Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit lehet csinálni az olyan...

Szamo77db kérdése:

Mit lehet csinálni az olyan babával, aki jóllakott, tisz- tába tették, egészséges, mégis szünet (és ok) nélkül ordít?

Figyelt kérdés

#ordítás #ok nélkül #lilára üvöltött fej
2012. febr. 5. 19:36
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
100%

Hát igen rohadtul idegölő az biztos...ilyenkor van az hogy váltani kell egymást a szülőknek mert ha egyedül van hagyva pl. anyuka a babával akkor az csak átveszi az idegességet.

Nagyon idegörlő időszak, nekem az első babám volt ilyen, komolyan mondom az idegrendszere NEM VOLT megérve erre a világra, minden dologra ordítással reagált, rengeteget sírt...

Ezt a köptető szirupos dolgot én is hallottam meg van aki germicid c-t ad láz nélkül is mert az is elnyomja a babát :(

Én nem jutottam idáig de több ízben éreztem hogy mentem megzavarodok:)

De 3 hónaposan ezt az időszakot mintha elvágták volna, kaptam egy kedves mosolygós barátkozós csecsemőt (majd kisgyereket).

A következő babámmal mindent ugyanúgy csináltam ő mégse sírt szinte sose, még az oltásoknál is csak nézelődött vagy mosolygott...

Na. Pedig mindkettőnek mi vagyunk a szülei.

2012. dec. 12. 20:51
 12/36 A kérdező kommentje:

Orvosi rendelőben, várakozás közben beszélgettem egy

fiatal házaspárral, akikkel ott volt egyéves kisfiuk is.

Kifaggattam őket is ezzel az ordítással kapcsolatban és

elmondták, hogy nagyon szeretik a babát, a szemük fénye a

kicsi, de be kell vallaniuk, hogy ez az első év, aminek

most értek a végére, egyszerűen pokoli volt. Súrolta már

az elviselhetetlenség határát. Ráadásul a kispapa nappal

dolgozott, éjjel szeretett volna pihenni, de a gyerektől

nem tudott, mert a pici éjjel is ordított. Ha elaludt,

húsz perc sem telt bele és felébredt és azonnal üvölteni

kezdett! Rettenetes gond ez, mert úgy bírnak üvölteni,

hogy előbb-utóbb a szomszédokkal is baj lesz miatta. És

nem helyeslem az amerikai kispapa cselekedetét, de azt is

meg tudom érteni, hogy valakiben elszakad a madzag egy

ponton túl! Megindul és azt sem tudja talán, hogy mit

csinál, csak legyen már csend!

2013. jan. 8. 16:25
 13/36 A kérdező kommentje:
Talán egy éve is van már, mentem az utcán. Babakocsit tolva jött szembe egy fiatal srác. Messziről hallatszott, hogy a baba ordít. Mikor közelebb értek, a fiú megállt és a babakocsiba behajolva próbálta nyugtatgatni a babát. Benéztem én is a kocsiba. A gyerek öklöcskéit görcsösen össze szorította, szemeit szintén görcsösen behunyta, száját kinyitotta, ahogy csak bírta és úgy ordított, hogy zengett bele az utca. Szegény srác próbálta elhallgattatni, igazgatta a takaróját, simogatta, beszélt hozzá, minden hiába! Már messze jártak, mikor még mindig hallottam az üvöltést! A gyerek feje már olyan volt, mint a cékla, már akkor, mikor elmentek mellettem. Felmerült bennem, hogy a kis hangszálaiban ez az eszement ordítás nem tesz kárt? Minden esetre ezt az üvöltést hónapokon át éjjel-nappal elviselni... ehhez külön idegrendszer kell!
2013. márc. 10. 20:53
 14/36 anonim ***** válasza:
100%

Tény, hogy nagyon fárasztó és idegölő, ha ilyen a baba. Viszont az olyan baba aki TÉNYLEG ok nélkül ordít, szinte sosincs. Pl. az általad írt példa (a babakocsiban ordít a baba) esetében sem hiszem, hogy ok nélküli ordításról van szó. Nagy valószínűséggel a baba csak testközelségre vágyott, és abba hagyta volna az ordítást, ha a srác kiveszi.

Ha pedig a ringatás, cumi, tényleg semmi sem segít, ott baj lehet. Hasfájás, vagy akár komolyabb betegség is. De lehet, hogy valami idegrendszeri zavar. Olyankor érdemes kivizsgáltatni a babát.

