Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért hiszi azt az anyósom,...

Miért hiszi azt az anyósom, hogy bármit megtehet az unokájával?

Figyelt kérdés
Pénteken férjem dolgozott, én meg elmentem anyóshoz, had unokázzon egy kicsit, mert mindig arra panaszkodik, milyen ritkán megyünk! (60 kilóméterre lakik) Mondja, hogy van joghurtja, valami névtelen, epres, adhat-e a babámnak (8 hónapos amúgy)! Mondom neki, hogy még eddig csak baba joghurtot evett, ne adjon neki! Elmentem wc-re, mire mentem vissza, már fele joghurt hiányzott! Olyan mérges voltam rá, mert ehhez hasonló dolgokat már többször eljátszott, hogy direkt az ellenkezőjét csinálta, amit mondtam neki! A gyerekem nem játékszer, még picike, nem értem, miért csinálja! Hogy reagálnátok ilyen helyzetben? Ha erélyesen szólok rá, megsértődik! Annyira elegem van! A szüleim még egyszer sem csinálták ezt, ő miért?
2012. jan. 8. 16:12
 1/9 anonim ***** válasza:
84%
Összecsomagoltam volna és eljövök azonnal.
2012. jan. 8. 16:18
 2/9 anonim ***** válasza:
84%
Én ezek után biztos megmondtam volna neki, hogy na pont ezért megyünk ritkán. Te vagy az anyja a babának, te döntöd el, hogy mit kaphat és mit nem. Az a durva, hogy megkérdezi, kaphat-e, aztán tojik rá, hogy mit mondasz. Szerintem mondd meg neki, hogy ha még egyszer az ellenkezőjét csinálja, mint amit megengedsz, akkor nem mentek többet.
2012. jan. 8. 16:18
 3/9 anonim ***** válasza:
77%

Azért, mert ők azt hiszik felneveltek x számú gyereket, akkor már mindent tudnak. Az ő idejükben másképp ment a hozzátáplálás, már 3 hónaposan kezdték. Nem volt ennyi tilalom, és nem is veszik ezt komolyan. Nekem anyám csinálja ezt folyton. Az 1 éves gyereknek mindig hozza a nyalókát, zizit, csokit, stb. Mondom neki, hogy ilyeneket nem eszik, de tisztára hülyének néz. (Persze a mi fogaink már 3 évesen rosszak voltak.)

Megsértődik, vagy nem, mondd meg neki, hogy a mostani ajánlások szerint ezek a dolgok nem tesznek jót a gyerekeknek. Ehhez ragaszkodsz, és kész. Erre szokott jönni az, hogy ők is adtak nekünk, és mégsem lett semmi baj. De erre mondd azt, hogy azt nem lehet tudni. A felnőttkori allergiák nagy része a rossz gyermekkori táplálkozás miatt alakul ki.

Vagy add a kezébe azt, amit szeretnél, hogy megegyen.

Anyu még azt is szokta csinálni, hogy egész délelőtt édességgel tömi a gyereket, aztán meg ki van akadva, hogy nem eszik ebédet a gyerek. És persze én szoktattam rosszul, mert az ebédet meg kell enni! Vannak ilyen emberek, sajnos.

2012. jan. 8. 16:19
 4/9 anonim ***** válasza:
84%

Biztos nagyon mérges lettem volna és megmondtam volna, hogy na ezért nem jövünk gyakran, de ezentúl még ritkább is lesz.

Nagyon utálom az ilyet...

