Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért baj, hogy JÓ a gyerekem?

Miért baj, hogy JÓ a gyerekem?

Figyelt kérdés

Bocsánat a kérdésért, de nagyon kiakadtam az utóbbi napokban.

A kislányom 3 hónapos, és eddig akárhol voltunk vele, mindenhol el voltak hűlve, hogy milyen csendes, nyugodt baba, mindig kérdezik, hogy itthon is ilyen-e? Mondjuk, hogy igen, erre mindenütt azt kapjuk, hogy:

ad1: várjunk még pár hónapot, majd jön a fogzás meg a szepa, meg majd dackorszak, meg stb. Éééés? Akkor most ki sem élvezhetem, hogy nyugodt babám van, mert majd nem lesz ilyen?

ad2: Biztosan túletetem, azért ilyen nyugodt... 3 hónapos, 5500 gramm, 2900-al született.

És még egy csomó ilyen beszólás van! Arról nem is beszélve, hogy amikor a múltkor oltásra vittem, beszélgettünk néhány anyukával (kinek hol tart a gyereke, mit eszik, mekkora, hogyan fejlődik, stb). Mindegyikük panaszkodott, hogy 3-4-5-6 alkalommal kelnek éjjelente, meg egész nap le sem tudják tenni a babájukat, mert akkor sír. Mikor rám került a sor, minden fakszni vagy villogni vágyás nélkül elmondtam, hogy a lányom 5 hetes kora óta átalussza az éjszakákat (általában 10-12 óra alvas, néha kicsit kevesebb), jól elvan a játszószőnyegen, főleg, mióta tud hasról hátra fordulni, most épp a hátról hasra fordulással próbálkozik. Nem dicsekedni akartam, mindenki más is elmondta hol tart a gyereke, utána mégis engem néztek ki maguk közül, meg szinte dühösen mondták, hogy milyen szerencsés vagyok.

Tudom, hogy szerencsés vagyok! És pontosan tudom, hogy a legtöbben nem azok, és hogy a legtöbb családnak/nőnek nagyon nehezek az első hetek-hónapok egy kisbabával! De akkor most érezzem magam rosszul, amiért nekem nem nehéz? Hazudjak mások lelki békéjéért?

2012. febr. 11. 19:29
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:

Jót mosolyogtam a kérdésen:)

Nekem a fiam volt ilyen baba, én is kaptam az ívet rendesen. "alszik éjjel? na, majd nem fog..."Én ilyenkor nagyon csúnyákat gondoltam. Egyébként 2 hónapos korától átaludta az éjszakát, olyan másfél éves korában volt egy-két hónap,amikor éjszakáztunk,mint utólag kiderült,a hátsó rágófogak miatt.

Ezen kívül a fiam mosolygós, kedves gyerek, puszit dobál, mindenkit elvarázsol a puszta jelenlétével is, úgyhogy már senki nem tesz hülye megjegyzéseket, hanem vele foglalkozik. Most 21 hónapos.

A kislányom 2,5 hónapos, na mikor hazahoztuk a kórházból, az első héten végig sírt, és ha kérdezték, jó baba-e (hogy utálom ezt a kérdést) mindig rávágtam, hogy NEM! Na,akkor meg ezért néztek. (hogy mondhatom ezt a saját gyerekemre???) De pár hete ő is átalussza az éjszakát, és alig sír.

Szóval kétszer is szerencsém volt, nyugodtak a gyerekeim.

Én sosem hazudtam mások lelki békéjéért, max bosszankodtam a hülye beszólásokon. Az lehet,hogy nem éjszakázok a gyerekekkel, de pl a tejem iszonyat kevés, és sokat szenvedek a szoptatással-fejéssel. Szerintem mindenkinek megvan a maga baja,én nem érzem magam azért rosszul,mert mondjuk nem sírós a gyerekem, a szomszédé meg az. Hát ő így járt, de lehet, hogy ő meg egy tejcsárda.

