Ti hogyan szoktátok fürdeti az 1-2 hónapos babátokat? Részletek lenn.
Arra gondolok, hogy pl. evés után mennyi időt vártok? Az a problémám, hogy ha felkelés után akarom fürdetni, akkor annyira éhes, hogy csak sír és nem akarom, hogy a fürdést a kellemetlen éhségérzettel kapcsolja össze. Ha evés után akarom megfürdetni, akkor elalszik :-) akkor meg nincs szívem felkelteni. Amúgy pedig még nem állt be a rendszeresség az életünkbe, így nem tudom ugyanabban az időpontban fürdetni pl. volt hogy 19-kor, de volt olyan is, hogy 22 óra után fürödtünk, sőt előfordult már, hogy reggel, meg az is, hogy egy nap kimaradt.
Első babás kismama vagyok, zéró tapasztalattal :-)
relax :)
semmi baja nem lesz, ha egyszer-egyszer kimarad a fürdés. A reggeli fürdetést én csak nagyon indokolt esetben csináltam, hogy mégis az esti rutinhoz kapcsolódjon a fürdés.
Amíg ilyen kicsi, nem is lehet percre ugyanakkor fürdetni. :) De azért egy nagyjából érdemes belőni. Pl. 7-8 között.
Esetleg a korábbi etetés után? mármint hogy nem várnád meg, míg éhesen felébred, hanem egy félórával hamarabb finoman felébreszted és akkor fürdés?
1 hónapos és mindíg éhes. Ha du. 6-kor kel, megetetem, ha 7-kor kel, akkor már nem. Fürdés szigorúan fél 8-kor, mert a nagyfiamat is meg kell fürösszem, és 9-kor lámpaoltás kötelezően. Szóval ha 6-kor megébred, még kap kaját, ha visszaalszik, akkor is felköltöm fürdeni, mivel nem egyedüli gyermek és mivel egy szobában alszanak, a nagyot csak akkor tudom lefektetni este, ha a pici már alszik, különben kölcsönösen felköltik egymást és ezt el tudjuk játszani 1-2 órán keresztül. Ha 7-kor kel éhesen, inkább egy kis teát kap, így neccesen ugyan, de kibírja a fürdést, és legalább utána hamarabb elalszik. Őt sem lehet 3 óránként etetni, mert ha felébred, éhes. De azt semmiképpen sem csinálnám, amit te, muszáj volna valamiféle rendszert vinni az életetekbe, mert es sem buli, amit te csinálsz. A fiammal én is bénáztam pár hetet, de nagyon jó volt, mire végre beállt a rendszer.
2 éves és 4 hetes gyerekek anyukája
Nálunk a kicsit egy ideig 22kor fürdettem, amikor még a férjem hazajárt fürdetésre.
Ált mire a nagyot a kádba dugtam a kicsi már aludt jóllakottan. Aztán szépen beállt ahogy egyre kevesebbet aludt, hogy már ő is 8kor fürdik, van amikor a két gyerek egyszerre(na az vicces, mert egyik se tud ugye egyedül ki-be mászni a kádból, a nagy cirkuszol ha egyedül kell bejönnie...) ha a nagy nem találja ki, hogy kakil pisil...
Amúgy mind a kettőt fél evés után vittem fürdeni, kb annyi időt vártam, míg vetkőztettem. Ők is nyugisabban bírták a fürdés maceráját. Szóval próbáld meg figyelni mikor eszik utoljára 7-8magasságában a gyerkőc, és amelyik szimpi ott alkalmazd esetleg ezt a fél etetést, akkor a kecske is jóllakik, a káposzta is megmarad. Amikor meg már nem csak alszik egész nap, akkor könnyebb lesz.
mi 3 napos korától ugyanakkor fürdettünk akkor is ha épp evés után volt, akkor is ha előtte, vagy ha aludt is finoman felkeltettük, így állt össze a napirendünk kb. 6 hetes korára (fürdés, fekvés fix volt, a többiben csak a sorrend alakult ki addigra)
de ennyi idősen már nagyon figyeltem, 5 körül evett, utána nem hagytuk aludni, jó nagyot játszottunk, f8-kor mentünk fürödni és utána maratoni szopi és átaludt éjszaka :) ezt a módszert olvastam egy könyvben és nagyon bejött nekünk :)
Amióta hazajöttünk a kórházból, mindig ugyanabban az időpontban fürdettük. Legalább egy fix időpont legyen a napban. Enni nem adtam előtte, mert amúgy is nagyon bukós baba.
3 hós anyukája.
Nekem kereken 3 óránként eszik az elejétől fogva:) Olyan mintha be lenne programozva. (6 hetes kora óta viszont már este 10kor eszik utóljára és csak reggel 7kor kel enni, majd 10ig visszaalszik).
Mindig úgy fürdetem, hogy legalább egy órával evés után és fürdés után kap teát.:) Ezért fontos, hogy max 2 óra az evés után, mert kell egy óra annak is a tea után a következő etetéshez. Nálunk tápszeres ezért sokat iszik. De egy kevés babateával megkínálhatod pancsi után ha nagyon zokon veszi. nekem szinte várja a pancsit...na meg a pancsi utáni teát is:)(4 hó)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!