Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért baj, hogy JÓ a gyerekem?

Miért baj, hogy JÓ a gyerekem?

Figyelt kérdés

Bocsánat a kérdésért, de nagyon kiakadtam az utóbbi napokban.

A kislányom 3 hónapos, és eddig akárhol voltunk vele, mindenhol el voltak hűlve, hogy milyen csendes, nyugodt baba, mindig kérdezik, hogy itthon is ilyen-e? Mondjuk, hogy igen, erre mindenütt azt kapjuk, hogy:

ad1: várjunk még pár hónapot, majd jön a fogzás meg a szepa, meg majd dackorszak, meg stb. Éééés? Akkor most ki sem élvezhetem, hogy nyugodt babám van, mert majd nem lesz ilyen?

ad2: Biztosan túletetem, azért ilyen nyugodt... 3 hónapos, 5500 gramm, 2900-al született.

És még egy csomó ilyen beszólás van! Arról nem is beszélve, hogy amikor a múltkor oltásra vittem, beszélgettünk néhány anyukával (kinek hol tart a gyereke, mit eszik, mekkora, hogyan fejlődik, stb). Mindegyikük panaszkodott, hogy 3-4-5-6 alkalommal kelnek éjjelente, meg egész nap le sem tudják tenni a babájukat, mert akkor sír. Mikor rám került a sor, minden fakszni vagy villogni vágyás nélkül elmondtam, hogy a lányom 5 hetes kora óta átalussza az éjszakákat (általában 10-12 óra alvas, néha kicsit kevesebb), jól elvan a játszószőnyegen, főleg, mióta tud hasról hátra fordulni, most épp a hátról hasra fordulással próbálkozik. Nem dicsekedni akartam, mindenki más is elmondta hol tart a gyereke, utána mégis engem néztek ki maguk közül, meg szinte dühösen mondták, hogy milyen szerencsés vagyok.

Tudom, hogy szerencsés vagyok! És pontosan tudom, hogy a legtöbben nem azok, és hogy a legtöbb családnak/nőnek nagyon nehezek az első hetek-hónapok egy kisbabával! De akkor most érezzem magam rosszul, amiért nekem nem nehéz? Hazudjak mások lelki békéjéért?

2012. febr. 11. 19:29
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
89%
Nem baj ha JÓ, sőőőőt! DE! erre ne vágj fel, mert nem a te érdemed. Te sem érdemelted ki jobban a JÓ babát, mint más a KEVÉSBÉ JÓt. Szerencse dolga az egész. Arra légy büszke, amit te tettél a babádért, amitől esetleg ilyenné vált és ne arra, hogy szerencsésebb vagy, mint sok más anyuka.
2012. febr. 11. 19:49
 12/36 anonim ***** válasza:
20%

11!

Muszáj volt rúgnod egyet a kérdezőbe, igaz? Értelmes volt ezt leírnod, gratulálok!

2012. febr. 11. 20:00
 13/36 anonim ***** válasza:
68%

12!

Melyik szavam nem igaz? Ugyan már...legyünk realisták...:-)!

2012. febr. 11. 20:07
 14/36 anonim ***** válasza:
77%
Amúgy köszi a gratulációt :-)!!!
2012. febr. 11. 20:08
 15/36 anonim ***** válasza:
58%
Nem az a baj, hogy "jó" gyereked van hanem az, hogy dicsekszel vele. Szerintem ha kevésbé adnád elő a tökéletes család utópiáját, akkor nem lenne ennyi irigy beszólás. Hazudni nem kell, de sok múlik a tálaláson!
2012. febr. 11. 20:18
 16/36 anonim ***** válasza:
0%
akkor fröcsögjetek csak, ok, csá
2012. febr. 11. 20:26
 17/36 anonim ***** válasza:
67%

Kedves 16.os

Ez a kérdésre adott válaszod? Nagyon művelt ember lehetsz.

2012. febr. 11. 20:33
 18/36 anonim ***** válasza:
59%
A 15 ösnek igaza van 100%ban.
2012. febr. 11. 20:35
 19/36 Harangozó Sára ***** válasza:
50%
Mintha az én kislányomról írtad volna, csak az enyém 4 hónapos. :) Nyugi ne foglalkozz a negatív kritikákkal. A kislányomon kívül van még 2 kisfiam is, s ők is ugyanilyenek voltak, s abszolút nem kínlódtak meg a fogukkal.
2012. febr. 11. 20:39
 20/36 anonim ***** válasza:
40%

Kedves kérdező: az lenne a kérdésem, hogy te személy szerint mit tettél, hogy ilyen a babád amilyen?

A. válasz: Semmit

B. válasz: .....

Amennyiben a válaszod az A, akkor ne dicsekedj. Ha B, akkor elnézést kérek és minden tiszteletem a tiéd. De ebben az esetben se dicsekedj.

2012. febr. 11. 20:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!