OLVASD!: http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szopta..
neki sem volt...
Ha a babáddal alszol akkor van olyan ami rácsiptethető. Egyébkét ha a párod dohányzik (gondolom, te nem dohányzol...)akkor ő nem aludhat veletek és semmiképpen nem altathatod hason. Kizáró tényező az is, hogy nem fogyaszthatsz alkoholt (akkor sem, ha már régen nem szoptatsz, de még a kicsi veled alszik). Ez ugyan úgy vonatkozik a párodra is ha vele alszik. Nem az alkohol mennyisége a lényeg. Az bölcsőhalált szenvedett csecsemők 54%-a feküdt dohányzó vagy aznap alkoholt is fogyasztó családtag ágyában. Illetve kemény matracra kell válltani és mindenféle szöszös dologtól mentesen, súlyos vastagtakarótol, és a közvetlen közelében ne legyen párna sem. Még arra kell odafigyelni, hogy 2 felnőtt között nem aludhat. Ezeket betartva viszont biztonságosan együttaludhattok. Sok orvos ellenzi az együttalvást, de nem azért, mert ráfeküdnél. Hanem, mert rengetegen nem tartják be ezeket a szabályokat. Sokan pedig tévesen azt gondolják, hogy az együttalvás megelőzi a bölcsőhalál bekövettkezését. Nincs összefüggés a kettő között. Ha csak az nem, hogy többen halltak meg akik szülővel aludtak mint akik kiságyban. Ennek viszont álltalában a dohányzó vagy alkoholt fogyasztó szülő vagy valamelyik hasonló szabály be nem tartása volt az okozója, mert több szabályt kell betartani mint kiságyas alvásnál. Nézz utána mindennek (pl nem altathatod a babát kanapén, vízágyon stb...), csak ezek ismeretében alhattok együtt. Aki nem így tett és jól van a babája az ne kezdjen itt örömtáncot járni és arra bíztatni, hogy veszélynek tedd ki te is a sajátodat.
Van olyan gyerek akire nem tesznek fejvédőt görkorizáshoz és csak a tenyerére esik és van aki nem...
"Régen is felnőttek nélküle a gyerekek"
Ja,kivéve aki meghalt. Én elfogadom más álláspontját,de ez a legnagyobb baromság amit valaha hallottam.
Amire ezt lehet irni,azok az FP játékok,meg a zenélős bilik..
Nekünk van Baby control digital 2hetes kora óta kikapcsolva mert egy éjszaka 7*szer bejelzett tévesen meg amikor kivettem a kislányt úgy hogy nem kapcsoltam ki meg sem szólalt rájöttünk hogy az elektromos készülékek befolyásolják a működését főleg a mobil telefon és a Tv.
Apukámtól kaptuk mert aggódtam mivel első baba,de az anyai ösztönben most már jobban hiszek mint a légzésfigyelőben.
2,5 hónapos kislány anyukája
A kérdéseddel önmagadat téveszted meg.
Ha az a kérdés, hogy kinek nincs, többségében olyanok fognak válaszolni, akiknek tényleg nincs. És így nem fogod tudni, hogy mondjuk 100 anyukából hány használ. Tehát ha arra vagy kíváncsi, hogy a többség hogyan vélekedik erről, akkor célszerűbb azt megkérdezned, hogy Ki használ, és ki nem?
Ha csak önigazolást keresel, amiért te nem használsz, akkor meg fogsz nyugodni a válaszokat olvasva. De ez hamis biztonságérzet lesz.
Amúgy olvastam az előző kérdésedet is, és én is írtam neked a pelenkára csiptethetőről, ami nálunk pl. nagyon beválik.
kedves utolsó: Remélem amikor különszobában aludt a gyereked akkor te azért volál olyan felelősségteljes anyuka, hogy első félévében figyeld alvás közben.
Csak azért kérdezem, mert nem volt egyértelmű a válaszodból. Ne hogy valaki annyira undorítónak tartson, hogy te az igazak álmát aludtad amíg a gyermeked egyedül egy másik szobában volt... Ezt jobb tisztázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!