Milyen fozeleket csinaltok a 8 hos babatoknak? Leirnatok hogy hogy csinaljatok es hogy mibol mi kell bele?
Szia!
Én a héten ezeket csináltam:
répa-krumpli-csirkehús
sóska-krumpli-főtt tojássárgája
brokkoli-krumpli-marhahús
cékla-krumpli-marhahús
karalábé-rizs-csirkehús (ez karalábéleves volt - tehát rántással - csirkével összeturmixolva)
Általában minden főzelékhez megfőzöm a zöldségeket, a krumplit pici delikáttal ízesítem, a krumpli főzőlevével hígítom megfelelő sűrűségűre és összeturmixolom.
A husit általában húslevesbe főzök egy nagyobb adagot és lefagyasztom, így azt csak bele kell keverni a forró kajába és ki is olvad.
8 hós kislány anyukája
Husilevest nem szabad adni!!! Semmit belőle. Bele fő a csont, a zsír, és azt még ne egyen egy 8 hós.
spárga, saláta, cukkini, kellbimbó, kellkáposzta, tök, ubi, csillagtök, padlizsán, brokkoli, borsó, sóska, spenót, kínai kell, zöldbab, cékla, fehérrépa, paszternák, zeller, minden zöldet ehet, frissen főt krumplival
Pl.: krumpli- cukkini- édeskömény -husi(pulyka, csirke, vagy folyami hal, tengeri nem lehet).
Durum tésztát is tehetsz bele, fontos, hogy olyan tésztát amibe nincs tojás. Tojássárgáját egy felet rámorzsolsz a főzi tetejére hetente 2x. Mindennap kell egyenek egy kiskanálnyi friss facsart zöldség levet. Ezt úgy oldom meg, hogy a kész főzire reszelek rá vagy répát, v.friss zellert, cukkinit, ami neked szimpatikusabb, ami illik a kajához. Kell bele még 1 kiskanál/deci olaj, oliva ha lehet, vagy margarin.
Joghurtot is keverhetsz hozzá, ezt úgy kell, hogy mikor kész a lábosban a kajája, teszel pár kanál joghurtot, vissza teszed a tűzre, felrottyantod, és csak így adhatod még.
Én rengeteget variálok, nem is tudom mikor adtam utóljára neki ugyanazt a kaját.
Delikátot szigorúan tilos, nagyon magas só tartalma és vegyser, adalék anyaga van. A kismama újságban is benne volt, hogy terhesnek szigorúan tilos delikátot vegetát ennie, sok benne a módosított dolog. Lehet kapni a DM-be szárított zöldséget, az nagyon ízletes és finom lesz az ő kajujakba, és a mi felnőtékében is.
Szia!
1. vagyok
Nekem a gyerekorvos és a védőnő javasolta 6 hósan, hogy már adhatok neki húslevesben főtt zöldséget, husit, viszont én még nem adok joghurtot, tojássárgáját is csak 1-2 hetente 1x. 10 óraira mindig 2 étkezés közt adok gyümölcsöt és ebédre meg uzsonnára főzeléket.
A karalábé levest magunknak főztem, csak a fűszerezés előtt kivettem belőle egy kanál karalábét meg főztem bele egy kis szem krumlit, rizset és ezt turmixoltam össze a kislányomnak egy kocka csirkehusival.
Pici olajon csináltam rántást, felengedtem vízzel, beletettem a karalábét, amikor félig megfőtt, hozzátettem a krumplit meg a rizset.
Nagyon ízlett neki :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!