SOS! Kérlek gyed számításban jártas valaki?
180 ezer bruttónál hogyan számítom ki tételesen a végösszeget.
96 ezer elvileg,de ez hogy jön ki?
Nincs annyi, a 96 ezer a max gyed nettója, és ahhoz 186 ezer bruttó kell.
Ha más jövedelem nem volt, akkor 180000*12*0,7/365= napi bruttó gyed.
Ez *30 vagy 31= havi bruttó gyed.
Átlag 124200. Ebből 16% szja(19872Ft) és 10% nyugdíj (12420Ft) jön le.
ÍGy a nettód: 91908.
Ezeket 30 napos hónapra számoltam ki.
Ez így nem jó. A gyednek maximuma van, 130200 Ft. Ez a minimálbér kétszeresének a 70%-a. Tehát hiába volt 180000 a bruttód, a gyednél csak a 130200-at veszik figyelembe.
Ha jól tudom, ebből vonnak adót és nyugdíjjárulékot.
MÁsodik, te miről beszélsz?
A gyed maximuma nem azt jelenti, hogy a nruttó jövedelmedből csak x összegig vesznek figyelembe, hanem azt, hogy a bruttód után kiszámolják a bruttó gyedet, sé az nem lehet több, mint 130200.
Tekintve, hogy a kérdezőnek a jövedelme nem érte el a minimálbér kétszeresét, így nem is kapja a maximális gyedet, ha figyelmesen olvasol, rájössz, hogy az ő bruttó gyede csak 124 ezer körül van.
Akkor szerintem az lesz a gond, hogy a mostani gyedednek nem a 180 ezres bruttó az alpja, hanem a 156 ezres bruttó tgyás.
Mivel az előző gyednél nem volt 180 bérezett napod, így az utoljára lkapott ellátás alapja lett a gyed alapja is.
Ez neked a tgyás volt, aminek az alapja bérezett nap híján az akkori minimálbér kétszerese, vagyis 156 ezer.
Akkor viszont jól számoltak:(
Kérj állásfoglalást az oep-től az ártani nem árthat, de azért készülj arra, hogy nem fog változni az összeg. Sajnálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!