Hozzátáplálás vagy ne még? Kire hallgassak? Mi lenne a
helyes?
Figyelt kérdés
Kislányom 5 hónapos múlt, még anyatejes. 4,5 hósan megkóstoltattam vele az almát(rokonok unszolására), ami ízlett neki, de még mást nem kapott. A védőnő, pár rokon ill. pár gyerekes anyuka azt mondja, h már rég el kellett volna kezdeni a hozzátáplálást, mások viszont azt mondják, h tökéletesen elég az anyatej a babának 6 hós koráig. Kinek milyen tapasztalata, véleménye van ezzel kapcsolatban?
ha van elég anyatej bőven elég 6 hónapos kora után hozzátáplálni
akkor majd lassacskán bevezethetd. Halgass magadra ne másra. ha megfelelően hizik no para
2012. febr. 13. 13:13
2/15 anonim válasza:
Szerintem meg mindegy mikor kezded el. az anytejbe nem megy át az általad szedett vas, így ami beépült a szervezetbe az 6 hóra fogy ki. ezért fontos hogy 6 hósan már húst is kezdjen enni.
ha 5 hós akkor még kb másfél hónap mire kiváltasz egy étkezést, vagy is már rég 6,5 hós lesz vagy idösebb mire egyáltalán kiváltasz neki egyétkezést.
én lasan elkezdeném és úgy is az ütemet a baba adja. mi is 5 hósan kezdtük, pedig tápszeres volt, de nálunk megrekedt répa, krumpli, paszternák szinten mert elkezdett fosni 4 hétig, így már majdnem 7 hós volt mire kiváltottunk egy ebédet.
2012. febr. 13. 13:17
3/15 anonim válasza:
Nekem is volt tejem de én már 4 hónaposan adtam neki almát,banánt,a levesből krumplit répát!A védőnő tanácsára!
2012. febr. 13. 13:17
4/15 anonim válasza:
Saját megérzésedre,de 6 hónapos korában azért kezd el.Kisfiam 3 hónapos kora óta tápszeres,így mi 4 hónaposan kezdtük.Unokatesóm babája szopizik,de 5 hónaposan kapott már egy pici gyümölcsöt kóstolónak,igaz fiam 6 héttel fiatalabb most 9,5 hónapos,a kislány 11 de ugyanazokat eszik már.
2012. febr. 13. 13:18
5/15 anonim válasza:
Anyatejes babámnál 5 hónaposan kezdtem a hozzátáplálást, pont azért, mert megkóstoltattam vele az almát, és nem ízlett neki, féltem, hogy lassan fog menni a dolog. Szerencsém volt, hogy olyan hamar elkezdtem, mert 6,5 hónaposan már nem volt elég a tejcsim neki, és ha 6 hósan kezdtem volna a hozzátáplálást, akkor nem tudom mit adtam volna neki, mivel kb 2 dolgot evett volna még akkor. Így pont jól jött ki. De ez nálunk volt így. Akkor kezd el, amikor szerinted el kell kezdeni, amikor te el akarod kezdeni. Ne azzal foglalkozz, hogy más mit mond, a te gyereked! Ha kritizálnak, meg kell mondani, hogy te így látod jónak. Kész, ennyi.
2012. febr. 13. 13:20
6/15 anonim válasza:
Mire begépeltem, szó szerint leírta az 1. hozzászóló a választ. (Küldtem is egy zöld mancsot) Az én kisfiam is hat hós múlt, csak most kezdtük a gyümölcsöket, viszont ha előtte eszünk, kiszedi az ételt a kezünkből (szó szerint). Szoptasd csak, ha hízik és elég neki, nem éhes és majd csak szépen nyugodtan...
2012. febr. 13. 13:21
7/15 anonim válasza:
Én úgy voltam, hogy a fiammal kivártuk a 6 hónapot, és annyira nehezen ment a hozzátáplálás, hogy csak na. A lányomnál 5 hónaposan kezdtem a kóstoltatást, adtam neki almát, barackot, répát és sütőtököt. Nem akartam étkezést kiváltani, csak annyi volt a cél, hogy szokja a kanalat és különböző ízeket. De Ő pont a tesó ellentéte volt, és 6 hónapos korára már 2 étkezést kiváltottunk. Azóta is imád enni, bármit, bármekkora mennyiségben képes befalni. Most 9 hónapos, de remélem ez a szokása sokáig elkíséri. A 3,5 éves nagyfiam azóta is alig akar enni, szenvedés vele minden étkezés.
2012. febr. 13. 13:23
8/15 anonim válasza:
Hallgass magadra! A legjobb amit tehetsz!
Nekem mindenki magyarázott anno össze-vissza. Én elkezdtem 3,5 hós korában, mert annyira szorulásos volt. Így döntöttünk a férjemmel, így láttuk jónak. Nem bántuk meg. Azóta széklete van minden nap, semmi baja nem lett soha egyik ételtől sem, és imád enni. Egyszer kimaradt 2 nap bizonyos okok miatt, és alig tudott kakilni.
2012. febr. 13. 13:23
9/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat! Sokat segítettetek. Azt hiszem akkor elkezdjük, hisz alma ízlett neki, nem lökte ki. Plusz rendeződne a 8-9 naponkénti kakilás is:S....remélhetőleg
2012. febr. 13. 13:34
10/15 anonim válasza:
Nekem csak 8 hónaposan kezdett el érdemben mást is enni, addig legfeljebb kóstolgatott. Az anyatej 6 hónapig biztosan elég neki. Egyébként nálunk fordítva volt. Akkor kezdődtek a kaki gondok, mikor enni kezdett. Szerintem sem így, sem úgy nem követsz el hibát, nem ártasz a gyereknek. Én azért szoptattam, mert ez mindkettőnknek nagyon jó megoldás volt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!