Miért hiszi azt az anyósom, hogy bármit megtehet az unokájával?
Azért, mert ők azt hiszik felneveltek x számú gyereket, akkor már mindent tudnak. Az ő idejükben másképp ment a hozzátáplálás, már 3 hónaposan kezdték. Nem volt ennyi tilalom, és nem is veszik ezt komolyan. Nekem anyám csinálja ezt folyton. Az 1 éves gyereknek mindig hozza a nyalókát, zizit, csokit, stb. Mondom neki, hogy ilyeneket nem eszik, de tisztára hülyének néz. (Persze a mi fogaink már 3 évesen rosszak voltak.)
Megsértődik, vagy nem, mondd meg neki, hogy a mostani ajánlások szerint ezek a dolgok nem tesznek jót a gyerekeknek. Ehhez ragaszkodsz, és kész. Erre szokott jönni az, hogy ők is adtak nekünk, és mégsem lett semmi baj. De erre mondd azt, hogy azt nem lehet tudni. A felnőttkori allergiák nagy része a rossz gyermekkori táplálkozás miatt alakul ki.
Vagy add a kezébe azt, amit szeretnél, hogy megegyen.
Anyu még azt is szokta csinálni, hogy egész délelőtt édességgel tömi a gyereket, aztán meg ki van akadva, hogy nem eszik ebédet a gyerek. És persze én szoktattam rosszul, mert az ebédet meg kell enni! Vannak ilyen emberek, sajnos.
Biztos nagyon mérges lettem volna és megmondtam volna, hogy na ezért nem jövünk gyakran, de ezentúl még ritkább is lesz.
Nagyon utálom az ilyet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!