2012. febr. 12. 09:28
 32/36 anonim ***** válasza:
42%

Happy a társaság úgy látom, és szerintem ezen is múlik, hogy a baba "jó"-e vagy nem... Mert lehet, hogy itt sokak babája kb hasonló azokhoz a babákhoz akiknek az anyukája szerint "sok a gond", miközben lehet, hogy pont annyit sír a baba, pont annyiszor kell bepelenkázni, csak az egyik anyuka fárasztóbbnak találja a váltást a régi és új életük között, a másik meg még mindig szedi magnéziumot ;)

Egyébként az én lányom nem egy kifejezett "jó" baba, sokat ébredt éjjel korábban, most is szokott egyszer-kétszer, de nem mindig, pedig már lassan egy éves. És akkor mi van? Ja, utálja az idegeneket, még a nagyszülőknek is egyből sír, ha meglátja őket, kell vagy 10 perc míg hajlandó rájuk mosolyogni, utána ha feloldódik már más ölében is elvan, kivéve ha anya is ott van, mert akkor csak én kellek, vagy az apja. Ez van. Hozzánk kötődik a gyerek. Nagyon okos kislány, ügyes, remekül mozog, szeret egyedül játszani, nézegeti a mesekönyveit, és mutogatja magának az állatokat, és még sorolhatnám, hogy mitől szuper az én gyerekem! :D

ja, kérdező, ha lenne benned egy kis empátia, nyugodtan hazudhatnál mások lelki békéjéért...

2012. febr. 12. 10:00
 33/36 anonim ***** válasza:
75%

"ja, kérdező, ha lenne benned egy kis empátia, nyugodtan hazudhatnál mások lelki békéjéért..."

ezt nem mondod komolyan...

Persze, csináljunk egy "kinek szarabb" versenyt, puszta empátiából...

2012. febr. 12. 13:38
 34/36 anonim ***** válasza:
Nem volt időm még végigolvasni az összes választ, de egy-kettőbe beleolvastam...Nem értem ezt a felvágás dolgot, na mindegy... Az én babám is nagyon jó, 3 hónapos koráig egyszer kelt éjjel, utána egyszer sem, most lassan 7 hós.Nem volt hasfájós. Mostanában fel-felriad éjjel, talán a foga, de kap cumit és alszik tovább, szóval most sem vészesek az éjszakák. Nappal is jókat alszik, nem fél az idegenektől sem, simán el tudom vinni bárhova, tök jól elvan egyedül is, nem igényli a ringatást, simán elalszik egyedül... nem azt mondom, hogy nincsenek sírások vagy nyűgösebb napok, de jó baba. ÉS IGEN! Ugyanezt kapom én is: ÓÓÓ, majd elmúlik, lesznek még rossz éjszakák, meg majd a foga, meg majd a hiszti, stb...és??? Tudom, lehet hogy változik majd, de akkor mi van? Szerencsés vagyok, hogy most jó baba és örülök neki! Örülj Te is és ne foglalkozz a beszólásokkal.És nem kell hazudni, nyugodtan mondd el, hogy jó baba. Amúgy meg persze szerencse kérdése is egy jó baba, de szerintem sok múlik az anyukán/családon is (pl.mennyire nyugodt a környezete, stb...) Jó babázást! :)
2012. febr. 13. 19:09
 35/36 anonim ***** válasza:
100%
Eleve olyan hülyeség ez a jó baba rossz baba. Az a szerencsétlen gyerek akinek érzékenyebb/fejletlenebb az idegrendszere vagy hasfájós vagy bármi miatt ordít, nem alszik éjszaka stb miért rossz baba. Minden baba jó :)
2012. febr. 13. 19:45
 36/36 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! :)

Kedves Utolsó! Ebben egyetértek veled - azt hiszem, még az elején le kellett volna szögeznem, miért így tettem fel a kérdést. Akárhol járunk, mindig ezt kérdezik, szó szerint: és Jó baba?

Mintha az a baba, aki sírósabb, rossz lenne... :S

Ezt tekintetbe véve én nagyon rossz újszülött voltam, folyamatosan üvöltöttem. :D

2012. febr. 13. 19:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!