Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van itt valaki akinek nincs...

Van itt valaki akinek nincs légzésfigyelője?

Figyelt kérdés

2012. febr. 10. 11:35
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
100%
NEkem soha nem volt.. Mondjuk mi egy szobában aludtunk.
2012. febr. 10. 13:14
 22/49 anonim ***** válasza:
Az első gyereknél nem volt (igaz ő már 8 éves), de mellettem volt az ágya és babakorában minden éjjel többször is meghallgattam, hogy lélegzik-e. Ki lehet nevetni, de én féltem a bölcsőhaláltól és akkor még igen drágán lehetett volna hozzájutni a légzésfigyelőhöz. 11 hónapja viszont koraszülöttek lettek a fiaim és mivel egyiküknek apnoéi voltak az első néhány napban, ezért magától értetődött, hogy nekik veszünk. Azóta is használjuk, de most már csak addig amíg az elemek le nem merülnek, aztán leveszem.
2012. febr. 10. 13:24
 23/49 anonim ***** válasza:
79%
Most megnyugtatast keresel,amiert nem vettel?Az elso babamnal en sem vettem...es 3eve,fel evesen eltemettem.Pedig egy szobaban aludtunk.A2. babamnak mar van...
2012. febr. 10. 13:46
 24/49 alaszka ***** válasza:
Egyik babámnak se volt, mindkettő velem aludt. Én voltam a légzésfigyelő...:)
2012. febr. 10. 13:49
 25/49 anonim ***** válasza:
Érdekes ez a vita, ami mindig kerekedik, amikor a légzésfigyelő szóba kerül. Pedig attól, hogy egy gyerek úgy nő fel, hogy nincs/nem volt légzésfigyelője, még nem azt jelenti, hogy a légzésfigyelő alapból egy felesleges kacat. Van olyan gyerek, akinek az életét menthette volna meg (ha lett volna), van akit meg is ment (mert van/volt neki) és van amelyiknek feleslegesnek bizonyult, mert nem voltak légzésproblémái. Mindenki maga dönti el, hogy használja-e, áldoz-e rá pénzt és nem kéne már egymást lehülyézni, ha más véleményen vagyunk. Mert sajnos általában ez a vége a légzésfigyelős-kérdéseknek. :-(
2012. febr. 10. 13:57
 26/49 anonim ***** válasza:
83%

Szerencsére ennél a kérdésnél még nem durvult el a vita, remélem nem is fog.

Azt azért le kell írnom, hogy időnként meglepődök, amikor arról olvasok, kinek miért nincs.

- Régen felnőttek enélkül is - már aki. Az unokaöcsémnek nem sikerült.

- Az első gyereknél nem volt, most sem lesz rá szükség - Hát reméljük, tényleg nem lesz.

- Számomra az "én vagyok a légzésfigyelő" válasz a legfurcsább. Ugye egy kisbaba nagyon sokat alszik. Ilyenkor folyamatosan ül mellette valaki, és nézi azt az alig látható mozgást, ami a légzéssel jár? Mert ha igen, akkor értem, miért tartja biztonságosnak. De ha mondjuk félóránként felriad az anyuka, és megnézi, szuszog-e a gyereke, akkor már nem értem a dolgot. Mert lehet, hogy már 25 perce nem lélegzik a kicsi.

- A pénz is elő szokott jönni. Ami szintén elgondolkodtató. Oké, szinte mindenkinek kevés van. De ha megtörténik a tragédia, a házunkat, az autónkat, mindenünket odaadnánk, csak visszafordíthassuk az idő kerekét, és vehessünk egy monitort. És még mindig a pénz: van egy szint, amikor tényleg sok még a használt 10000Ft-os készülék is. És a papírpelenka? Mert ha mondjuk mosom a pelust 2 hónapig, összejön a pénz.

- Még a téves riasztásokra szoktak hivatkozni - Igen, van ilyen. Általában elem, lemászó gyerek, vastag matrac, szétcsúszott vezeték okozza. De inkább ugrok számolatlanul, minthogy egyszer ne érjek oda időben.

- És az utolsó: úgysem tudnék semmit tenni érte. Dehogynem. Az ilyen légzésleállások többségénél minimális stimuláció is elég az újrainduláshoz. Ráfújni a gyerekre, megsímogatni, hozzászólni. Legtöbbször már maga a riasztás is felébreszti. Ilyen rövid kihagyásnál még nincsenek tünetek, tehát még azt sem lehet tudni, hogy a téves riasztásnak vélt riasztás valóban téves volt-e, vagy a gyerek tényleg leállt egy időre, csak a hangra felébredt. Persze van, hogy komolyabban tenni kell a megmentésükért. Régebben a légzésfigyelőt úgy adták ki, hogy csináltak egy kis újraélesztési tanfolyamot. nem túl bonyolult a dolog, elég könnyű elsajátítani. De akár a gyerekorvos is nagyon szívesen megmutatja a technikáját, sőt videókat is találni a neten.

Én nem akarok vitázni senkivel erről. Csak emlékszem még azokra az őrült napokra gyerekkoromból, amikor a körülöttem lévő felnőttek sírtak, dühöngtek, majd újra sírtak, mert egy néhány hónapos élet véget ért. Ezért szoktam ezekhez a kérdésekhez hozzászólni.

2012. febr. 10. 14:21
 27/49 anonim ***** válasza:

12. válaszolónak: nagyon sajnálom az anyukát, akinek a kérdését bemásoltad. Végigolvastam, sok szempontból tanulságos amit ír, viszont sehol nem említi, hogy nem volt légzésfigyelőjük. Senki nem is kérdezte tőle. (Valószínűleg nem volt, de nem tudjuk biztosan.)

Nekünk sincs légzésfigyelőnk, 13 hónapos koráig egy ágyban aludtam a lányommal, azóta saját juniorágya van, de ugyanúgy maradtunk egy szobában és a férjem is visszaköltözött a hálószobába.

2012. febr. 10. 14:34
 28/49 anonim ***** válasza:
100%

Elég gusztustalan lepontozni azt az anyukát, akinek fél évesen elaludt a babája. én már olvastam a teljes történetét, iszonyú volt.

Most meg lehúzzátok, pedig Ő igazán tapasztalatból beszél.

2012. febr. 10. 14:38
 29/49 anonim ***** válasza:
68%
ha lett volna légzésfigyelője akkor jelzett volna neki... Szerintem egy gyászoló anyát senki nem fog azzal kövezni, hogy miért nem rakott alá...érezzen még nagyon kínt, hogy tehetett volna ellene??? Egyértelműen kiderült a történetből, hogy nem volt.
2012. febr. 10. 14:47
 30/49 anonim ***** válasza:
Jól látom a pontozást? Azokat a válaszolókat pontozzák FEL, akiknek nincs légzésfigyelője? Egyáltalán ennél a kérdésnél minek a pontozás? Akiknek nincs azok egymást nyugtatják ezáltal, vagy mi? Az meg, hogy lehúzzák azokat, akik a légzésfigyelő mellett döntöttek, az meg egyenesen szánalmas, már bocs.
2012. febr. 10. 14:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!