2013. márc. 11. 18:40
 15/36 A kérdező kommentje:
Azt mondják, semmi nincs ok nélkül. Lehet, hogy az Isten azért nem adott nekem babát, mert ha kifogok egy ilyen üvöltőset, én nem bírtam volna ki, az biztos. Még ha kezdetben egy éjszaka többször is fel kell kelni hozzá, csak elviseli az ember valahogy. De hogy éjjel-nappal teli torokból üvölt és semmikor nem tudok egy kicsit nyugodtan aludni, ezt nem bírtam volna ki. Amikor katona voltam és 24 órás készenléti szolgálatba mentem, ott is adtak a 24-ből 4 óra nyugodt alvásra lehetőséget. Ez az 1977/78-as tanévben volt, egyetemi előfelvételis voltam. De ezt nem lehet egyetlen embertől sem elvárni, hogy hónapokon át ne tudja kialudni magát! A nácik vallattak ezzel a módszerrel embereket, ha fontos volt, hogy a foglyokon ne legyen kínzásnak nyoma. Egy ujjal sem értek a vallatott személyhez, csak mikor elbóbiskolt, nyakon öntötték egy veder jó hideg vízzel. Pár nap után a szerencsétlen mindent bevallott! Szóval, az nem normális és nem tolerálható, ha egy baba állandóan ordít! Hallottam olyan esetről is, hogy elvitték a szülei orvoshoz, de az orvosok sem találtak semmi baját a babának, így csak a szülőktől való türelem-kérés maradt, azzal, hogy majd abbahagyja a baba. Épp csak a környezete őrül bele addig. Így történhetnek a tragédiák, amit említettem az előzőekben, hogy kiakadt a kispapa és megölte a babát! Ha valakinek van tippje, kérem, ossza meg mindannyiunkkal!
2013. márc. 15. 20:26
 16/36 anonim ***** válasza:
100%

14-es vagyok.

Erre megint csak ugyanazt tudom írni: a baba nem ordít ok nélkül, ha mégis, akkor valamilyen probléma, betegség állhat a háttérben.

Az én babám is nagyon sírós volt, mert fájt a hasa és 1 hónapos korában már el kezdett fogzani, úgyhogy minden oka megvolt az ordításra. Az első 3 hét tényleg borzalom volt, éjjel legalább 8-szor felkelt, napközben nem aludt egy fikarcnyit sem, csak kézben volt el, sétálni nem tudtunk, mert a babakocsiban is ordított, a karom az egész napos cipelésétől zsibbadt, fájt, kialvatlan voltam és még sorolhatnám. Aztán egyszerűen megelégeltem, hogy éjjel óránként el kell vánszorognom a kiságyig, úgyhogy magam mellé vettem. Csoda történt, éjjel már csak 4-szer kelt, és akkor is csak odafordultam hozzá, és már tudott is enni. De ez még a napközbeni ordítást nem oldotta meg, úgyhogy kerestem tippeket a neten, ahol ajánlottak sok mindent, köztük a vászonhintát és a hordozókendőt, amiket meg is vettem, mert úgy voltam vele, hogy ennyi pénzt megér nekem, hogy a babám és én ne szenvedjünk. És megint csoda történt. Felkötöttem magamra, volt két szabad kezem, ő megnyugodott, gyakran el is aludt. Ha le kellett tennem, akkor beraktam a hintába, és legalább 5 percig (ez nagy szó ám) simán elnézelődött vagy elaludt. Úgyhogy nálunk ez a gond megoldódott, elmúlt a sírás. Most 8 hónapos, vidám, sokat mosolyog, szinte alig sír. Még mindig sokat hordozom, mert a babakocsit még mindig utálja, úgyhogy így járunk sétálni, de otthon már jóval kevesebb időt tölt a hátamon, de azért még mindig igényli a testközelséget. Ha olyan kedve van, simán eljátszik 30-40 percet is egyedül.

Ha nincs a hordozás, szerintem elég hamar megbolondultam volna...

