Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi a szöszt adjak neki enni?...

Mi a szöszt adjak neki enni? Elvagyok keseredve teljesen! A fiam rettenet válogatós semmi nem ízlik neki 4-5 kanál után megunja az étkezést és nem kell neki! 9 hónapos!

Figyelt kérdés
5 hónaposan a hozzátáplálás kezdetén nagyon büszke voltam rá,mindent megevett ha én főztem neki ,ha üveges kaja volt mindent belapátolt!Nos ez 2 hónapja teljesen megváltozott!!semmi nem ízlik elfordul kiköpi,sír stb... nem tudom már mit adjak neki komolyan!A tápszeren s a tejpépet kívül ami nem cumisüvegből adható semmi nem kell neki!!!!!nem tudom már hány féle üvegest vettem/dobtam ki ami nem olcsó mulatság...amit én főzök neki szintén erre a sorsra jut!!!segítsetek kérlek....
2012. jan. 30. 14:12
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Kb. másfél hete ugyanebben a cipőben voltam, mint te. a hozzátáplálás elején minden jól ment, aztán hirtelen leállta az egész. nem kellett neki semmi a tápszeren kivül (nekem még a tejpépet sem fogadta el). aztán elkeseredésemben rendelésre elvittem a dokinénihez, aki mondta, hogy szerinte vas hiányos egy kicsit, próbálkozzam ezzel (persze a fogak is közrejátszottak). pár nappal később az én kajámat még mindig nem (nem volt teljesen pépes, kicsit darabos), de az üveges ételt csak hammogja befele és nem kell közben erőlködnöm, énekelni, tapsolni, hogy egy falat is lemenjen. jah, egyébként már két foga van, most lesz 7 hónapos. a védőnő tanácsára (én hülye), a fogak pici növekedése utána adtam a darabosat, mivel "az kell már a babának"! szóval, több lehetséges ok is volt, de szerintem a teljes befutó a vashiány volt! igy, azt gondolom én is, mint az egyik válaszoló, hogy lehet, hogy vitamin hiány van a háttérben! egyébként nálunk még sokkal rosszabb volt a helyzet, mert szó szerint egyetlen falatot sem evett meg! Remélem, nektek is ez lesz a háttérben, és minden vissza áll a régibe. sok sikert!

2012. jan. 30. 16:16
 12/14 anonim ***** válasza:

Már írtam másoknak is :)!

Pont fogzás időszakban produkálja a te kicsid is ezt a tápszeren kívül nem kell más válogatást!

Lányom dettó ahogy leírod a történeteteket!

Már féltem a kanalas etetéstől, de hát muszáj volt, a tápszerre nem akartam vissza szoktatni!

És egy este olvastam, fogzással kapcsolatos tünetekről, és hát köztük volt hogy azért nem esznek, vagy csak keveset mert pár kanál után csípi az inyjüket.... :( Másnap főztem aránylag semlegeset (burgonyát csirkemellel pürésítettem)

És alig hittem a szememnek mert megevett egy adagot belőle!

És ekkor vezettem be nálunk a Nestlé baby pudingjait is! Ez sem csípte és legalább a kanalazást sem utálta meg! Fogunk még nincs de vannak periódusok amikor nyűgösebb és akkor jön elő ez a nem eszek dolog!

De akkor mindig próbálok ilyen dolgokat adni :)

Remélem segítettem!

2012. jan. 30. 16:58
 13/14 A kérdező kommentje:
nagyon köszönöm a válaszokat,biztos,hogy segítettetek ha másban nem is legalább nem vagyok annyira megijedve azt hittem egyedi eset:) azért próbálkozunk továbbra is ezzel azzal!
2012. jan. 30. 17:14
 14/14 anonim válasza:

Szia!

Ennyi idősen már megpróbáltam azt adni neki, amit mi ettünk. A kíváncsiságából eredendően mindig tudni akarta, hogy mi van anya és apa tányérján :) Találtam egy tök jó szakácskönyvet, aminek a címe : 50 fogás nem csak babáknak. Rendes felnőtt ételek vannak benne kicsit átvariálva, amit már 7 hónapos kortól ehetnek a babák is. Én innen töltöttem le: [link] Onnantól kezdve könnyebb lett egy kicsit, nem kellett 2 felé főznöm, és ráadásul még meg is ette :D

2012. jan. 31. 09:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!