Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hozzátáplálás vagy ne még?...

Hozzátáplálás vagy ne még? Kire hallgassak? Mi lenne a helyes?

Figyelt kérdés
Kislányom 5 hónapos múlt, még anyatejes. 4,5 hósan megkóstoltattam vele az almát(rokonok unszolására), ami ízlett neki, de még mást nem kapott. A védőnő, pár rokon ill. pár gyerekes anyuka azt mondja, h már rég el kellett volna kezdeni a hozzátáplálást, mások viszont azt mondják, h tökéletesen elég az anyatej a babának 6 hós koráig. Kinek milyen tapasztalata, véleménye van ezzel kapcsolatban?
2012. febr. 13. 13:12
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

lányom 3 hós volt mikor tápszeres lett,így én alig 4 hósan elkezdtem vele kóstoltatni.Alma levét,pár nap múlva alma pürét,rá pár napra krumplit..4,5 hósan már az uzsit kiváltottuk..5,5 hósan pedig már a tízórait is.Azóta is jó evő,mindent megeszik.2 barátnőm,akik megvárták a 6 hónapot babáikkal,nehezebben fogadták el a kanalat és a szilárdabb ételt..Most 2,5 hós a kisfiam aki refluxos,így orvos utasítására tápszerrel kevert krumplipürét kell neki szoptatás mellett adnom ha betölti a 3 hót,így nála még korábban elkezdjük..

Szerintem nyugodtan kóstoltathatsz vele és ha ízlik neki akkor meg lehet próbálni pár nap után étkezést kiváltani..

2012. febr. 13. 14:28
 12/15 Disi ***** válasza:
Ez nekem is nagy dilemmám volt, mondjuk az én babóm nagyrészt tápis volt. 5 hós elmúlt amikor elkezdtük (védőnői és orvosi tanácsra) és abszolút nem haladtunk sehova. 1 hónap szenvedés után megkínáltuk tejpéppel, úgy nyitotta a száját mint egy kisangyal. Aztán megint megálltunk, másból épp hogy csak evett kanállal. Aztán egy alkalommal az apja kenyeret evett előtte és nyitotta a száját mint egy kismadár. Ekkor jöttünk rá, hogy darabosan kell neki. Így mindent megeszik husit, almát, barackot, céklát, barackot. Ügyesen forgatja a szájába, rágcsálja mielőtt lenyeli. Azóta is csak a tejpépet eszi meg kanállal, mást csak elvétve fogad el, mert azért mindig próbálkozom, hogy szokja az evőeszközt. Azt mondjuk nem mondom hogy 5 hósan is ez lett volna ha így kezdjük, az én babómnak szerintem akkor még korai volt. Szerintem nyíugodtan kóstoltass, úgyis időbe telik míg étkezést ki tudsz váltani, a babód pedig úgyis jelzi ha még nem akarja.
2012. febr. 13. 14:32
 13/15 anonim ***** válasza:

Az én kislányom is 6 hónapos lesz, anyatejes. Én 4 hónapos korában elkezdtem megkínálni almával. Elfogadta, szerette, viszont a székletén látszott, még nem teljesen érett rá. Kicsit vártam, de mivel a tejem ingadozott, hogy a kanalat szokja, tejpépet kapott. 5 hónaposan elkezdtük a gyümölcsöt úgy igazából, és látszott az az 1 hónap, már nem ment át rajta a kaja. Ugyanolyan örömmel evett. A védőnő tanácsára elkezdtük a főzeléket is. Így délben valamilyen krumplis főzelék azokkal a zöldségekkel, gyümölcsökkel, amiket ismer, délután gyümölcs, vacsorára tejpép. A többi alkalommal szopik. Annak idején nagy dilemma volt ez nekem is. De nem bánom, hogy nem vártam meg a 6 hónapot! Olyan örömmel eszik, hangokkal kísérve, hogy öröm nézni, hallgatni.

Kezdd el.

2012. febr. 13. 14:37
 14/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hozzászólásokat!Még ötleteket is adtatok a hozzátáplálás menetéhez!! El is kezdtem:) almát már ismeri valamennyire, szóval ma délben kapott egy kis baracklevet, kezdeti fintor után ízlett neki:)
2012. febr. 13. 16:50
 15/15 anonim ***** válasza:
Sok sikert a hozzátápláláshoz, babádnak pedig jó étvágyat!
2012. febr. 13. 16:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!