Miért baj, hogy JÓ a gyerekem?
Bocsánat a kérdésért, de nagyon kiakadtam az utóbbi napokban.
A kislányom 3 hónapos, és eddig akárhol voltunk vele, mindenhol el voltak hűlve, hogy milyen csendes, nyugodt baba, mindig kérdezik, hogy itthon is ilyen-e? Mondjuk, hogy igen, erre mindenütt azt kapjuk, hogy:
ad1: várjunk még pár hónapot, majd jön a fogzás meg a szepa, meg majd dackorszak, meg stb. Éééés? Akkor most ki sem élvezhetem, hogy nyugodt babám van, mert majd nem lesz ilyen?
ad2: Biztosan túletetem, azért ilyen nyugodt... 3 hónapos, 5500 gramm, 2900-al született.
És még egy csomó ilyen beszólás van! Arról nem is beszélve, hogy amikor a múltkor oltásra vittem, beszélgettünk néhány anyukával (kinek hol tart a gyereke, mit eszik, mekkora, hogyan fejlődik, stb). Mindegyikük panaszkodott, hogy 3-4-5-6 alkalommal kelnek éjjelente, meg egész nap le sem tudják tenni a babájukat, mert akkor sír. Mikor rám került a sor, minden fakszni vagy villogni vágyás nélkül elmondtam, hogy a lányom 5 hetes kora óta átalussza az éjszakákat (általában 10-12 óra alvas, néha kicsit kevesebb), jól elvan a játszószőnyegen, főleg, mióta tud hasról hátra fordulni, most épp a hátról hasra fordulással próbálkozik. Nem dicsekedni akartam, mindenki más is elmondta hol tart a gyereke, utána mégis engem néztek ki maguk közül, meg szinte dühösen mondták, hogy milyen szerencsés vagyok.
Tudom, hogy szerencsés vagyok! És pontosan tudom, hogy a legtöbben nem azok, és hogy a legtöbb családnak/nőnek nagyon nehezek az első hetek-hónapok egy kisbabával! De akkor most érezzem magam rosszul, amiért nekem nem nehéz? Hazudjak mások lelki békéjéért?
Ne törödj velük, örülj, hogy ilyen a babád. Tényleg lehet, hogy késöbb változni fog, de az is lehet, hogy egyszerüen nyugodtabb termeszetü.
Akik meg irigykednek, azokkal nem foglalkzz, nem éri meg emiatt idegeskedned.
Tudom, mit érzel. Engem is mindenki bírál, mert 6 hetesen már volt napirendünk, amit nem én erőszakoltam rá... 8 hetes kora óta átalussza az éjszakát, nem fél az idegenektől, jó baba.
Az irigyekkel meg ne foglalkozz.
Az ott jelenlévő anyukák valószínűleg irigykedtek. A fáradtság beszélt belőlük.
3 hónaposan az a normális, ha egy baba átalussza az éjszakát, kényszer nélkül. ÉS vannak időszakok amikor jól el vannak egymaguk, szórakoztatás nélkül.
A fiam hasfájós volt, az első hetek nagyon kegyetlenek voltak, de 6 hetes korától ő is átaludta az éjszakát. Nappal voltak rossz, sírós időszakai, de 3 hónaposan már nem.
A lányom kicsit korábban érkezett, be is sárgult, az első 3 hétben evett aludt, de 2 hónapos korától ő is átalussza az éjszakát. 3 hónaposan ő is imádott a földön lenni, forogni tanult és a játszószőnyeget imádta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!