Lehet, hogy asztmás lesz a kisfiam? Olyan szülők válaszát várom, akik hasonló problémával küzdenek. /részletek lent/
3 hónaposan kezdődtek a problémáink.Akkor egy enyhébb lefolyású bronchitissel.4hónaposan ,már súlyosabb lefolyású volt sípoló volt a légzése.Rectodelt kúpot kapott és spiropent.Most 4 és fél hónapos megint hallottam, hogy furcsán veszi a levegőt.Egy hétig szedett ambroxolt és fenistilt.Nem lett rosszabb az állapota,de azt vettem észre, hogy terhelésre jelentkezik néha nehezített légzés.Voltunk gyermek pulmonológusnál amikor súlyosabb volt az állapota.A párom édesapja asztmás.
Párásítunk.Ködben nem viszem ki.Tanácstalan vagyok mit lehetne még tenni?Akinek asztmás a gyermeke, hogyan kezdődött?Nagyon kétségbe vagyok esve ,állandóan azt figyelem milyen a légzése.
Mindenki válaszát előre is köszönöm!
Szia,
hasonló volt a szitu nálunk is,mint nálatok.
Kisfiamnál is 3-4 hónapos korában kezdődtek a felső légúti panaszok.Neki is Spiropent-kúra volt vagy 3x, Rectodelt kúp,aztán Ventolin,és végül 11 hónapos korában annyira sípolt egy este,a gyógyszerek ellenére,hogy kórházba került,ahol asztmát állapítottak meg nála.Kapott Flixotide evohaler-t,meg nehezített légzésre Ventolint.Egyébként én voltam súlyos asztmás gyerekkoromban,mára semmi bajom.És képzeld,a fiam 24 hónapos, májusban elhagyhatjuk a gyógyszereket,makkegészséges,jó étvágyú kissrác.:)
Ja,és a gyógyszerek beállítása óta egyszer sem volt rohama.Tehát ne félj,bizakodj, minden rendben lesz,bármiben tudok segíteni,írj privit nyugodtan.:)
Köszönöm mindenki válaszát!!!Nálunk bukás nem volt.
Most úgy néz ki jól van, nem hallom a sípolást.
Nektek a tavasz és a nyár tünetmentes volt???
Mindenki válasza nagyon hasznos és megnyugtató volt!!!
A Dr. Nőnk azt mondta 1 évesen beállít valami gyógyszert és így talán el tudjuk kerülni, hogy asztmás legyen.
Már mindent elkövettem, parkettás a lakás, nincs nagyon meleg egész nap megy a hideg párásító salvus vizel.Sajnos a 10 éves lányom megint náthás és félek, hogy a kicsi el ne kapja ,mert akkor biztos megint fulladni fog.Ráadásul a párom most ment ki külföldre dolgozni így tök egyedül vagyok.Köszönöm a biztató szavakat nagyon rámfér!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!