Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy bírtok két kisgyerekkel?...

Hogy bírtok két kisgyerekkel? Akinek kis korkülönbség van a gyerekek között,2 év hogy viseli a mindennapokat?

Figyelt kérdés
Hogy telik egy napotok? Hogy mentek a naggyal sétálni stb.. A nagyfiam 2 éves,a kicsi 2 hónapos. De nagyon nehezen megy. Itthon még oké,de az utcán.
2012. jan. 30. 12:48
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Szia,

nálunk a nagyfiam 20 hónapos, a kicsilány 2. Én vettem testvérkocsit, mert bár a fiam nagyon ügyesen gyalogol, csak nem arra,amerre kellene, meg hát minden fűszálat megnéz. Mivel gyalog megyünk mindenhova, és messze a bolt, védőnő, doki, én szükségesnek tartottam, és egy pillanatra nem bántam meg,hogy megvettem. Persze a párom szívta a fogát, hogy mások is felnőttek tesókocsi nélkül, de leállítottam, nem ő közlekedik naponta a gyerekekkel,hanem én!

Egyébként nem ül benne mindig a fiam, ha ráérünk, odafelé sétál,de visszafelé mindig beültetem, hogy hazaérjünk főzni meg kajálni.

Amúgy délelőtt sétálunk, úgy 9.30-12ig, 13kor lerakom a nagyot aludni, a kicsi is nagyjából igazodott a napirendhez. Kb. 15.30-16 körül kelnek fel, akkor uzsi, és mivel mire végeznek már sötét van, maradunk bent. Remélem hamar kitavaszodik, akkor délután is tudunk menni sétálni, meg ha a férjem is itthon lesz, visszük a kutyát is.

Ti nem akartok tesókocsit venni?

2012. jan. 30. 13:30
 12/14 anonim ***** válasza:

A lányom 20 hónapos volt, amikor a kicsi született.

Elég nehéz volt, utólag most azt mondom mindenkinek, hogy hagyjon nagyobb korkülönbséget. Legalább amíg a nagyobbik oviba nem megy, mert én elég nehezen bírtam.

A séta az jó volt, mindketten szerették, a fiam azonnal aludt a babakocsiban. Így mi minden nap mentünk többször is. Az öltöztetést azt én is utáltam, de hát ez van.

Az altatás volt nálunk nagy gond, mert nem tudtam őket úgy szoktatni, hogy egy időben aludjanak. A kicsi 8 hónapos koráig nem aludt igazán nappal, csak 10-20 perceket és nagyon rendszertelenül. Nem tudom miért volt ez így, most utólag azt mondom, hogy éhes volt, de a védőnő állította, hogy nem az. (Elég keveset szopott.) Most azt mondom, hogy lehet, hogy mégiscsak tápszert kellett volna neki adnom. Mindenesetre én nagyon örülök, hogy túlvagyunk ezen az időszakon.

(Nekem még hab volt a tortán, hogy aztán a rákos beteg nagymama is ideköltözött.)

Onnantól volt egy kicsit könnyebb, hogy a nagyobbat beadtam oviba.

2012. jan. 30. 14:08
 13/14 anonim ***** válasza:
20 hónap van a gyerekek között. a kicsi 4 hós most. Én már terhességem alatt, "gyalogoltattam" a nagyot, hogy szokja. Azóta is, hogy megszületett a kicsi, a ngy csak gyalog jön. Az öltöztetés kész rémálom. Hússzor leizzadok, és a végére üvöltözök. A boltba is egyedül megyek velük. MIndent egyedül intézek a két gyerekkel. VAn, amikor nagyon nehéz. Főleg mikor a nagy bepisil az út felénél. Kint mínusz 5 fok, visít, a kicsi felébred.....és öltöztethetem át a város kellős közepén. Az együtt alvást már terhesen eldöntöttem. És a mai napig sikerül. ebéd után mindkettő megy aludni. Még akkor is leteszem a kicsit, ha nem látom, h aludni akarna. De eddig 10-ből 9-szer együtt aludtak. Olyankor van 1,5 -2 órám magam elé nézni esetleg aludni egyet. Még igazából nem tudom, h jó volt e a kis korkülnbség, mert nem tudom, hogyan fognak egymással játszani, de annak ellenére, hogy a kisebbik egy tündérgyerek és egy nyikkszó el nem hagyta eddig a kis száját, nem vállalnék mégegyszer ilyen kis korkülönbséget. CSak ha már a nagy oviban van. Mert az ő dacossága, hisztije iszonyatosan megneheziti a mindennapokat. Ezért is megy magánbölcsibe heti két félnapot, 3 hét múlva. Különben nem sokat adok és az idegosztályon kötök ki.
2012. jan. 30. 15:56
 14/14 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

ÉS azt hogy oldottátok meg,odjátok meg mikor a kissebb napi 2x fog aludni,de,du. A nagy meg ugye csak 1x ebéd után? Hogy lehet azt jól összehozni?

2012. jan. 31. 09:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!