Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit lehet csinálni az olyan...

Szamo77db kérdése:

Mit lehet csinálni az olyan babával, aki jóllakott, tisz- tába tették, egészséges, mégis szünet (és ok) nélkül ordít?

Figyelt kérdés

#ordítás #ok nélkül #lilára üvöltött fej
2012. febr. 5. 19:36
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
Nekem szerencsém van,mert van segítségem,és tudunk lazítani is,mert van aki vigyáz a kicsire.De ha nem lenne,és nekem ordítana folyamatosan akkor se tudnám elképzelni ezeket a módszereket amiket hallottál.Ezek már különös kegyetlenségek egy csecsemővel,szerintem ezt büntetni kellene.Egy állattal sem tudnám megtenni,nem még egy pici gyerekkel.
2013. ápr. 27. 22:07
 22/36 anonim ***** válasza:

Nekünk ilyen volt az első fiunk, amit leírtál. Első hónapjaiban folyamatosan ordított, és nem lehett tudni, hogy miért. Nagyon rossz alvó volt. Mindenki mondta, hogy 3 hónaposan majd "elvágják". Nem vágták el.

Teltek az évek, kicsit jobb lett a nappal, de az éjszakák borzalmasak voltak.

Bíztunk benne, hogy ha majd beszélni tud, legalább elmondja, miért sír. Nem mondta el.

Ugyanúgy sírt, vigasztalhatatlanul. Ha felvettem, akkor is.

Ez egy betegség amúgy, amit 4 évesen hála istennek kinőtt. De nagyon-nagyon nehéz időszak volt, tényleg mintha kínoztak volna, hogy évekig nem tudtuk kialudni magunkat, és a teljes tehetetlenség... Majdnem rámentünk.

Természetesen elítélem a fent leírt dolgokat, mi sem alkalmaztuk, de megértem a reakciót. Van a kialvatlanságnak egy pontja, amikor az ember már elveszti a józan eszét.

Egyébként a fiam most is sokkal sírósabb és érzékenyebb az átlagnál, még most is van, hogy gyakorlatilag "ok nélkül" sír. És nem, nem lett így nevelve vagy ehhez szoktatva, sosem voltam egy féltős anya, aki felkapja és nyugtatgatja, ha elesik. Mégis így reagál egy sima esésre is, ilyen a természete.

Akinek nem ilyen a gyereke, könnyen prédikál, hogy nincs olyan, hogy ok nélkül sír meg csak közelségre vágyik, stb. Sajnos van ilyen, és tényleg kikészíti az embert.

(A másik fiam "normális", nála meg az a fura nekem, hogy sír, felveszem, és elhallgat tőle. :))

2013. ápr. 28. 09:35
 23/36 A kérdező kommentje:
Hát, ez nem semmi volt, amit kibírtatok! 4 év, atyaisten! Meg tudtátok osztani legalább a terheket? Tehát volt egy nagymama, egy nagynéni, aki adott esetben egy-két napra kiszabadított ebből a pokolból? Vagy legalább egy-két órára, hogy lemenj a parkba és pihenj egyet! És az alváshiányt hogy tudtad kompenzálni egy kicsit? Ezzel tényleg nagyon vigyázni kell, mert ha átbillen az ember egy ponton, bármit megtesz, csak alhasson már! Viszont ha a környezetedben állandóan ordítás van, akkor aludni sem tudsz! Állítólag nem születik sok ilyen ordító baba, de akik kifognak egy ilyet, azoknak ez nem vigasz!
2013. máj. 5. 15:19
 24/36 A kérdező kommentje:
Akit érdekel ez a téma, kérem írjon! Sok mindent kisüthetünk így, együtt gondolkodva! Köszönöm a közreműködést előre is!
2013. máj. 5. 15:21
 25/36 anonim ***** válasza:

Szia, 22-es vagyok. Igen, szerencsére mindkettőnk szülei közel laknak, és jó kapcsolatban vagyunk, nagyon-nagyon sokat segítettek/segítenek!

