Van olyan idő meghatározva, ameddig otthon kell maradni a babával?
Sziasztok!
Július 10-ére vagyok kiírva a harmadik gyermekemmel szülésre. A kérdésem az lenne,hogy van olyan idő törvényileg, amíg kötelező otthon maradni a babával? Azért kérdezem, mert szeptembertől viszont kezdhetnék az új munkahelyemen.
A kérdésre nem tudok válaszolni!
De a baával mi lessz?Ki lessz vele otthon!?
Az új munkahelyeden nem tudják, hogy terhes vagy?
Amúgy szerintem nincs ilyen törvény.
Kérdésedre válaszolva: tudtommal nincs ilyen idő. Egyszer volt itt egy kismama, aki azt kérdezte, van- e olyan kórház, ahova rajta kívül beköltözhet még valaki, mert ő a szülés másnapján már dolgozni akar, és addig az a másik lenne a kicsivel.
Törvényileg biztos nincs akadálya, hogy mennyire jó ötlet, az persze más kérdés.
Nálunk 20 hetes kortól veszik be a piciket a bölcsibe.
Szerintem törvényileg biztos, hogy nincs ilyen meghatározva.
Most miért kell bántani a kérdezőt? Valószínű nem jókedvéből megy vissza dolgozni. Talán csak becsúszott a baba, és kell a pénz, amit keresne a kérdező. Sajnos nem mindenki engedheti meg hogy otthonmarad. Kedves Kérdező!
Nincs olyan törvény ami szabályozná meddig kell otthonmaradni a babával. Bölcsibe 4 hónapos kortól veszik fel leghamarabb. Addig másképp kell megoldani. Remélem sikerül úgy hogy mindkettőtöknek jó legyen. Biztos nem lesz egyszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!