Panadol baby vagy Germicid C? Éjszakára melyik a jobb? Melyiket adjam?
Ha csak megelőzésre és a nyugodtabb alvás miatt adod, akkor Panadol.
Lázcsillapítót csak 38,5 fölött kell egyébként adni, Germicidet én csak akkor adok.
Panadolt vagy egyéb fájdalomcsillapítót viszont mi felnőttek is beveszünk ha kell ugyebár... :)
Köszi a válaszokat!
Panadolt adtam :)
azért elég egyértelmű, hogy egyiket megveheted a patikában, másik meg csak receptre adják ki.
a germicid egy lázcsillapító, nyugtató, erősebb gyógyszer.
a panadol meg egy fájdalom és láz csillapító (szerintem hőemelkedés csillapító), gyengébb gyógyszer.
megelőzésre panadol, lázra germicid.
ha elkezdett felmenni és azt gyanítod belázasodik akkor germicidet adj neki éjszakára. ha egy kis nátháról van szó és nem gondolod, hogy magas láz lehet ebből, akkor adj panadolt.
de mindenféleképpen kelj fel hozzá éjjel.
a germicidet 8 óránként lehet adni, panadolt 6.
a kettőt kombinálva meg 4 óránként, nagyon magas láz esetén 3 óra különbséggel, ilyenkor jön jól egy 3., így folyamatosan lehet adni (pl. a nurofen)
A 37,8 nettó hőre én semmit sem szoktam adni, pont most linkelt egy anyuka egy tök jó cikket 'Miért jó a láz' címmel.
Éjjel figyelem, és ha egyértelműen forróbb, mint lefekvéskor, akkor kap Panadolt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!