Mi itt a kérdés?
Engem nem lepett meg a cikk.
Hát igen, engem sem lepett meg különösebben.
A reklámok megtévesztőek. Hiába ezernyi szabályozás, ott vágnak át minket, ahol csak lehet. Már ha hagyjuk. De általában hagyjuk.
Amúgy a mai termékek közül nem tudom mi a valóban egészséges, már ha van ilyen.
na most ugye senki nem azért vett kinder tejszeletet mert egészséges lenne. mindenki tisztában volt eddig is vele hogy egy tejszinestortának felel meg egy daban tejszelet.
ezek a temrékek csak cukrot tartalmaznak.
de tényleg mi nem veszünk a gyerekeknek ebböl semmit. habár édes joghurtot kapnak néha, de pl az aktíviát utálom is.
én azért tisztában vagyok hogy a joghurt amit adok neki nagyrészt cukorból áll és nem mondanám soha hogy egészséges. tejszelet meg rosszabb mint egy kiskocka csoki.
3-al abban nem értek egyet, hogy feltüntetve MINDEN fel van, ez kötelező is, irtó nagy büntetést kell fizetni a cégeknek, ha más van benne egy termékben, mint ami az összetevőkben szerepel. Szóval rajta van azon minden, csak abban van az "átvágás", amilyen mesét kerítenek köré.
Amúgy én a gyerekeimnek nem veszek ilyeneket, mert tejfehérje allergiájuk van, de magamnak is inkább az alapján választok, hogy milyen az íze egy adott terméknek, illetve hogy akciós-e. Bár sokszor a "népszerű termék" még akciósan is drágább, mint egy no name társa.
első
Én ezekkel a dolgokkal a közelmóltban szembesültem igazán.Egészségügyi probléma miatt sokkal jobban oda kell figyelnem az étkezésemre,mit ahogy azt eddig tettem.Mostanában úgy vásárolok,hogy minden élelmiszernek megnézem az összetételét és hát a felsoroltakon kívül még számos másik temékkel találkoztam,amik a reklám szerint nagyon egészségesnek és a szervezet számára nélkülözhetetlennek vannak feltüntetve,az összetevöik alapján azonban inkább rossz hatással vannak ránk.
Elég szomorú,hogy a gyártók ilyen módon vezetik félre az embereket,úgyhogy mindenkinek azt tanácsolom,hogy ne dőljön be a reklámszövegnek,hanem győződjön meg saját maga arról,hogy mi az ami számára hasznos,mi az,ami árt!
nekem ebben a cikkben semmi ujdonság nincs!Nekünk mikor szólt a védőnő hogy elkezdthetjük a joghurtokat,desszerteket,túró rudit adni a kisfiunknak én akkor jól átolvastam az összetevőket!
Danone-t SOHA nem adtam a gyerekemnek!Nem mondom hogy néha nem kap ízesített joghurtot de akkor inkább ZOTT-ot vagy LIDL-is Milbona joghurtok mert azokabn kevésbé vannak ilyen vackok!De amúgy meg natúr joghurt plusz gyümölcs esetleg egy kanál méz hozzá ha nagyon húzza a száját a fiam,vagy túró plusz gyümölcs és esetleg egy ici-pici vaniliás cukor vagy szölőcukor de nem 7-8 kockányi!
na szóval mi nem eszünk ilyen vackokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!