Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ezek után hogyan nézzek az...

Ezek után hogyan nézzek az anyósom szemébe?

Figyelt kérdés

Ma ünnepeltük a férjemmel a második házassági évfordulónkat. Van egy kislányunk is, ő most nyolc hónapos.

Mivel ma volt évfordulónk áthívtuk anyósomat, hogy vigyázzon a lányunkra, amíg mi kikapcsolódunk egy kicsit. Elmentünk sétálni, ebédeltünk egy étteremben, stb. Hazaértünk körülbelül délután fél háromra, ami azt jelenti, hogy ez a kiruccanás három órát vett igénybe.

Mikor beléptünk az ajtón, hallottuk, ahogy a kislányunk keservesen sír, gondoltam magamban, hogy anyósom biztos éppen nyugtatni próbálja. De mikor beléptünk a nappaliba, azt vettük észre, hogy a kislányunk a kiságyban van, keservesen sír, és már vörös volt a feje szegénykémnek.

Na, nem is kellett több, a párom behívta anyósom a KERTBŐL aki a szomszéd nénivel beszélt. Jó nagy lecs*szést kapott a férjemtől, amíg én a kislányunknak adtam inni, amitől nagyjából megnyugodott. Meg is etettem, attól még jobban lett. Aztán el is szundított és amíg a férjem még mindig anyósommal ordított én kisírtam a szemem. Kihívtam a védőnőnket, akkor már anyósom nem volt nálunk, a védőnő pedig azt mondta, hogy szerencsére nem lett nagy baja, pótoljuk be a folyadékhiányt. Ki is száradhatott volna a kislányunk. És könyörgöm, azért hagytuk anyósomra a lányunkat, mert azt hittük megbízható. Három fiú gyereket nevelt fel, 65 éves és tapasztalt nő. Legalábbis eddig annak hittem.

Most jelenleg meg tudnám fojtani egy vödör vízben, annyira dühös vagyok rá.

2012. febr. 4. 17:19
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
81%

Hú, kedves harmadik, durván támadtál egy kicsit, nem?

Az tényleg erős túlzás, hogy a baba kiszáradhatott volna.

Szerintem kerüld vele a konfliktust, azt hagyd meg a férjednek.

Többet ne bízzátok anyósodra a gyereket. Ha vörös volt már a feje a sírástól, akkor valószínű elég sokat sírt. De szerintem órák hosszán át nem sírt, annyit anyósod nem hiszem, hogy fagyoskodott volna kint a hidegben.

Én is voltam hasonló helyzetben. Mi is anyósomékra hagytuk a babát, pont jött a foga, de nekünk el kellett utaznunk vidékre fontos ügyben. Mikor hazaértünk, akkor észrevettük, hogy a baba egyáltalán nem nyűgösködik, nem sír. És akkor megkérdeztük anyósomat, hogy mit tett, hogy ilyen csendben van a gyerek, mert nekünk ez nem sikerült, mire ő azt válaszolta, hogy ez egy régi családi dolog.

Csakhogy apósom tudta, hogy anyósom mit tett: hát alkalmazta a pálinkás kenyeres dolgot, amit mi az apóstól tudtunk meg utólag. Na abból lett olyan balhé, hogy még a mai napig nem merjük felemlegetni.

De az anyósom bocsánatot kért, azt nem mondanám, hogy legjobb barátnők lettünk, de egész jókat tudunk beszélgetni a történtek ellenére.

Csak nyugi, ne támadd le.

2012. febr. 4. 17:57
 12/26 anonim ***** válasza:
59%

5. vagyok

Kösz a lepontozást, rengeteget vigyáztam a bátyám gyerekeire, soha eszembe nem jutott volna egy percre is magára hagyni őket. Ez nagy felelősség, mi van ha abban az 5 percben történik valami, volt rá eset nem régen is, amikor bennégett a gyerek.

2012. febr. 4. 18:02
 13/26 A kérdező kommentje:

Én nem pontoztam le senkit. Nekem hasznosak voltak a válaszok, még akkor is ha benne volt a szemrehányás.

Köszönöm a válaszokat még egyszer.

2012. febr. 4. 18:05
 14/26 anonim ***** válasza:
63%

Szia! A kiszáradásos parát leszámítva abszolút megértelek, hogy kiakadtál, és megijedtél, mert nem tudtad, miért sír a kislányod. Nem erre számítottál, hiszen ott hagytad valakire, aki vigyáz rá... :(

Viszont a mami megkapta a magáét, és biztos, hogy nem szándékosan hagyta sírni a babát. Valószínűleg, amikor kiment, csend volt. Ráadásul ilyen hidegben tuti nem töltött sok időt odakint. Legközelebb jobban fog vigyázni, adj neki esélyt, hogy megmagyarázza. Nem most volt már az, amikor babázott, bele kell jönnie...ha megnyugodtál, próbáld végiggondolni!:)

2012. febr. 4. 18:25
 15/26 A kérdező kommentje:

Én már teljesen megnyugodtam, tudok tiszta fejjel gondolkodni.

