Nehéz anyagi helyzetben lévő anyukák! Ti egy hónapba mennyiből oldjátok meg a betevőt?
FIietéskor nagybevásárlás mindenből.Így a fontosabb dolgok meg is vannak ez kb. 35 000ft-ból.Ugye ott vannak a számlák,ha épp szükséges akkor ruhanemű,benzin(mondjuk nem sokat járunk kocsival),pelus+ ehez a kellékek.Boltba minden reggel megyek,napi 1000-2000 körül költök.
Összeköltözéskor nehezen ment a pénz beosztás,de 3-4hónap alatt beletanultunk :) Havi 150 000ből élünk.
Bár én még csak kismama vagyok, de nálunk így megy: havi 100.000 - ebből 40.000 a lakhatási költségünk (rezsi, plusz egy kis zsebbevaló, mivel anyóséknál lakunk), 25.000 az egyéb fizetnivaló (telefonfeltöltés - fejenként 3500, 5000 havi benzinköltség, plusz a villanybojler törlesztője). Marad 35.000 - ebből 15.000 megy el nagybevásárlásra (2 kg cukor, 2 kg liszt, 2 liter étolaj, plusz a húsáru), a fennmaradó 20.000-ből még veszünk néhány élelmiszert, a többi leginkább kenyérre, párizsira megy el.
Szombaton mondjuk bablevest főztem egy jó nagy lábasba, még ma is az lesz a vacsora. 1000 Ft-ból kijött a bab és a hús - és több napra elegendő kajánk lett belőle.
Ugyanez van a körözöttel - juhtúró, paprika, póréhagyma, szép nagy adagot megcsinálok, és van mit kenni a kenyérre.
Mi nem feltétlenül vagyunk nehéz helyzetben, de van, hogy annyit költünk, mint ahogy említettétek. (150.e körül)
Így ha nem haragszotok írok én is pár sort:
Igyekszem a kajánál alapanyagokat vásárolni lehetőleg hetente egyszer tesco vagy auchanban. Tehát minden amit csak tudok, magam készítek. Nincsenek előre elkészített nasik, vagy főételek. Ugyanez a baba ételére is igaz. Sajnos tápszeres, de azon kívül mindent én készítek neki.
Péksütiket, kenyeret is előre megveszem és megy a fagyasztóba. Kiolvasztva friss, így nem kell hét közben ilyesmit venni és ha darabolva rakom el a kenyeret, akkor az a veszély sincs, hogy kiszárad.
Ruhát, különféle használati tárgyakat használtan veszek leginkább. Meg lehet járni vele, de sokszor elektronikai cuccokat is.
Bevásárlólistát készítek, így csak azt veszem meg amire szükségem van.
Számlákat első dolgom rendezni, a többi pénzzel gazdálkodom, ha ezeket letudtam.
16:38
még akartam írni, csak félbemaradt. pelenka, ilyesmiket előre megveszem ha akciós, úgyis eláll.
gyógyszereknél mindennek van helyettesítő terméke, ami talán olcsóbb, kérdezzetek rá a gyerekorvosnál.
hirtelen ezek jutottak eszembe
Kedves anyukák,kérlek titeket írjátok már le,hogy tudjátok kihozni az ételt 30 ezer forintból egy hónapba?
Én akárhogy csinálom nem megy.
Csak a kenyér és a tej egy hónapba 18000forint.És akkor még nem vettem semmi mást.
Ötleteket várok,hogy milyen ételeket készítettek és mit vásároltok a boltba,hogy ilyen kevés pénzből ki tudjátok hozni a kaját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!