Amikor néha náluk aludt a fiunk, mindig kész voltak, hogy ezt hogy bírjuk minden nap, meg másnap utána így megyünk dolgozni, meg ugye hétvégén se tudtunk pihenni.

Persze kárpótolt a kicsi személyisége, nagyon kedves, kifejezetten aranyos kisfiúvá nőtt.

Viszont sokáig ment a dilemma, bevállaljuk-e a tesót.

Végül is bevállaltuk, most 7 hónapos az öcsi, ő is elég sírós, még sokat kelek hozzá éjjel, de össze sem lehet hasonlítani a bátyjával. Őt ha felveszem, megnyugszik. Az első fiamnál semmi sem segített.

2013. máj. 9. 09:55
 26/36 A kérdező kommentje:
Ma este olvastam az egyik bulvárlapban, hogy egy kispapa nem bírta már elviselni az 5 hetes csecsemő ordító sírását és úgy vágta tarkón egyetlen ütéssel, hogy a baba másnap a kórházban meghalt. Egy másik cikkben arról volt szó, hogy egy kétéves kislányt szó szerint agyonvertek szülei, mert nyűgös volt. Egyik eset sem itthon történt. De ez mégis rettenetes! Talán az is ok lehet, hogy sok fiatal szülő nem gondolja végig, hogy mit vállal! Azt hiszi, a pici is olyan, mint egy játékbaba, amivel eddig dolga volt. Ha akarta elővette, ha nem, akkor nem. És mikor rádöbben, hogy az élő csecsemő nem ilyen, hogy bizony hosszú évekre a gyerek rabszolgája lett, akkor ébrednek ezek a gyilkos indulatok a gyerek iránt! És ez nem magyar specialitás, Amerikából, Angliából és ki tudja, még honnan jöttek ilyen hírek. Olvastam a szülés utáni depresszióról és pszichózisról is, aminek megint az lett a vége, hogy az anya megölte csecsemőjét! Mit lehet ilyenkor csinálni?
2013. máj. 11. 21:32
 27/36 A kérdező kommentje:
Bennem felmerült az a kérdés is, hogy vajon a babák hangszálai nem sérülnek-e ilyen rettenetes igénybevétel esetén? Szerintem nem lehet így vissza élni a hangszálakkal, ekkora terhelésnek kitenni őket büntetlenül!
2013. máj. 23. 18:33
 28/36 A kérdező kommentje:
Most olvastam a napokban valahol a neten, hogy egy kispapát nagyon idegesített már a kicsi baba sírása, ráadásul a gyerek anyja nem volt otthon. A kispapa fogta a gyereket és betette a hűtőszekrénybe, majd jól rázárta a hűtőszekrény ajtaját, nehogy kihallatsszon a bébi sírása. Mikor a kismama hazaért, valami miatt kinyitotta a hűtőgép ajtaját és kishíján elájult. Szerencsére megőrízte nyugalmát annyira, hogy kivegye a babát a hűtőből és mentőt hívjon. Amikor a mentők kiértek és megmérték a baba hőjét, a kicsi már csak 28 fokos volt. Természetesen kórházba vitték szegénykét, ahol lassan felmelegítették. Megint egy ilyen történet! Őrület!
2013. jún. 8. 10:49
 29/36 A kérdező kommentje:
Sajnos megint olvastam, hogy a szülőpár közös erővel egyszerűen agyonverte kb. egy hetes babáját! És még egy történet: A kismama otthon, titokban szült, a WC-ben. Az anyja segített neki. Megszületett a csecsemő és fejjel előre a WC-kagylóba csúszott. A két nő meg idétlenkedett ott jobbra-balra, épp csak a kisdeddel nem foglalkozott senki. Valószínű, nem kívánt és nem várt gyerek volt. És mire kihúzták a WC-kagylóból, az újszülött egyszerűen belefulladt a vízbe! Mit szóltok ehhez a két sztorihoz?
2013. jún. 25. 20:03
 30/36 anonim ***** válasza:
100%
miért jó neked ilyeneket olvasni és megosztani a neten? miért akarsz erről beszélgetni? engem a hideg ráz, kár volt megnyitni a kérdésed.
2013. jún. 26. 11:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!