Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van itt valaki akinek nincs...

Van itt valaki akinek nincs légzésfigyelője?

Figyelt kérdés

2012. febr. 10. 11:35
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
26-os vagyok. Nézd meg az én százalékomat a kérdésre. Most éppen 48%. Biztosan nagyon bántó dolgokat írtam.
2012. febr. 10. 15:00
 32/49 anonim ***** válasza:
26-os: Csak annak lehet bántó annyira, hogy lehúz, aki itt akarja igazolni a tudatos mulasztását. Egyébként miért ne fogadná el a véleményedet?
2012. febr. 10. 15:07
 33/49 anonim ***** válasza:

Végig olvastam a válaszokat.Baromira nem értem,hogy miért kell vitatkozni!Mindenkinek szíve joga,hogy használja-e vagy nem.És...tudom,hogy sokan vannak,akik nem tudják,hogy mi az,hogy nincs(pénzre gondolok most főként),hogy nem telik rá.Pedig elhihetitek,hogy van ilyen!Attól még nem felelőtlen egy anya,mert nincs miből megvennie!

Nekünk volt légzésfigyelőnk(már nincs,17 hónapos a kislányom),de nekünk is úgy lett,hogy kölcsönkértünk rá,mert nem tudtuk volna miből megvenni.(Azóta már rendeződött az anyagi helyzetünk,de ez nem ide tartozik.)Sosem szoktam kölcsönkérni,de ezért megtettem,mert rettegtem a bölcsőhaláltól.

Persze ennek ellenére néhány rokontól hallgattuk,hogy minek az,ti is felnőttetek nélküle,a sorsot úgy sem lehet kikerülni,stb.Szerencsére nem kellett használnunk,de megnyugtató volt,hogy van.

Az egyik barátnőm meg azt mondta,hogy hülyeség pénzt adni érte.Neki egyik gyerekénél sem volt.Nem szóltam meg érte,ő így gondolja.

Egy a lényeg!Nem gondolnám,hogy meg kell szólni valakit azért,hogy nincs neki,mert nem tudhatjuk,hogy miért nincs!Sajnos létezik olyan,hogy tényleg nincs miből!De ez igaz fordítva is!

2012. febr. 10. 15:45
 34/49 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk nem volt,hál istennek semmi baj nem történt, de nekem is volt olyan,hogy reggel felébredtem és megrémülve ugrottam a kiságyhot,hogy úristen mi történt a gyerekkel,hogy egész éjszaka nem ébredt fel,de szerencsére csak békésen aludt.De a szomszédba koraszülött ikerpár volt/van, ők vettek egyszer az anyuka arra ébredt,hogy jelez a légzésfigyelő, a kisfiú alig lélegzett, kihívták a rohammnetőt és így is majdnem meghalt a gyereke, de végül túl élte, ha nem lett volna a légzésfigyelő a kisfiú biztos nem éli túl, mivel anyuka az ikrek mellett elég kimerült volt, így hát mikor volt ideje aludni akkor nem ébredt fel minden 5 percben, tehát tuti nem veszi észre mi történt a gyerekkel, mondjuk ezek után szegény aludni sem mert, felváltva örködtek a gyerekek mellett minden éjszaka 1,5 éves korukig.

Úghyogy mindamellett,hogy nekünk nem volt,nem tartom feleslegesnek, mert hálistennek sokan vannak akik csak feleslgesen veszik meg, de van ahol életet ment vagy menthetett volna ha lett volna.

