Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 7 hónapos babám nem eszik...

7 hónapos babám nem eszik csakntejpépet és gyümölcsöt, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Egyszerűen nem kell a hús és a zöldség neki, ha üveges kaját adok vagy ha én csinálom akkor sem.tanácstalan vagyok
2012. febr. 13. 16:11
 1/3 anonim ***** válasza:

nem kell aggódnod. Ha tejet eszik jól, akkor még nincs nagy baj.

Én is kinlódok a 7 hós kislányommal. Ő sem kéri még csak a tejet.Azt olvastam, hogy ha erőltetem, akkor rossz evő lehet...

2012. febr. 13. 16:27
 2/3 anonim ***** válasza:

Próbáltad már keverni az ételeket?

Gyümölcsöt hússal vagy mondjuk a zöldségeket gyümölcsökkel?

Úgy tűnik ő az édeskésebb ízeket szereti, ezért próbáld meg belerejteni a zöldségeket gyümikbe. Pl. alma krumplival, sütőtök répával almával, persze először nagyobb mennyiség legyen a gyümölcs, hogy eléggé édes ízű legyen neki.

S ami még megoldás lehet, hogy veszel Sinlac pépet. Ez édeskés ízű, és bármihez keverheted. Nem csak gyümikhez, hanem zöldségekhez is, mivel ezzel picit édesebb lesz az ízük. Kislányom így bármit megevett. Magában is adható, és ha úgy megeszi, akkor fokozatosan keverhetsz bele egyre több és több zöldséget, gyümit. Hátha úgy megenné.

Amúgy meg türelem és kitartás, lehet ő csak később fogja elfogadni a zöldségeket.

2012. febr. 13. 16:29
 3/3 anonim ***** válasza:
gyümölcs husival? vagy gyümi-zöldség-husi? bébikajában van pl. őszibarack-pulykahusi, alma-banán-csirke, alma-sütőtök, alma-csirke, gesztenye-alma-csirke, alma-krumpli, alma-répa...de ha te csinálod, csak a fantázia szabhat határt :) aztán idővel remélhetőleg a zöldség is menni fog :) enyém is 7 hós és nem rajong a főzelékért, a gyümi jobban megy nálunk is. de azért próbálkozunk... :) a banán-alma-csirke a kedvenc, de ma bevágott egy üveg gesztenyéset. vele amúgy az is baj, hogy a főztömet (a főzeléket- a "házi" gyümit megeszi) nem annyira eszi, inkább az üveges megy. úgy szoktam csinálni, hogy fél üveg bébiételhez keverem a főztömet, úgy megeszi.
2012. febr. 13. 16:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!