2 gyerekesek! Mennyiből éltek havonta gyes mellett?
Jelenleg egy kislányunk van, és szeretnénk második babát is, de félek hogy sokkal több lesz a kiadás, és nem tudom be merjük-e anyagilag vállalni. Nálatok hogy van?
Nálunk az autóhitel törlesztése után 140 000 ft marad a férjem fizetéséből plussz ugye a gyes és családi pótlék.
Hát ha ennyi pénzetek marad,miután kifizettetek mindent, akkor én azt mondom, az anyagiak ne gátoljanak.Persze nem azt mondom, hogy húú, mennyi pénzetek va, de azért abból szépen ki lehet jönni. Ha úgy érted, hogy a 140+gyes,családi-ból még minden más is lejön, tehát csak a hiteletek lett kifizetve, akkor meg igazából Te tudod. 2 gyerek persze többe kerül, mint egy, de talán örököl is vmiket a tesótól, mire megszületik, esetleg a nagy már azt eszi amit Ti, jó esetben nem kell enki pelus...akkor nem olyan sokkal kerül többe. Pesrze ha egyszerre két nagyon kicsi van,akkor az más tészta. Mondom én ezt ikresként, tehát nekünk pl. marha drága minden, de gondolom nem kell részletezni.
Na meg persze attól is függ, neketek milyen igényeitek vannak. Kaja, tisztálkodószerek stb...ez nagyon sokat el tud vinni, ha vki nem elégszik meg mondjuk akármilyen vagy akármennyi kajával meg hasonlókkal.
A kérdés inkább az, hogy minden költés (kaja, rezsi, babaholmik) után mennyi marad zsebbe. Ebből vond ki azt amennyiből havonta a kislányod jött ki születéskor. Ha nem minuszus a végösszeg akkor belevághattok.;)
Nagyon sok múlik az emberek életszinvonalán. Nem mindegy hogy egy kis lakásban laktok havi 20e ftos rezsivel vagy egy nagy kertesházban ahol mi pl 80e ftos rezsit fizetünk télen...Nem mindegy, hogy miket esztek és otthon főzöl vagy rendeltek. Az eddigi élettapasztalatotok alapján tervezd meg és ne más zsebébe nézve.
Van aki örülne ha összesen látna ennyi pénzt és több gyerek mellett van otthon. Viszont ha nekem lenne ennyi a pénzárcámban én még egyet se nagyon vállalnék be. (Sokat elvisz a nagy ház rezsije, a benzin, a küzdelem a kozmetikaiklinikákon a fiatalság megőrzéséért:D:D::D, a ruhák, a kislányom ruhái, én nem tudok főzni, nagyon érzékenybőrű a család csak speciális kozmetikumokat használhatunk kislányommal....stb)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!