Tombol, dühöng a 11 hónapos fiam, mit tegyek? Másoknál is van így?
Nem látta sehol. Mivel még nem tudja magát és a kínját, hogy nem sikerül, nem szabad, stb kifejezni, így mutatja ki. Érdemes nem csak rászólni, de elvinni onnan, megpróbálni lefoglalni valami mással és hosszasan, de érthetően elmagyarázni, miért nem szabad.
"tudom, hogy ezzel szeretnél játszani, de még kicsi vagy és ez veszélyes lehet rád, gyere, keressünk valamit, amivel könnyebben tudsz játszani", hátha már maga a tudat, hogy aktívan törődsz az igényeivel, segít neki feldolozni a "nemszabad"-ot.
Egyetértek az elsővel:), amit ide másolok, azt az imént írtam egy hasonló kérdésre:
"Én nem tartom jó megoldásnak ha nem veszünk tudomást a "hisztiről". Ebben a korban még a babáknak csak az itt és most van, ha valami nincs, amit szeretne, akkor természetes, hogy így reagál. Persze, nem azt mondom, hogy mindent meg kell engedni, nem. El kell kezdeni a határok kijelölését. VIszont magára hagyni nem jó ötlet szerintem. Én ilyenkor vele maradok, alternatívát ajánlok fel, ha ez nem lehetséges elviszem a hiszti tárgyától, majd megölelem, elmondom neki, hogy tudom, hogy mérges, amiért nem lehet az övé(ezzel segítek neki beazonostai az érzelmeit, ami később hasznos lesz:) ). Nagyon bevált az együtt lélegzős módszer: ha nagyon zaklatott az ölemben tartva szép nyugodtan nagy levegőket veszek, ez átragad rá és hamar megnyugszik.
Nem mellesleg: felnőttként sem esik jól ha valami problémánk van és faképnél hagynak minket... persze mi már nem üvöltünk(már aki:))) )de a babának ez az eszköze egyelőre."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!