Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van olyan akinek fitymaszűküle...

Van olyan akinek fitymaszűkülete, vagy hasonló problémája volt a kisfiának?

Figyelt kérdés
Mikor csinálták meg neki? Hogy zajlott az egész? Mennyi ideig fájt még a kicsinek? Szülő bent lehetett? Altatásban is megcsinálják magánúton?
2012. febr. 1. 14:39
 1/3 anonim ***** válasza:
Szia! Nekünk 3 éves korában volt műtét. Előtte krémmel próbálkoztak, illetve vártunk, hátha oldódik, de annyira szűk volt, hogy körül kellett metélni. A Heim Pálban műtötték. Kb. 20 perces műtét volt, altatásban. Abszolút csak jót tudok mondani. Nem viselte meg a műtét, sem az altatás, úgy ébredt, mintha reggel felkelt volna. Reggel bementünk a kórházba és kb dél fele műtötték. Aznap bent kellett aludni, én vele lehettem végig. Sőt a párom is bent volt egész nap és délután a nagyszülők is bejöttek, de éjszakára csak én maradtam vele. Az első két nap volt nehéz, mert akkor nagyon fájt neki, de csak pisiléskor. Ruha nem érhetett hozzá (ezért is mentünk nyáron műtétre), így egész nap pucéran mászkált a lakásban. Harmad napra már enyhült neki és kb. egy hét alatt múlt el teljesen. Nagyon szépen gyógyult, neki pedig semmi rossz emléke nincs róla.
2012. febr. 1. 18:51
 2/3 A kérdező kommentje:
Én az altatástól is félek,mert egyszer már műtötték és gondok voltak az altatásnál :(
2012. febr. 2. 09:42
 3/3 anonim ***** válasza:

Nem feltétlenül kell körülmetélni,vigyázz az orvosokkal mert sok orvos körülmetélés párti és sok esetben nem is kell metélni,nem szükség szerű mégis ráveszik a szülők,azt mondják nincs más megoldás,vagy nem említik a többi megoldást,vagy éppen azzal rémisztgetnek hogy visszaszükülhet,ami igen kis arányban fordult elő.

Elvileg helyi érzéstelenítéssel is megtudják műteni.

Mennyire súlyos a szükülete?Mennyi idős a kis fiad?

Lehet hogy z-plasztikával,fityma-platszikával is kezelni tudnák a szükületét,ekkor nem metélnék körül,hanem a fitymán lazzítanának.

Gondold át mit szeretnél ha vannak lehetőségeid,mert nem mindenkinek tetszik a metélt kuki,közösségekben később megbámulhatják,csúfolhatják is emiatt később.Buta dolog de erről is lehetet hallani.

2012. ápr. 21. 20:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!