8 hónapos babám nem akar enni (kb 40grammokat eszik),
extra nyűgös, állandóan aludna. Mitől lehet? Mit
csináljak vele? Nem baj, hogy nem eszik?
aluszékonység rosszat jelent.Nem esett el nem ütötte a buksuját nem beteg?
Holanp dokihoz vinném(illetve ma márelvittem volna)
itass vele sok folyadékot!
2012. febr. 6. 16:56
2/13 A kérdező kommentje:
Nem esett el, le sehonnan. Kicsit pontatlanul fogalmaztam, az állandóan aludna arra értendő, hogy napi 3*30 perc helyett 4*30 percet alszik. (Csak nekem fura, mert kevesebbet szoktam meg). Szerintem nem kell rögtön orvoshoz menni, úgy sem tud mit csinálni. Sűrűn adok neki cicit, azt eszi, a kanalas megy nehezebben.
akkor nincs nagy baj sok Folyadék anyatej az elég neki erre van szüksége akkoör jelen pillanatba
2012. febr. 6. 17:05
Fogakkal hogy all a baba? Nem lehet, hogy az bantja?
2012. febr. 6. 17:06
Több dolog jutott eszembe:
- Foga nem jön esetleg?
- lehet, hogy az időjárás viseli meg... az enyém is többet alszik, mint szokott, de nem nyűgös.
- lehet, hogy valami betegség "bújkál benne"
- viszont ha ez az állapot hosszan marad, akkor érdemes orvoshoz vinni, esetleg vashiány is lehet pl, de más is.
2012. febr. 6. 17:08
6/13 A kérdező kommentje:
Nincs még fogunk. Talán jön, nem tudom. Az alsó ínyén látni, hogy eléggé el van vékonyodva az ínye, de ennyi. Nincs megdagadva, nem piros.
Nekem ezt akkor csinája kisfiam, amikor fogzik. Kanalasat szinte nem is fogad egyáltalán (max. 1-2 kanállal), és folyton szopizna (pedig egyébként csak reggel, este eszik tápit, átlag napokon reggel szinte nem is szopizik, csak valami szendvicset vagy tejpépet eszik). Ilyenkor igencsak nyűgös, néha tiszta "őrült", de hát szegénykémnek jön a foga, természetes, hogy ez megviseli. Hőemelkedése nincs? Kisfiamnak az is szokott lenni, estefele Nurofent be szoktam Neki adni, különben még aludni sem nagyon tudna. Nekünk a Dentinox nem vált be, mi Baby Orajel-t használunk, próbáltál már babódnál ilyen helyi érzéstelenítőt? Nyugi, mivel azért eszik valamennyit, nem lesz különösebb baja, igyon sokat, 1-2 nap, és nem lesz semmi baja sem (már ha fogzás miatt ilyen nyűgös). Sokat nyáladzik? Mindent töm a szájába, és rág? Ha igen, akkor biztos, hogy fogzik.
2012. febr. 6. 17:12
8/13 A kérdező kommentje:
Hát a cumija, meg a keze egész nap a szájában van, pedig amúgy csak alváshoz használja. Éjjel sem alszik, már 2 napja. Hőemelkedése nincsen.
Nekem kevés a 40 gramm egy 8 hónaposnak! Az én két hónapos fiam 130-at eszik!
Én elvinném holnap dokihoz!
2012. febr. 6. 17:31
néhány hónapos korában az enyém is 100-300 miliket szopizott!! Ehhez képest 8 hónaposan kanalasat ő is csak 40-70 grammokat eszik. Egyszerűen az nem jön be neki annyira sajnos.
Ezzel önmagában szerintem nincs gond. Az a kérdés, hogy máskor is ennyiket eszik, vagy jellemzően 140-et, de mostanában csak 40-et. Az más.
Ahogy már írták előttem is, okozhatja az időjárás, fogzás, valami vírus is. De még akár a szeparációs szorongás miatt is lehet nyűgösebb.
Ha gyakrabban eteted/szoptatod, akkor azért kap táplálékot. Tudják ők, hogy mennyit kérnek.
HA nem javul az étvágya és a kedve, vidd el majd dokihoz.
2012. febr. 6. 17:54
Kapcsolódó kérdések: