Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti mit tettetek volna a...

Ti mit tettetek volna a helyembe? Más is volt már így?

Figyelt kérdés
5 hónapos kislányom 2-3 hete felsírogat éjszaka.Addig amúgy nagyon jók voltak az éjszakák, egyszer kelt hajnalban enni, és aztán vissza is aludt.Ezek miatt a felsírások miatt gondoltam a foga lehet, a védőnő is ezt mondta. De tegnap éjszaka már minden eddigit felülmúlt, 8-kor letettem, elaludt, és fél óra múlva keservesen sírni kezdett. Felvettem, kijött egy nagy büfi, visszatetem, 3 perc csönd, és újra sírás.Ez ment 3-szor, 4-szer(akkor már nem volt büfi).Elaludt rajtam, letettem, majd 2-3 perc múlva fájdalmas sírás.Mivel este bekentem az ínyét Dentinox-szal, már nem tudtam mást kitalálni, beadtam neki egy Nurofen kúpot(ezt is védőnő mondta, ha minden kötél szakad).MEgint iszonyat sírás, majd 20-30 perc múlva elaludt, és a továbbiakban szépen aludt. Nappal amúgy minden oké vele(bár ma egy kicsit kevésbé vidám).Ugye nincs komoly baja?Már azon is gondolkoztam este, hogy kihívom az ügyeletet, de gondoltam, kinevetnek, hogy csak sír a gyerek és én kihívom őket. De már én is olyan fáradt vagyok, mióta ezek a felsírások vannak.Ti mire gondolnátok?Mit tettetek volna/tennétek a helyembe?
2012. febr. 10. 10:15
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Valószínűleg kb. ugyanezeket. Mondjuk én megszoptattam volna az 5 hónapost.

Sajnos a fogzás lehet ilyen. Viszont ha ennyire durva, és tényleg a fog az ok, akkor egy-két napon belül át kellene törnie, mert ez már a "végstádium", legalábbis nálunk így volt. Látszik már, hogy hol fog kibújni?

Amúgy a Dentinox nem minden babánál hat.

2012. febr. 10. 10:26
 2/13 anonim ***** válasza:
Kisfiamnál is pont így volt, csak annyit tudok mondani kitartás, nálunk kb egy hétig tartott, éjszakánként fél-egy óránként ébredt, pedig kentem én is dentinoxszal. Viszont arra figyelj, hogy a nurofen max 3 napig adható, ha nem muszáj ne adj neki.
2012. febr. 10. 10:27
 3/13 anonim ***** válasza:
74%
Még annyi hogy kínáld minél többször cicivel, mert az nyugtató is számára.
2012. febr. 10. 10:28
 4/13 A kérdező kommentje:
De hogyhogy nappal nincs semmi baja?Illetve nagyalvása közben is előfordul egy-egy felsírás, de mikor ébren van, minden oké.
2012. febr. 10. 10:46
 5/13 anonim ***** válasza:

Nappal azért nem foglalkozik vele, mert elterelődik a figyelme a világra, amikor pedig alszik, akkor nyugalmi állapotában felerősödnek a fájdalmak is. Nekem ezt mondta a doki. A dentinoxot csak napi háromszor lehet használni, vegyél mellé dologelt, azzal akárhányszor bekenheted, én magamon kipróbáltam és ugyanolyan jól elzsibbasztotta az ínyemet. Viszont jobb ha tudod, hogy ezek csak pár percig hatnak, ha szerencséd van, akkor annyi idő alatt elalszik olyan mélyen, hogy mire kiáll a zsibbadás nem ébred fel újra a fájdalomra.

Figyeld az ínyét, bár nálunk úgy szokott lenni, hogy amikor azt mondanám, hogy ez a fog már mindjárt kint van, na onnantól számítva volt már két hét is, mire áttörte az ínyét. És mi addig minden éjszakát így élünk meg :-( de legalább is az óránkénti ébredés a minimum :-(

2012. febr. 10. 11:00
 6/13 anonim ***** válasza:

A babáknál éjjel az alvás stádiumban jönnek elő jobban a "fájdalmak". Az, hogy miért van így, passz. Orvosunk mondta.

Nálunk 5 hónapon keresztül jött az alsó 2 foga. Volt, hogy 1 hétig ez ment, amit Te is írtál, aztán 3-4 hétig semmi, aztán megint kezdődött előröl.

Ilyenkor én adtam neki Nurofen szuszpenziót. Nem 2,5 ml-t, ahogy a javaslaton van, hanem 1,5 ml körül. Volt, hogy 5 napon keresztül, minden éjjel kapott egy keveset. Kikértem az orvos véleményét, azt mondta, hogy a nem alvás sokkal ártalmasabb (idegrendszeri fejlődés miatt), mint a Nurofen.

4 hónaposan kezdte a fogzást, és 9 hónaposan jött ki az alsó 2 foga. Lassan 11 hónapos és még mindig csak 2 foga van.

2012. febr. 10. 11:09
 7/13 A kérdező kommentje:
Itt mindenki a szeuszpenziót írja, nekünk a védőnő kúpot mondott. Van valami különbség?
2012. febr. 10. 11:24
 8/13 anonim ***** válasza:
A kúp elvileg azért jobb, mert nem bántja a kis gyomrát és gyorsabban felszívódik. 11:00 voltam.
2012. febr. 10. 11:29
 9/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Jó tudni, hogy nem vagyok egyedül.
2012. febr. 10. 12:06
 10/13 anonim ***** válasza:
Lassan két hete van ugyanez 6 és fél hós babámnál. Meg már volt egyszer ilyen "időszak" korábban is(5 hósan). De foga még sehol... :( Én is a fogára gondoltam/gondolok, hogy attól van, mert 3 hós kora óta teljesen átaludta az éjszakát és előtte is csak 1szer kelt...Biztos, hogy nincs baja a babódnak, "csak" a foga kinozza. Az enyém mellette még enni sem mindig akar, úgyhogy én is "kivagyok".Remélem kibújik végre, már alig várom!:) Kitartást tudok csak kívánni én is...
2012. febr. 10. 12:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!