Igaza van anyukámnak? Vagy túlreagálom?
Megőrjít anyukám az állandó furcsa tanácsaival, amivel csak feszültséget kelt bennem.( nem kértem tanácsot, mert sztem jól működnek a dolgok.)
14 hónapos a fiam, s mindig azt kérdezgeti, hogy mutatja már, ha pisilni, kakilnia kell? Meg nyáron majd pelus nélkül kell a melegben szaladgálnia, mert akkor hamar szobatiszta lesz. Mondom másfél évesen szobatiszta? Minek?
Persze biztos vannak csodagyerekek, de azért pl az ismerőseim gyerekei még egyik sem szobatiszta 2,5 évesen sem. Miért kell feszültséget kelteni?(a gyerekben is, mindig mondogatja neki.) Lerendeztem már párszor, de akkor én vagyok a bunkó, tapasztalatlan, aki azt hiszi, hogy mindent tud.
Anyukám mindig azt mondja: mi a tesómmal soha nem sírtunk, 1,5 évesen régen szobatiszték voltunk, stb. De anno soha nem írt fel egy időpontot sem, mikor álltunk fel , stb. Csak nekem mondja, mikor a fiam 1 évesen még nem járt egyedül: Ti ilyenkor már régen szaladtatok, miért nem indul el? (amúgy 12,5 hósan elindult, de ez késői volt..) Meg millió ilyen dolog..
De a lényeg, szerintetek van gyerek, aki másféál évesen szobatiszta?
Van olyan másfél éves, aki már szobatiszta, de nagyon kevés. Igaza van anyukádnak, hogy nyáron minél kevesebbet legyen pelusban. Ha ezt betartod, nagyon nagy az esélye, hogy nyár végére szobatiszta lesz, ami a pénztárcádnak sem mindegy, de hát te is tudod, hogy milyen sokba kerül a pelenka.
Nem akarlak elkeseríteni, de szerintem egyébként minden szülő olyan, mint az anyukád. Én is mindig azt hallgatom, hogy bezzeg ekkor, bezzeg akkor mi volt. Bár nekem nem is az anyukám, inkább a nagymamám szokta mondogatni, hogy "mit hogy KELL". 3 és fél éves a fiam, tavaly tavasszal lett szobatiszta, addig én is állandóan hallgattam érte, és így utólag belegondolva, lehet, hogy ha merész vagyok és leveszem róla előbb a pelust, akkor hamarabb sikerül, mert tavaly nem kellett 3 hét és pisi-kaki ügyileg szobatiszta lett.
Szóval nyugi, neked kell bólogatnod, de nem feltétlenül kell úgy csinálni, ahogy anyukád mondja.
Sok szerencsét, kitartást!
jaja ezek az anyukák :-)
hidd el nem rosszat akar
de régen volt mikor ti kicsik voltatok és akkor más világ volt más volt az elvárás
tedd amit TE gondolsz jónak a többire amit mond csak mosolyogj és bólogass
majd ha te is öreg leszel akkor szelektálod azt ami régen volt és csak a szépre és jóra akarsz emlékezni ez természetes
Nekem mindig mondogatta anyukám, hogy milyen nagyon későn lettem szobatiszta, mert még 2 évesen is sokszor bepisiltem! Ez volt 25 éve. Akkor a textilpelus miatt valóban hamarabb és könnyebben lettek szobatiszták a gyerekek, hiszen nedves popsival nem olyan jó.
Szóval ezt elmondhatod anyukádnak is, hogy más világot élünk már. És amúgy sem elvárás egy ilyen kicsi gyerektől, hogy érett legyen már rá.
Nem lehet,hogy az én anyukámról írtál:):):):)???
Dettó ugyanez, a sírba tud tenni a hülyeségeivel, nekem a lányom 15 hónapos lesz,és állandóan azt hajtja,hogy bizony neki már a bilibe kellene pisilni, hozzátáplálást illetően is voltak "jó" tanácsai,de ő sem tudott semmi dátumra visszaemlékezni,hogy mior mit csináltunk.
De szerinte a 8 hónapos csajszimnak nyugodtan adhattam volna epret.
Most az új heppje, jön a kistesó,és egfolytában azzal nyaggat: biztos,hogy jól meggondoltátok. Erre csak vigyorogni szoktam.
De a múltkor megkértem,hogy öltözzön fel és lehet távozni, ugyanis a lányomnak elkezdte ecsetelni, "látod mit csnáltak anyáék, jön a kistesó,te már nem kellesz nekik,nem foglalkoznak veled,majd jössz mamához."
Ne ezen kicsit berágtam. Bocsi,hogy kidühöngtem magam.
Tudom mit érzel, tényleg segíthet az egyik füleden be, másikon ki, de nálma nem működik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!