2012. jan. 8. 16:21
 5/9 anonim ***** válasza:
67%
Nagyon mérges lettem volna. Egyrészt azért, mert a megkérdezésed ellenére csak odaadta, másrészt epres joghurt?! A tejtermékek 10 hónapos kortól, de az eper nagyon allergén. Nagy baja lehetett volna tőle, ha allergiás rá. Felelőtlen anyósod. Mindenképpen beszélj vele, hogy ilyet ne tegyen többé, vagy fényképen nézegetheti max. az unokát...
2012. jan. 8. 17:51
 6/9 anonim ***** válasza:
39%
Most biztos le leszek pontozva,de szerintem nem tett olyan durva dolgot! Abban igazad van hogy haragszol rá,mert az akaratod ellen cselekedett. De azért mert fél pohár joghurtot odaadott neki,kár ezen ennyire fennakadni!
2012. jan. 8. 19:06
 7/9 anonim ***** válasza:
50%
Kedves utolsó! Én megértem a kérdezőt. Ráadásul ismétlem: élőflórás joghurt 10 hónapos kortól... Ha valamilyen allergiás reakció lépett volna fel, akkor sem gondolnád úgy, hogy durva dolgot tett? Van, akinél 2 napos hasmenést okoz egy kanál joghurt is, esetleg kiütést vagy véres székletet, ha tejallergiás. Ezt pedig az anya tudja, hogy bírja-e a baba, vagy sem. Ha valódi eper is volt benne, akkor még nagyobb az allergia esélye. Szóval itt nem csak arról van szó, hogy az anyuka kért valamit, amit a mama nem tartott tiszteletben. Bár szerintem ez önmagában sem túl jó...
2012. jan. 8. 20:58
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Igen, én mindkét dolgon úgymond felhúztam magam, azon is, hogy ha én azt mondom, NE, mert még nem szeretnék neki adni, akkor azt tartsa tiszteletben, szerintem! A másik meg az, hogy keresztlányomat is a mai napig kiüti az eper (2 éves elmúlt), és én tartok tőle! Szerencsére nem lett baja, de ennyi erővel lehetett is volna! És ha ennyire nem bízhatok benne, hogy azért is az ellenkezőjét teszi, mint amire kérem, akkor hogy merjem majd a későbbiekben rábízni? Mert ő már azt tervezi, hogy amint elkezd járni, ő majd 2 napokra elvinni! És nem kérdezi, kijelenti! Persze én ezt nem mostanában fogom megengedni! Úgyhogy szerintem sajnos fog még lenni vitánk, hiába próbálom kerülni vele a vitákat!
2012. jan. 9. 13:03
 9/9 anonim ***** válasza:
66%
teljesen egyet értek a kérdezővel! nekem is hasonló az anyósom de ő a tuháját piszkálja folyton, hogy biztosan szorítja (nadrág, zokni) mert az ő idejében a rugi volt a divat az én gyerekem meg feszeng benne és az istennek sem lehet rákönyörögni. Ennek ellenére én nem hagyom neki. Ha kigombolja a nadrágot gügyögve én visszagombolo. ha ő lehajtja a zoknit én visszahajtom. (Eközben rend szerint ezt gagyogja: nekem is van ilyen ócska zokni ami szorít. tudod mit teszek vele? kihajítom!---a gyerekhez gügyögi miközben lehajtogatja a szárát miután a gyerek lerugdossa a zoknit 2 percen belül...fázzon csak meg a talpa...) én rájöttem, hogy csak úgy megy a ,,bosszú" ha a gyereknek minél jobban én vagyok a szerelme. éjjel nappal vele vagyok és nem is marad meg rajtam és az apján kívül másnál. ha jön a nagyi és babázni akar direkt kimegyek a szobából, hogy ő elkezdjen utánam sírni és ne érezze jól magát nagyi ölében. Nyilván nem ezért szeretgetem a gyerekemet, jön az magától is. De miután kiskorában a 2. találkozása alkalmával az volt az első hogy nyúlt a nadrágja gombjáért és kapcsolta ki miközben a gyerekem a pihenőszékében mosolygott...legelső alkalommal eljött hogy ő fürdésnél akar segíteni. ő állt s nézte amíg én mint rutintalan anyuka megfürdettem. Közben sipákolt, hogy ,,jajj hozzá se merek érni olan régen volt baba a kezemben". BIZONY ÁM!!! ő akkor volt anya most meg én vagyok az. Tartsa a te anyósod is tiszteletben azt, hogy te felelsz a gyerekért. Én 1 éves koráig nem fogok tejet adni neki. 7 hónaposig pedig glutén tartalmó dolgokat. családba ha nagyon elvétve is sajnos az én ágamról volt példa allergiára. Én ha megláttam volna hogy joghurtot töm bele nem érdekelt volna ha megbántom ha nem. Úgy ahogy az én anyukámnak is el kell 1-2 dolgot magyarázni, hogy már máshogy működik... Meg kellett volna neki mondani elszörnyülködött fejjel, hogy most milyen rosszat tett a babádnak. Aztán gyorsan hazarohanni vele sírásra álló szájjal. Érezze, hogy rosszat tett.mert hiába mondod neki. Biztos vagyok benne hogy most is valami vén tyűknak panaszkodik, hogy te milyen rutintalan anyuka vagy, hogy egy joghurttól is félsz és ő a nagy okos tapasztalt bizony oda merte adni a joghurtot amitől nem lehet baja...
2012. jan. 18. 13:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!