2013. márc. 16. 15:49
 17/36 A kérdező kommentje:
Hallottam vagy olvastam valahol olyan "módszert" is, hogy az ordító babát addig kell verni, míg abba nem hagyja az ordítást. De ez azért mégis kegyetlen módja a baba elhallgattatásának. És állítólag az is célravezető, ha levetkőztetik mikor ok nélkül ordít és jéghideg zuhany alá tartják, ahonnan nem szabadulhat mindaddig, míg csendben nem marad. Közben nagyokat kell kiabálni rá, hogy "zuhany"! És akkor kialakul egy feltételes reflex, hogy amikor ordít és közelről az arcába ordítják, hogy "zuhany", akkor már kapcsol a félelemtől és elhallgat! De ez is olyan borzalmas lehet, hogy egy vélhetően kellemes hőmérsékletből benyomják a jéghideg vízsugár alá! Amiket leírtam, nekem nem rokonszenves egyik sem! És még valami: olvastam, hogy Amerikában végeztek egy felmérést a kismamák között és 76% elismerte, hogy rendszeresen voltak olyan gondolatai a babájával szemben, hogy bizony nagyon meg kellene verni már, mert ráférne. 26% elmondta, hogy gyakran eszébe jutott, hogy megöli a gyereket, csak legyen már csend!
2013. márc. 25. 13:15
 18/36 A kérdező kommentje:
Ehhez mit fűznétek hozzá?
2013. márc. 26. 16:57
 19/36 anonim ***** válasza:
100%

A módszerek, amiket elírtál, semmiképp sem célravezetők. Egyik sem nevelési, sokkal inkább megfélemlítési módszer. Ilyennel csak tönkreteszik a gyerek életét. Nem alakul bizalom a gyerek és a szülők között, emiatt később sem fog megbízni senkiben, nem lesz semmi önbizalma, mert a szülei azt nevelik belé, hogy ő rossz. Vagy épp az ellentétje lesz, vagyis a gyerkőc agresszív lesz, mert ezt látja a szüleitől.

Az meg, hogy ilyen sok szülő fejében ilyen gondolatok születnek, számomra megdöbbentő. Nem azt mondom, hogy én mindig nyugodtan kezeltem a dolgot és mosolyogtam hozzá, mert ez nem igaz, néha nekem is átvillant az agyamon, hogy otthagyom és lefekszem aludni. Persze sosem tettem ilyet, és már attól lelkiismeret-furdalásom volt, hogy ilyen egyáltalán eszembe jutott...

Azért valamilyen szinten érthető, hogy ilyeneket gondolnak. A mai világban az emberek túlterheltek, stresszesek. Csomó mindenen jár az agyuk - nem tudják kifizetni a számlát, a szülő munkahelye nem biztos, nincs pénz erre, nincs pénz arra, meg kell csinálni ezt-azt stb. - és ilyen problémák mellett, idegesen egyáltalán nem egyszerű még a sírós babát is nyugtatni. A másik ok pedig az lehet, hogy sokan arra számítanak, hogy a baba majd megszületik, eszik-alszik, az anyukának lesz egy csomó szabadideje. Aztán amikor odakerülnek, rájönnek, hogy ez nem feltétlenül van így, és senki nem mondta nekik, hogy ilyen lehet.

A módszerekhez visszakanyarodva: célravezető az lehet, ha próbáljuk megnyugtatni. Most ez így furán hangzik, de sokan nem veszik fel a babát, nem ringatják, mert azt gondolják, hogy ezzel elkényeztetik, elkapatják. Ezért inkább sírni hagyják, mindenféle módszereket próbálgatnak, külön szobába teszik, 10 percenként bemennek, de nem veszik ki az ágyból, szerencsétlen gyerek pedig csak ordít, és nem érti, hogy miért nem segít rajta senki. Úgyhogy ez az elkapatás dolog marhaság, egy kisbabát nem lehet elkapatni. Elkényeztetni el lehet, ha már nagyobb, de nem azzal, ha megvigasztaljuk, ha baja van.

2013. márc. 26. 18:06
 20/36 anonim ***** válasza:
100%
Uramisten olvastam azokat a "módszereket" amikről írtál. életem végéig nem tudnám megbocsátani magamnak ha ezt tenném a babámmal. egy kicsi babával ilyet tenni mikor azt se tudja mi fán terem így meg ijeszteni atya ég... az ilyentől csak jobban sír ha meg már abba hagyja arra úgy ki kinlódja magát. aki ezt megteszi az az én szemembe nem ember. ha ilyen helyzetbe lennék komolyan inkább örökbe adnám vagy nem tudom de ilyet nem tudnék megtenni vele. de persze éreztem már én is dühöt hogy nem hagyja abba a sírást és azt mondtam megőrülök már de ilyet nem tudtam volna tenni vele, pedig szülés utáni depresszióm is volt és teljesen egyedül voltam a kicsivel.
2013. ápr. 27. 21:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!