1 éves kisfiam nagyon válogatós mit tehetnék, hogy jobb étvággyal egyen?
Egyszerűen előre félek minden ebédnél.Nem fogad el csak pár ételt.Minden nap főzök neki,próbálkozok új ízekkel de semmi változás.Babának is ilyen volt,a főzeléket csak akkor ette meg ha reszeltem bele almát.
Ma tökfőzeléket készítettem,pár kanál után nem kellett neki.De végül is mindegy mit csinálok.Egyedül a burgonyafőzeléket szereti és néha elfogadja a spenótot is.
A gyümölcsökkel semmi baj,bármit adhatok neki.Reggelire és vacsorára készítek neki apró falatkákat,vajas-májkrémes kenyér,felvágottas,sonkás....Pár darabot megeszik és utána ledobálja a földre,köpi ki.
Teljesen belefáradtam már ebbe a mizériába,néha tiszta ideg vagyok.
Volt valaki hasonló helyzetben?Tanácsok,tapasztalatok?
Ugyanezzel küzdünk az egy éves lánykámmal. :)
A különbség az, hogy nálunk csak a tésztás ételek mennek. Lehet brokkolis-csirkés, bolognai, zöldséges, stb. Mindegy, csak tészta legyen.
Viszont az üvegesekből majdnem mindent megeszik.
Én úgy szoktam, hogy megkínálom azzal, amit mi eszünk (tehát nem főzök neki külön, azt sosem fogadta el... de ez egy másik történet) Ha eszi, akkor örülök. Ha nem eszi meg, akkor jön valami üveges kaja.
Legalábbis ez volt eddig. Viszont már kezd nagyon megterhelő lenni anyagilag az üveges bébiétel.... Most párszor főztem neki külön... max 5-8 kanállal evett belőle...
Lehet, hogy hagyom egy ideig minden nap tésztát enni, majd megunja. Egy ideig csak sütőtököt fogadott el a tápszeren és anyatejen kívül... kb 2 hét alatt megunta, azóta csak 2-3 hetente 1x eszi meg. :)
1.vagyok.
Ja hát a fintor meg a kiköpés az megy még nálunk is, azt nem tudom mikor növi ki. Meg mostanában ha valami étel nem tetszik neki, akkor azt mondja rá hogy "ez büdös". De ettől függetlenül jobban eszik mint 1, 1,5 éve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!