Egy gyerekesek! Nem érzitek azt néha hogy a gyermeketeknek hiányzik egy tesó?
Szeretnénk még egy babát a férjemmel, csak sajnos 2 szobás lakásban lakunk, és nem valószínű hogy idővel nagyobba tudnánk költözni.2 gyereknek viszont félek hogy később kevés lenne az egy szoba.
Csak érdekelne hogy aki bármilyen okból kifolyólag (türelem , anyagiak, egészségügyi szempontból "csak" egy babát vállal, az nem érzi néha azt hogy nagyon jó lenne tesó a kisgyereknek? Félek hogy ezt érezném ha nem vállalnám. A bennem lévő hiányérzettel idővel biztosan kibékülnék valahogy, csak attól tartok hogy a kisfiam miatt is furdalni fog a lelkiismeret. Csak hát a lakásméret sem mindegy...
sokáig el vannak szobában.. és később majd talán megy egy kicsit nagyobb.. Nekem 3 volt együtt(2 szoba), 2 hónapostól kezdve. Olyan édesek voltak: ha benéztem este, ahogy szuszmákoltak, könnybelábadt a szemem, milyen jó ez az egész. Meg az is érdekes, csak akkor sírtak éjjel, ha betegek voltak, és egymás hülyeségeire nem ébredtek fel..
11-12 évesen jó,ha külön szoba van már
Szia!
Az én kisfiam 2 hét múlva lesz 1 éves, sokszor eszembe jut, hogy milyen jó lenne még egy gyermek...
Aztán mindig arra gondolok, hogy egyenlőre biztosan nem lesz. Hogy miért? Őszinte leszek...azt hiszem, 2 gyerekhez nem lenne elég türelmem...egyenlőre. Ha már a fiam nagyobb lesz, bölcsis vagy ovis, akkor talán újragondolom ezt az egészet. Az a furcsa, hogy ha arra gondolok, hogy 10 év múlva milyen jó lenne, ha 2 vagy 3 kisgyermek várná a Mikulást itthon, akkor erősebb a vágy bennem, hogy újra szüljek.
Csak azért viszont nem szeretnék vállalni gyermeket, hogy a kisfiamnak testvére legyen..én is egyke vagyok, sosem hiányzott testvér.
Látom h régebbi a kérdés,de leírom a mi esetünket.Így voltam, mint te.Egyik nap a lányom ült a szőnyegen,és azt mondta szomorúan,h nekem még egy tesóm sincs akivel játszak.Úgy megsajnáltam.Akkor még nem is tudtam h a tesója már útban van:)A mi házunk se nagy,kb 45 nm,2 kicsi szoba.Ők egy szobában vannak,én velük alszom.Fiú és lány.Abszolút nincs gáz,igazi kis mesebirodalom az ő szobájuk.Éjjel sosem zavarták egymást,megszokták h ez van.Mi sem tudunk nagyobba költözni,de tombolni,ott az udvar.A tetőtér beépítésen gondolkodunk,kamaszként csak kell külön kuckó,még ha nem is nagy,csak külön legyenek.Addig azért van idő.5 év van köztük,és nem bántam meg,így sokkal jobb neki,sokat mondja is h de jó h van egy kisbabánk,meg h lett egy tesója.:)
Írd meg hogy döntöttetek:)Sok szerencsét!
Szia!
Nagyon örülök a válaszodnak.Úgy döntöttünk belevágunk. Pár napja határoztuk el magunkat. Ha jönni fog a pici, és megszületik azt sosem fogjuk megbánni egy pillanatra sem, bármennyire is lesz nehéz, viszont ha nekem vállalnánk második babát, időről-időre mindig előtörne a hiányérzet, és ezt nem akarom. Kell a tesó a gyereknek :)
Idővel meg valahogy csak sikerül nagyobba költözni. Ráadásul nem egy testvérpárt ismerek akik egy szobában voltak egész életükben, és nagyon szeretik egymást, mindenki egészséges lelkileg. Majd kialakul. Úgyis jelzik mikor már igénylik a külön zugot, és akkor lépünk. Nagyon köszönöm mégegyszer.
Nincs mit:)
Gratulálok!!!!!Biztos vagyok benne h jól döntöttetek!Jó egészséget a gyerekekhez!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!