Egy furcsa kérdés?
sziasztok lenn egy kérdésem babához irtam ki mert nekem is van egy gyermekem.
Melyiket olcsóbb fenntartani egy panellakást vagy kertes családi házat? melyik a jobb?
Drágább egy családi házba pl a gáz mintha egy panelba laknánk?
melyiket olcsóbb fenntartani?
mert mi nekünk kertes házunk van és 120 ezer csak a hitel rá...
ami nagyon nagyon sok majdnem moinden pénzt ez visz el.
Hát nekünk igaz tégla lakásunk van társashátz 77 négyzetméter plussz 44négyzetméter galéria 80ezres törlesztő egy egy éves babával cirkós fütésünk van általában 19-20 fok van és volt olyan hónap hogy 38000 ezer volt a fűtésünk .de átlagban télen olyan 20-25 ezer!
Anyukámék 2.5 szobás panelba mindig full meleg és 20000 ezres füts télen nyáron meg olyan 15000 mert általányt kell fizetni!de szerintem a családi háznál nincs jobb föleg ha gyerek is van!
Sokban függ a ház állapotától is. Mi laktunk már pár helyen, leírom a tapasztalatomat.
Tégla társasház szigetelve, konvektorral: 8-9000ft-os gázszámla télen
Családi ház téglából, szigetelés nélkül radiátorral: 30-50000ft gázszámla télen és még így is fáztunk
Szigeteletlen panel radiátorral télen-nyáron: 20e fűtésszámla
Sorház ytongból radiátorral, télen: 20-25e és nem fázunk.
Mi családi házban lakunk, és fatüzelésű vízteres kandallónk van. 80000 Ft volt a fa fuvarral együtt, és ezzel bőven kihúzzuk a teljes fűtési szezont. 130 nm-es a ház, a nappal 25 fok körül van, a szobákat estére lehűtőm 21-22 fokra, de a nappali akkor is meleg marad. Ennyiből szerintem nem jön ki egy lakás fűtése sem, főleg ha nem akarsz fagyoskodni.
A hitel az más, nekünk is 125.000 a részletünk mostanában.
Sztem a kertes több...
nem a hitel miatt..
mi panelbe szigetelt egyedi fűtésűben lakunk a fűtés most az előzőhavi 12e ft volt.. előtte míg nem volt egyedi mérő és nem szigetelt volt 30eft volt a legtöbb..
a hitel...ne is mond mi 70e helyett 120e ft-ot fizetünk :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!