Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Popsikérdés? Bőv. Lent.

Popsikérdés? Bőv. Lent.

Figyelt kérdés

10 hónapos kisfiunk 2 hete beteg lett, elmentünk dokihoz, kapott gyógyszert, viszont elment az étvágya, teljesen. Lehet hogy a gyógyszer, lehet hogy csak a betegség, nem tudom. Amit hajlandó volt megenni, az körte-kekszel, pürésítve, illetve az ALete-s milchbrei (tejpép). Plusz reggel és este tápszer. Hiába próbáltam mást adni neki, semmit nem fogadott el, öklendezett és sírni kezdett. Pár nap után feladtam, hogy ha majd jobban lesz, akkor újra próbálkozom a változatos étrenddel. Előtte már szinte mindent evett, velünk is kis falatkákat, amit épp főztem. Volt pár nap, amikor 2x is kapott milcbrei-t és örültem, hogy végre eszik! Tegnap óta megjött az étvágya, már 3x evett, 1x bébikaját, 1x milchbrei-t és egyszer gyümölcsöt. Előtte is kapott ilyen bébikaját, tehát az nem lehet. És tegnap óta viszont miután kakilt, iszonyatosan és nagyon hamar, azonnal kicsípi a popsiját, és üvölt szegénykém! Sudokremmel kenem, de olyan, mintha nem használna. Már egész nap azt lesem van-e valami a pelusban, és azonnal cserélem, de olyan, mintha ez sem lenne elég. Nem kap már tejpépet, és érdekes, hogy 10 hónapig nem volt ilyen gond, és a tápszerét sem most váltottuk, azt is 2 hete issza.

Van esetleg valami tippetek, hogy mitől lehet, illetve mit csináljak, hogy meggyógyuljon a bőre?

Köszönöm előre is, és bocsi, hogy hosszú lettem.

2012. febr. 2. 18:47
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Ha kapott antibiotikumot, akkor azért van hasmenése, mert felborult a bélflóra egyensúlya! Adj neki Normaflore-t, pár napa alatt rendbe teszi! Ne erőltesd az evést, annyit egyen, amennyi jólesik neki! Amint elmúlik a híg széklet, helyre jön a popsija is, addig pedig gyakori pelenka cserével, neogranormonnal, sudocremmel tudsz segíteni neki! Mihamarabbi jobbulást nektek!
2012. febr. 3. 07:59
 12/21 anonim ***** válasza:
Én is a fogacskákra gondolnék...
2012. febr. 3. 08:00
 13/21 A kérdező kommentje:

Azt csináltam, hogy tegnap 2x is megmostam a popsiját, víz alatt, de szegénykém annyira üvöltött, szörnyű volt hallgatni. Este a fürdetésnél már bele sem akart ülni a kádba, inkább cicamosdás volt, állva. Ma reggelre jobb a helyzet, alig aludtunk valamit, azt figyeltük, hogy hajnal 5 óta mikor kakil, és ugrottunk cserélni. :)

Már jobban tűrte a peluscserét. de pirosság még van.

Nem antibiotikumot kapott, de azért megpróbálom neki a probiotikumot, köszi.

Ha ne popsitörlőkendőzzek, akkor mossam le csak tiszta vízzel?

Köszi a válaszokat!

2012. febr. 3. 09:08
 14/21 anonim ***** válasza:
Kamillás vattával!
2012. febr. 3. 09:16
 15/21 anonim ***** válasza:

Akár kamillás vatta, akár sima vizes vatta vagy vizes wc papir. Nem nedves törlőkendő (wc papir), mert azok igazából vegyszeresek!

Én alapból fürdetem minden kaki után, mert a csapnál nem tudom lemosni a fenekét (kicsi a kagyló és ugye hideg is), a fürdőkádnál meg nem tudom megtartani fél kézzel, a lavórozás meg esélytelen, nem tudom hova pakolni a 2 évesem elől :) Szóval nálunk egyelőre muszáj fürdetni ilyenkor, de nem bánom, mert nagyon bukós, és folyton össze van hányva az egész gyerek :( Mivel ő is fogzik (5,5 hónapos, most 4 foga van kinn), neki is egyből kimarja a fenekét a kaki.

2012. febr. 3. 13:47
 16/21 anonim ***** válasza:
Ja, ha már tud állva fürödni, akkor az a legegyszerűbb. Beállitod, lezuhanyozod a fenekét, valami sima senzitiv fürdetővel lemosod, aztán törlés, kész.
2012. febr. 3. 13:49
 17/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, hasznosak voltak! :)

Ment a zöld kéz!

2012. febr. 3. 19:52
 18/21 anonim ***** válasza:
szia itt a popsi mosos remélem mostmár rendbe van a popotok
2012. febr. 4. 23:29
 19/21 A kérdező kommentje:

Szia, igen, már nem fáj neki, még van olyan száraz-pirosság rajta, de határozottan gyógyul! :) Tegnap este ülve pancsolt a kádban, vagy 15 percig! :))

Végül is nem használtam mást csak Sudokremet, és Laseptont, mert kül.okok miatt nem tudtam átmenni a bepanthenért és a neogranormonért. Mindegy is, az a lényeg, hogy jobban van.

Köszi!

2012. febr. 5. 12:32
 20/21 anonim ***** válasza:
Ugyan:) a boraxos krém fertötlenit,gyuladást csökent,és amig nem gyogyult adig mosni,lehet tusfürdőzni,csak alapos öbĺités,és szelőzni hagyni párpercet,a kamilás fürdőse rossz csak öblisd le utána:)
2012. febr. 6. 13:45
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!