 nm-es kertesházban lakunk, fűtését tekintve abszolút vegyes: fa, gáz és a fürdőszoba villany.
Rezsi:
villany: 10eFt
víz-, csatorna-, szemétdíj: kéthavi 15eFt
gáz: 10eFt
bizt: 2eFt
téli tüzelő fa: 120eFt
kábeltv, internet: 9eFt (nincs túl sok választás, vidék)
Havi rezsi: 59eFt télen, nyáron 39eFt, évi 582eFt.
A lakáshitel szempontjából annyiból más, hogy a panel svájci frankos volt 33 körül indultunk, 45eFt-al szálltunk ki, de ez még 2010-ben volt... Most ugyanannyi a hitelállományunk (5 mFt), de most más konstrukcióval fizetjük: havi fix 38eFt, de ez csak a kamat, évi egyszer kell a tőkerészt (400eFt) törleszteni. Havi lebontásra ez 71eFt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!