Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért baj, hogy JÓ a gyerekem?

Miért baj, hogy JÓ a gyerekem?

Figyelt kérdés

Bocsánat a kérdésért, de nagyon kiakadtam az utóbbi napokban.

A kislányom 3 hónapos, és eddig akárhol voltunk vele, mindenhol el voltak hűlve, hogy milyen csendes, nyugodt baba, mindig kérdezik, hogy itthon is ilyen-e? Mondjuk, hogy igen, erre mindenütt azt kapjuk, hogy:

ad1: várjunk még pár hónapot, majd jön a fogzás meg a szepa, meg majd dackorszak, meg stb. Éééés? Akkor most ki sem élvezhetem, hogy nyugodt babám van, mert majd nem lesz ilyen?

ad2: Biztosan túletetem, azért ilyen nyugodt... 3 hónapos, 5500 gramm, 2900-al született.

És még egy csomó ilyen beszólás van! Arról nem is beszélve, hogy amikor a múltkor oltásra vittem, beszélgettünk néhány anyukával (kinek hol tart a gyereke, mit eszik, mekkora, hogyan fejlődik, stb). Mindegyikük panaszkodott, hogy 3-4-5-6 alkalommal kelnek éjjelente, meg egész nap le sem tudják tenni a babájukat, mert akkor sír. Mikor rám került a sor, minden fakszni vagy villogni vágyás nélkül elmondtam, hogy a lányom 5 hetes kora óta átalussza az éjszakákat (általában 10-12 óra alvas, néha kicsit kevesebb), jól elvan a játszószőnyegen, főleg, mióta tud hasról hátra fordulni, most épp a hátról hasra fordulással próbálkozik. Nem dicsekedni akartam, mindenki más is elmondta hol tart a gyereke, utána mégis engem néztek ki maguk közül, meg szinte dühösen mondták, hogy milyen szerencsés vagyok.

Tudom, hogy szerencsés vagyok! És pontosan tudom, hogy a legtöbben nem azok, és hogy a legtöbb családnak/nőnek nagyon nehezek az első hetek-hónapok egy kisbabával! De akkor most érezzem magam rosszul, amiért nekem nem nehéz? Hazudjak mások lelki békéjéért?

2012. febr. 11. 19:29
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
66%
Ezt hívják úgy, hogy irigység az ő részükről, a te részedről meg felvágásnak, de ez szerintem minden anyuka részéről természetes, hiszen mindenkinek a saját gyereke a legszebb, legjobb, legokosabb, stb...
2012. febr. 11. 19:33
 2/36 e-ditta ***** válasza:
100%

Ne törödj velük, örülj, hogy ilyen a babád. Tényleg lehet, hogy késöbb változni fog, de az is lehet, hogy egyszerüen nyugodtabb termeszetü.

Akik meg irigykednek, azokkal nem foglalkzz, nem éri meg emiatt idegeskedned.

2012. febr. 11. 19:35
 3/36 A kérdező kommentje:
De éppen ez az, hogy eszem ágában sem volt felvágni! Mindenki ugyanúgy elmondta előttem, hogy mennyit alszik a gyereke, mennyit eszik, hol tart a mozgásban, hogy viselkedik napközben? Legközelebb kushadjak vagy hazudjak ezekről a dolgokról csak azért, hogy nekik jó legyen?
 4/36 anonim ***** válasza:
100%

Tudom, mit érzel. Engem is mindenki bírál, mert 6 hetesen már volt napirendünk, amit nem én erőszakoltam rá... 8 hetes kora óta átalussza az éjszakát, nem fél az idegenektől, jó baba.

Az irigyekkel meg ne foglalkozz.

5/36 anonim ***** válasza:
100%
Valóban nagyon szerencsés vagy ne foglalkozz a bunkó irígy emberekkel,én azért is dicsekednék,persze lesznek nehezebb idők mint mindenkinél és??????igazad van,és tudhatsz valamit ha ilyen nyugodt a kicsi,ja és ha azzal jönnek biztos túl eteted,hát mond az pont az ellenkezőjét váltaná ki,gondolok itt a borzasztó hasfájásra és ilyesmi,sz..d le őket és dicsekedj csak azért is,én is dicsekedtem mikor a lányom 4-hónaposan mondta anya,ilyet ugyen nem hallani,ma 16hós és iszonyatosan okos-rossz-és akaratos :D minden jót nektek ( ;) dicsekedj )
2012. febr. 11. 19:37
 6/36 anonim ***** válasza:
85%
NEM, ne érezd ez miatt rosszul magad.A lányom egy angyal.Otthon, a gyermekorvosnál és ha vendégek jönnek akkor is.Én is őszintén megmondtam mindenkinek ha kérdeztek, ha nem kérdezték akkor meg látták (én meg a szemükben az irígységet :D), hogy egy kiegyensúlyozott és nyugodt gyerek.Ez mellet érdeklődő (csecsemősnővér, gyermekpszichológus és pedagógus) mások szerint.Jóóó amikor éhes akkor nincs párdon :D, de ennyi.Élvezdd a "szerencsések klubját", a többi irígy nőt meg hááát sz@rd le :DDD.
2012. febr. 11. 19:40
 7/36 anonim ***** válasza:
85%

Az ott jelenlévő anyukák valószínűleg irigykedtek. A fáradtság beszélt belőlük.

3 hónaposan az a normális, ha egy baba átalussza az éjszakát, kényszer nélkül. ÉS vannak időszakok amikor jól el vannak egymaguk, szórakoztatás nélkül.

A fiam hasfájós volt, az első hetek nagyon kegyetlenek voltak, de 6 hetes korától ő is átaludta az éjszakát. Nappal voltak rossz, sírós időszakai, de 3 hónaposan már nem.

A lányom kicsit korábban érkezett, be is sárgult, az első 3 hétben evett aludt, de 2 hónapos korától ő is átalussza az éjszakát. 3 hónaposan ő is imádott a földön lenni, forogni tanult és a játszószőnyeget imádta.

2012. febr. 11. 19:40
 8/36 anonim ***** válasza:
85%
Nekem is 3 hónapos, és 1 hetes kora óta alszunk egész éjjel. Minden baba más... az enyém mondjuk még nem forog sehová. És? Nem idegeskedem miatta...
2012. febr. 11. 19:45
 9/36 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Már tényleg kezdtem rosszul érezni magam amiatt, hogy ennyire nem az elvárásoknak megfelelően viselkedik a kislányom! Tényleg csak akkor sír, ha éhes, vagy ha sokáig hagyom a játszószőnyegen, mert pl. mosogatok, és kezdi unni a szituációt. Soha nem erőltettem rá semmit, természetéből adódóan ilyen, pedig én is, párom is nagyon sírósak voltunk picinek. Erre még a szüleinktől is azt kapjuk, hogy meg sem érdemlünk egy ilyen nyugodt gyereket.
2012. febr. 11. 19:48
 10/36 A kérdező kommentje:
Mindenkinek ment a zöld kéz!
2012. febr. 11. 19:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!