Hogy csináljam? Többi lenn.
nagyon jól látod! átragasztod a félelmedet ezért inkább nem is próbálkozik már, nehogy neked csalódást okozzon.
mi baja lesz ha elesik??? semmi! na jó, lehet lesz egy-két púpja!
de ha nem hagyod elesni akkor nem fogja megtanulni hogyan is kell és majd évek múlva esik az nagyon rossz lesz, akkor majd csúnya sérüléseket szerezhet. csukd be a szemed ;)
Én hagytam a lányomat, hadd menjen. Igen, sokszor elesett. De ez ezzel jár. Nem lehetünk minden pillanatban mellettük. Ezt végigcsináltam akkor is, amikor felállt. Az első pár napban még mellette ültem egész nap, aztán rájöttem, hogy ez így nem jó.
1 hónapja tette meg az első lépéseit a lányom, most már mindenhová gyalog megy. Kivéve ha elesik, mert akkor elmászik a legközelebbi kapaszkodóhoz, mert felállni még csak kapaszkodva tud. :)
Szerintem hagyd, hadd próbálkozzon. Esetleg tedd messzebb tőle a kedvenc játékát, biztasd, hogy keresse meg, és vigye oda neked. Hasonló kis játékokkal talán megnő kicsit az önbizalma is. :)
Igen valószínü ez a hiba bizonytalanságának. Miért aj ha elesik? eddig nem esett el? èn mikor ülni tanult sem segítettem vagy támasztottam ki egyszerüen magától kezdett el felülni, mindig vissza vissza esett, de ezalatt megtanulta hogy kell a fejét tartani hogy ne üsse be. mire telejsen felült már nem is dölt el egyáltalán mert megtanulta az egyensúját tartani.
ugyan ez volt az állás és a járással is, nem segítettem neki, ha elesett felállt magától. mindig lesem, és ha pl idegen helyen vagyunk megnézem hol van fejbeütös rész, ha arra megy már ott is termek,de nem érdekel.
szerintem ne segíts neki. egy kicsit sem. gondolja arra hogy a gyerek egész életében folyamatosan jönnek a kihívások amikben nem segíthetsz neki.
A másik pedig ahhoz hogy önálló egészséges felnött legyen neki kell rájönnie mit hogyan kell csinálnia. az agy csak úgy fejlödik ha maga tudja felfedezni mire képes.
Vagy gondolj magadba. Pl ha tanultál nyelvet de nem volt esélyed kipróbálni magadat, majd megállít egy túrista és az adott nyelven megkérdez valamit (vagy elutazol a nyelvterületre és meg kell valamit kérdezned),mekkora öröm számodra, hogy képes vagy arra hogy elmondod, megkérdezed, és megérted. egy óriási löketet ad számodra, és úgy érzed képes vagy ennél többre is. na ugyan ez van gyerekednél is. míg azt az érzést kelted hogy anya tudja addig nem akar újjat kipróbálni de ha ö maga érzi hogy képes valamire az ösztökéli további dolgokra.
ezt az örömöt ne vedd el töle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!