2 hónapos teáztatása?
A védőnő a múltkor javasolta, hogy elkezdhetnék adni kamillateát a babámnak a következő képpen:
2dl vízben 2 filter + 1 nagy kanál cukor. Naponta 2-3x 10 ml-t adni neki. Csinált valaki hasonlót? Minden alkalomkor új teát csináltatok, vagy elég naponta 1x?
Off: Minek a tea? Hashajtásra, megfázásra? Csak úgy teljesen felesleges ilyen picinek az anyatejen/tápszeren kívül mást adni egész a hozzátáplálás kezdetéig, max. ha nagy a kánikula :)
Kamillatea sajnos elég hamar "megbuggyan" szobahőmérsékleten, - saját tapasztalat - max. fél napig tartogasd vagy esetleg rakd hűtőbe.
Felesleges a tea, a cukor meg főleg nem kell neki.
Ha anyatejes, azon kívül más nem kell, ha tápszeres, és folyadékpótlás kell -szerintem nem kell-, akkor is forralt-lehűtött vizet adj neki.
Ha anyatejes, 6 hónapos korig semmi más nem kell, pláne, hogy nyár sincs éppen, utána pedig víz, illetve 100%-os gyümölcslevek -pl. alma, körte, őszibarack.
Off elsőnek: az enyém csak anyatejes volt 6 hónapig, nyáron kapott csak forralt vizet, és sosem volt szájpenésze. Szerintem ez nem ettől függ, hanem hogy találkozik-e ezzel a fertőzéssel, meg logikusan a cukros tea ugyanolyan táptalaj a gombának, mint a tej.
Szerintem ameddig lehet, kerülni érdemes a cukrot, elég hamar rákapnak a babák.
köszönöm a válaszokat. Anyatejes a babám, szerencsére nem is hasfájós (kopp-kopp) és kb minden evés után/közben kakil is rendesen. Én sem vagyok híve a cukrozott teának, ezért nem is adtam neki rögtön, gondoltam körbekérdezek előtte ki, mennyire használta.
Csak másfél hete újra 2 óránként eszik, napközben max 20 perceket alszik és estére már elég nyügös/fáradt, a melleim meg már kb leszakadnak, ezért eszembe jutott ez a tea, hátha kicsit rltelítené, és legalább egyszer többet tudna pihenni (meg a cicim is...)
Bár ha éppen fejlődési ugrunk, akkor ki tudja mennyire jó megbolygatni...
Szerintem gyereke válogatja, hogy szüksége van-e plusz folyadékra. Én adok teát a kislányomnak (csipkebogyóteát, egy kiskanál gyümölcscukorral). Amikor 1-2 napig nem figyeltem oda, hogy itassam (legalább a 160ml-s cumisüveg felét) akkor elkezdett nagyon büdöset pisilni és kicserepesedett a szája, már azt hittem összeszedett valami húgyúti fertőzést, de mielőtt elvittem volna orvoshoz megint elkezdtem odafigyelni rá hogy itassam napközben és fél nap múlva már minden visszaállt a régire, kutya baja sem volt. Az én lánykám tápszeres és két és fél hónapos, én a kezdetektől itatom (cukrot nem akartam neki adni de mivel a kórházban cukros vizet kapott így máshogy nem fogadja el- de nem bánom ennyi cukortól semmi baja nem lesz főleg mivel arra is odafigyelek hogy milyen cukrot adok neki).
Nem tudom miért akarsz kamilla teát adni a babádnak, de ha nem hashajtó céllal, szerintem ne azt adj neki, mert eléggé szárít és allergizál is (ha székrekedéses a babád akkor viszont kifejezetten jó, csak nem nagyon huzamos ideig).
na várjunk csak, ez most mire jó???
mert leírtál egy szuper hashajtót. de csak havi 3x szabad kamilla teát adni mert kiszárítja a beleket.
ezt azért mond már el a védőnődnek és szerintem innentől SOHA NE HALLGASS RÁ!
Én hasfájásra adom neki a Mecsek teát, de soha nem tettem bele cukrot!
Így szokta meg, és elfogadja!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!