Mennyi idös kortol lehet a babänak avokadot, ananäszt, mangot stb. adni?
Kb. ahol nézed, minenütt mást fogsz találni, de komolyan!
Jelentős eltérések vannak az országok között (de ahogy látom, itt Mo-on belül is...)
Külföldön több helyen a mangót első gyümölcsök között adják, kb. mint nálunk az almát (DK-Ázsia, Közel-Keleten arab országok, de skandináv országokban is, ahol ugyancsak import, és nem őshonos náluk sem).
Ananászt az egyik hozzátáplálási táblázatban 10 hónapos kortól találtam meg (nagyon rostos), ebben a mangót 8 hónapostól írja, avokádó nincs benne.
Egy másikban a déligyümölcsöket (ananász és mangó nevesítve!) csak másfél éves kor után, azaz 18 hónaposan javasolja!!
Ananászlevet a mi védőnőnk 8 hónapos kortól mondta.
A 3. táblázatban 7 hónapos kortól írják az avokádót (én adtam banánnal kb. 8 hónapos korban, de annyira nem jött be a gyerekeimnek).
USA-ban (Florida) találtam még avokadót, ott 6-8-hónapos kortól már adhatónak írják (de lehet, hogy ott őshonos növény?, elég délen fekszik).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!