Miért baj, hogy JÓ a gyerekem?
Bocsánat a kérdésért, de nagyon kiakadtam az utóbbi napokban.
A kislányom 3 hónapos, és eddig akárhol voltunk vele, mindenhol el voltak hűlve, hogy milyen csendes, nyugodt baba, mindig kérdezik, hogy itthon is ilyen-e? Mondjuk, hogy igen, erre mindenütt azt kapjuk, hogy:
ad1: várjunk még pár hónapot, majd jön a fogzás meg a szepa, meg majd dackorszak, meg stb. Éééés? Akkor most ki sem élvezhetem, hogy nyugodt babám van, mert majd nem lesz ilyen?
ad2: Biztosan túletetem, azért ilyen nyugodt... 3 hónapos, 5500 gramm, 2900-al született.
És még egy csomó ilyen beszólás van! Arról nem is beszélve, hogy amikor a múltkor oltásra vittem, beszélgettünk néhány anyukával (kinek hol tart a gyereke, mit eszik, mekkora, hogyan fejlődik, stb). Mindegyikük panaszkodott, hogy 3-4-5-6 alkalommal kelnek éjjelente, meg egész nap le sem tudják tenni a babájukat, mert akkor sír. Mikor rám került a sor, minden fakszni vagy villogni vágyás nélkül elmondtam, hogy a lányom 5 hetes kora óta átalussza az éjszakákat (általában 10-12 óra alvas, néha kicsit kevesebb), jól elvan a játszószőnyegen, főleg, mióta tud hasról hátra fordulni, most épp a hátról hasra fordulással próbálkozik. Nem dicsekedni akartam, mindenki más is elmondta hol tart a gyereke, utána mégis engem néztek ki maguk közül, meg szinte dühösen mondták, hogy milyen szerencsés vagyok.
Tudom, hogy szerencsés vagyok! És pontosan tudom, hogy a legtöbben nem azok, és hogy a legtöbb családnak/nőnek nagyon nehezek az első hetek-hónapok egy kisbabával! De akkor most érezzem magam rosszul, amiért nekem nem nehéz? Hazudjak mások lelki békéjéért?
11!
Muszáj volt rúgnod egyet a kérdezőbe, igaz? Értelmes volt ezt leírnod, gratulálok!
12!
Melyik szavam nem igaz? Ugyan már...legyünk realisták...:-)!
Kedves 16.os
Ez a kérdésre adott válaszod? Nagyon művelt ember lehetsz.
Kedves kérdező: az lenne a kérdésem, hogy te személy szerint mit tettél, hogy ilyen a babád amilyen?
A. válasz: Semmit
B. válasz: .....
Amennyiben a válaszod az A, akkor ne dicsekedj. Ha B, akkor elnézést kérek és minden tiszteletem a tiéd. De ebben az esetben se dicsekedj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!