Nem szívesen írom le az ijedtségem fő okát és hogy miért fogtam fel ilyen hisztivel az egészet.

És köszönöm, majd leülök vele beszélgetni. :)

2012. febr. 4. 18:36
 16/26 anonim ***** válasza:
81%
Én is első gyermekes anyuka vagyok és én is túl tudok reagálni dolgokat, de ez túlzás és nem is kicsit! Egyrészt az én kislányomnak kb 5 perc is elég ahhoz, hogy úgy nekikeseredjen a dolgoknak, hogy ordít és egyből bevörösödik. Ehhez nem kell sok. A kiszáradást előttem már kivesézték. Nekünk is volt olyan, hogy nagyszülők vigyáztak a picire és mikor beléptünk a házba sírás volt. Mondjuk ott álltak felette, de nekem eszembe sem jutott, hogy azért van mert nem figyelnek rá. Gondolom ha te vagy vele akkor is szokott sírni keservesen. Néha én is mindent bevetek és bizony kell egy kis idő mire rájövök mi a baj. És ha a baba aludt és anyósod tényleg kiszaladt 5 percre? Ez még nem felelőtlenség. Majd a párod megbeszéli vele, de azért az is túlzás, hogy leordítja a fejét. Meg mi az, hogy többé ne bízd rá? Ő a nagymama és azért mert egyszer ez előfordult még nyugodtan rá lehet bízni. Nekem ez a véleményem. Mi úgy szoktuk, hogy 2 embert kérünk meg, hogy vigyázzanak babóra. így mindig van vele valaki és még beszélgetni sem ugrik ki egyik sem, mert ott vannak együtt. Ja és mindkét nagyi melle duzzad a büszkeségtől, hogy ők vigyáztak rá.
2012. febr. 4. 20:15
 17/26 anonim ***** válasza:
55%
Én az utolsóval értek egyet. Iszonyat módon eltúloztátok ezt. Te is és a férjed is. Ha én lennék az anyós, az tuti, hogy többet nem vállalnám el a gyermeketeket, oldjátok meg ahogy tudjátok a dolgaitokat. És akkor mit tetettek volna, ha pl a kicsi mászás közben elesik és megüti a pofiját? Agyonveritek anyóspajtást?
2012. febr. 4. 21:43
 18/26 A kérdező kommentje:

Azért ne horrorizáljunk, ha kérhetem.

Az anyósom 15-20 percet beszélgetett a szomszéddal, mikor kiment akkor a gyerek már ébredezett, de nem gondolta volna, hogy egyből fel is ébred. Ezt mondta. Én akkor nagyon haragudtam rá, de már sajnálom. A férjemmel is beszéltem, hogy oda-vissza kell bocsánatot kérni. Szóval remélem most én leszek GYIK-en a leghisztisebb és legrosszabb anyuka. Köszönöm, valahogy átvészelem. :)

2012. febr. 4. 21:56
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
A legrosszabb anyuka nem, csak a legrosszabb meny:)
2012. febr. 4. 22:10
 20/26 anonim ***** válasza:
77%

Hat gpndolom a kedves szomszed is feltartotta! En is tokre birom mikor uvolt a gyerekem es csak nem hagyjak abba a pofazast... Eszre nem veszik magukat. En a sjat kicsimmel ketszer toltam ki nagyon elmeselem, es tudok tukorbe nezni mert emberbol vagyok barkivel megeshet.

Szoval 4hos most a babam meg csak 10 hetes volt mikor jott a vedono mikor ment haza kiengedtem a kaun ami elektromosan nyilik, a kutya meg kisurrant vele. Kifutottam utana kergettem az utcaba, a kapu meg becsukodott kizartam magunkat kutya meg meg mindig nem volt meg. Baba bent ,Maradt a hazba egyedul a jarokaba, es bogott. Kb 10perc volt mire a kutya is meglett mega ket meteres hegyes vegu keritesen bemasztam valahogy. A masik meg egyszer annyira hulla voltam hogy hiaba kelt ejel a babam enni en lenyomtam a bebiort es aludtam tovabb reggel a ababa kitakarva hason fekve aludt az agyban, kicsit aokaig boghetett szegenyem mire oda jutott hogy elalszik. Ez van emberek vagyunk... Es semmi bajunk elunk! Igaz nekem masodik fiam de en nagyobb galibakat csinaltam eddig szegenyemmel mint a mamak.

Nekem vigyaz ra anyosom is anyu is vannak dolgaik amiben nem ertunk egyet de meg kell nekik mondani mit hogyan szoktal/szeretnel

es ha ahhoz tartja magat akkor nem kell eltiltani toluk az unokazast

Gomdolom o is banja a dolgot szerintem bekuljetek ki vele, mert nagyon nagyon jo dolog ha neha van kire szamitani.

2012. febr. 4. 22:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!