Mi lehet ez? Többi lenn.
Orvos, ezzel ne várj, derüljön ki mi a baj.
Lehet laktózintoleráns, de a tejföl nem illik be a képbe. Ugyanis a laktózérzékenyek a savanyított tejtemékeket elviselik:) Pl. tejföl, joghurt, sajt, túró, vaj, kefír.
Én 33 vagyok, 2 gyerekkel és 17 éves korom óta laktózérzékeny. Semmi bajom nincs,csak akkor, ha tej kerül a belsőmbe.
Hát ez fogós kérdés. Nekem allergiám van, de csak akkor hányok a tejtől ha kb 3 dl-t egyszerre megiszok, egyébként csak hányingerem és telitettség érzésem van tőle. Régebben még krónikus hasmenésem volt, viszont 2 éve már bőrtüneteim is vannak. Én elösször azt hittem laktózérzékeny vagyok csak, mert a savanyított tejtermékektől nem volt bajom (kivéve a tejfölt, mert attól is hasmenésem volt), de a H kilégzési teszt neg. lett. Aztán amikor már bőrtüneteim is lettek akkor kiderült, hogy tejfehérje allergiám van. (Ja és ez gyerek korom óta van, első emlékem kb 4 évesen, hogy minden este fájt a hasam a kakótól, csecsemőként bukós baba voltam)
Bocs, hogy hosszú lett, de a lényeg, hogy a tünetek változhatnak és sokszor egyáltalán nem egyértelműek, főleg egy babánál.
Lehet refluxa, de ha eddig nem voltak ilyen tünetei, nem valószínű, vagy csak eddig mindig visszanyelte, ami visszajött neki. Ha csak párszor fordult elő, akkor lehet hogy csak jobban megterhelte a gyomrát, a tejfölös ételek, azért zsírosak, laktatóak.
Lehet laktózérzékeny, de ez kisgyereknél ritka, ez inkább felnőttekre jellemző, amikor már kezd csökkenni a laktáztermelés, ill. a felnőttek kevesebb tejterméket fogyasztanak, mint a gyerekek, ezzel is segítve a kevesebb enzimtermelést.
A tejfehérje allergia viszont gyakori a kisgyerekeknél, de többnyire el is növik 3 éves korukra.
Vidd el orvoshoz, esetleg gastroenterologushoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!