2012. febr. 10. 16:13
 35/49 A kérdező kommentje:
Húúú,hát köszönöm a válaszokat újra. Igen,tegnap is kérdeztem és úgy éreztem én vagyok az egyedül a földön akinek nem volt sőt most sem vált be (kaptunk kölcsön de az első nap beriasztott amikor pl.ébren volt a baba utána meg jól felébresztette még vagy 2x,na ekkor kapcsoltam ki és adtam vissza). Szerintem azért van lepontozva néhány válaszoló mert nem a kérdésre válaszolt (én csak az első kommentemig pontoztam köszönetképpen amiért válaszoltak nekem) .Megmondom őszintén hazudnék ha azt mondanám,h. teljesen nyugodt vagyok hisz akkor nem is kérdeztem volna meg viszont annyira kicsi a valószínűsége,h. ilyen tragédia történjen! Sokkal nagyobb az esélye,h. autóbalesetet szenvedünk és abban hal meg valaki pl.Az autósülésünk nem is olcsó éppen ezért. Tényleg mindig vita van az ilyen kérdésből! Ezért meg sem kérdezem többet. Egyszer még 3 éve a Rota oltásról tettem fel hasonló kérdést abból is vita lett. ÉN azt beadattam és most is be fogom (bár most egy fillérem sincs de valahogy összespórolom rá) mert azt sokkal valószínűbb,h. megkapja és én olyat ismerek aki majdnem meghalt miatta. Ezzel csak azt akarom mondani,h. nem lehet ám mindentől megvédeni a gyerekeinket sajnos ezt el kell fogadni és a mai pénztelen világban mérlegelni kell,h. mit választok mert mindent nem lehet. Hacsak nem milliárdos valaki de még az sem lehet nyugodt mert bármikor megtörténhet bármi.
2012. febr. 10. 16:48
 36/49 A kérdező kommentje:
Még azt szeretném mondani,h. a születése utáni 3. napon valami fertőzést,gyulladást találtak a szervezetében és elvitték a PIC-re ahol antibiotikumot kapott (teljesen jól volt végig szerencsére, szopizott szépen, éjjel is átjártam, nem volt vele semmi komoly gond tényleg) és az a lényeg,h. ott 72 órát monitoron volt ami egyszer sem jelzett. Ebből esetleg nem lehet levonni valamilyen következtetést,h. mondjuk nincs hajlama az apnoéra? Mert azért a monitor az egy komolyabb. berendezés az mutat mindent, véroxigénszintet stb....Nem tudja valaki véletlenül? Különben teljesen egészséges kisfiú, 40+5-Re született progis császárral 3600g-al.
2012. febr. 10. 17:00
 37/49 A kérdező kommentje:
Ja,és a pelenkára csíptethető légzésfigyelő felkeltette az érdeklődésem. Ennek még utána nézek, megdumáltál. :) Ha még olvasod...megbízható? És meddig lehet használni, úgy értem,h. Amikor már forog meg jön megy alvás közben is, nem zavaró, nem nyomja? Mekkora egy ilyen kütyü?
2012. febr. 10. 17:12
 38/49 anonim ***** válasza:

[link]

Újonnan elég húzós az ára, de használtan biztosan olcsóbban hozzá lehet jutni.

2012. febr. 10. 17:23
 39/49 anonim ***** válasza:

Szia! Én írtam azt a szép hosszú kommentet a kifogásokról, és a mobil monitorról is írtam.

Nézd meg a Vaterán, a Teszveszen, a Jófogáson, a Babaaprón. Az enyém Respisense márkájú, akkora, mint egy gyufásdoboz. Meg kell tanulni jól felcsiptetni, ezért előfordulhat, hogy eleinte jelezni fog, de könnyű kitanulni. Amúgy ami nagyon klassz még benne, hogy először nem riaszt, hanem beindul egy stimuláló funkció, magyarul megrezgeti a baba pociját. Ha ettől sem indul újra a mozgás, 5 másodperc múlva kezd riasztani. Ha több ilyen kimaradó, de stimulációra újrainduló légzéskimaradást észlel, akkor is lead riasztást, de más a hangja.

Én 12000 Ft-ért vettem (új ára 30000), lehetett alkudni rá. Sima Respisens-et nem célszerű venni, mert aki eladja, az nyilván használta már, és az elem kb 1 évet bír ki. Ráadásul csak szervízben lehet elemet cseréltetni tizenezer forintért. De a Respisense Dittóban otthon is tudsz elemet cserélni. Ha mégis simát veszel, teszteltesd le a tulajjal az elemet, a használatiban benne van, hogy kell.

2012. febr. 10. 17:59
 40/49 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget! ÚJat most biztosan nem tudok venni sajnos de a teszen figyelni fogom,remélem találok. És köszönöm a jótanácsokat hozzá, sokat segített.
2012. febr. 10. 18:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!