9-10 hónapos babák anyukái mesélnétek? Miket tud a baba? Kisfiú/kislány? Mekkora? Miket eszik miket játszotok? Stb.
Figyelt kérdés
2012. jan. 31. 11:31
11/13 anonim válasza:
Pár napja töltötte a 9hónapot a kislányom. 76cm és kb 7 és fél kg. Amit már régóta tud az az ülés, térdelés, mászás (ebben utolérhetetlen:-)). Kb másfél hónapja feláll bárhol, kapaszkodik aztán néha elengedi és néhány másodpercig magától tud állni, aztán én meg elkapom mielőtt elesne:-) 1x magától leguggolt és guggolásból felállt. 2hónapja megtanult pápázni, de azt most csak ritkán csinálja. A kezével mindenfélét mutogat már: régebben megtanulta a tik-takozást ahogy az óra mutatója jár, mostanában mutogattam neki hogy 1-2-3-4-5, és ő is mutatja, hogy 1-5 :-)a többi szám nem olyan érdekes:-) Rácsap az asztalra, aztán ha én is rácsapok, nevet és megint ő aztán én. Rengeteget gagyog, kiabál, magyaráz, mindenhol pakol, imádja a kábeleket. Ha el akar kapni valamit, nyúl érte (mégha távol is van tőle), meglököm a diszt a mennyezeten, és ő nevet, majd nyúlna érte. Szereti ő is lerombolni a tornyot amit épitünk neki. Mindent a szájába vesz. Van már 6foga, most jön neki még, de ezzel most szegénykém megszenved, az eddigi fogzásokat szinte meg se érezte. Berakja a szájába a darabos ételeket, pl kenyérfalatkákat. Szinte mindent megeszik, mostanában a sütőtök annyira nem izlik neki, pedig eleinte imádta. Emellett elég sokat cicizik még, éjjel is. Szeret apa nyakában ülni és paskolja apa buksiját, közben nagyokat nevet. Ha fekszünk odajön és belefúj a hasunkba. Állva is tud cicizni,négykézláb odamászik, ráhajol a cicire és kitolja a lábával magát. Igazi kis enegriabomba, mindig tesz-vesz valamit, megy mindenfelé. Mindennel játszik ami nem játék. A játékokat a szájába veszegeti, pörgeti a játszóhidon a gömböt amibe golyócskák vannak, ilyesmi. Mesélj majd te is!
12/13 A kérdező kommentje:
sziasztok!Az é fiam 9200 gr és 77 cm!27.én volt 9 hónapos!nagyon eleven igazi örökmozgó:)Aludni nem nagyon szeret egész pici kora óta alig alszik sajnos valamit!Délután max 2 órát amúgy éjszaka is nyűglődik,nyugtalan egyszer még eszik éjszak is!3 foga van most jön a negyedik.Mászik már 2 hónapja de mióta állni is tud szinte csak azt akar és úgy pakol le mindent amit ér...szépen ül már egyedül 1 hónapja szintén.A játékai nem érdeklik inkább bármi más amit nem szabad:)távirányítók,telefonok,és nyuszinak az itatója,madzagok a kedvencek.Tud pápázni,nemet mutatni,tapsizni,ha szomjas/éhes/cumit kér ez mind a mammam szóval kéri azt majd én eldöntöm:)Barátságos nevetős kisfiú,de igen akaratos is egyben.Öltözni gyűlöl sapkát letépi a fejéről kesztyűt egy percig sem hadja magán!Az evéssel vannak gondok mert válogatós eléggé bezzeg a nyamik nagyon mennének.Képes kilökni a kezemből az üveget,vagy eltolja,rosszabb esetben pfffff és visszaköpi:)Imád kukucsot játszani ő elbújik a függöny mögé én keresem erre elhúzza és vigyorog!huuu hát egész nap tudnék mesélni.....
2012. jan. 31. 18:19
13/13 anonim válasza:
10 hónapos a kislányom! 66 cm, 7,2 kg a kis törpillám! November óta feláll, egyedül megáll egy kis ideig, énekelget, apa szót már tudatosan használja, két szótagos "szavakat" ismételget, járássegítővel már fut, gyorsan mászik, egyedül felül, harap a 6 fogával, mindent megrág (Kishód a beceneve), iszik itatópohárból egyedül, darabosat eszik, segít az öltözésnél, vetkőzésnél (tartja a kezét, kihúzza a pulcsi ujjából), figyel a nevére, négykézláb kergeti a kutyát, letolat az ágyról, este 9-től reggel 10-ig alszik, mindent megeszik, de tényleg mindent! Ennyi jutott hirtelen eszembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!