Szerintetek mi az ideális korkülönbség a gyerekek között?
Páromék hárman vannak testvérek, ők 4 éven belül születtek, és imádják egymást. Bátyám és köztem 9 év van, és nagyon jó tesók vagyunk. Úgyhogy mindkettő lehet ideális. Az már más tészta, hogy párom anyukája azóta sem érti, hogy lehetett ilyen merész, hogy ilyen gyorsan bevállalta a babákat. :)
Én egy dologban biztos vagyok, én nem akarok nagyon kis korkülönbséget. Ha a lányom 3 éves lesz, akkor majd talán jöhet a kistesó, de addig biztos nem.
Én 1,5-2 évre szavazok. Jobb egy füst alatt "letudni" a babázást, otthonlevést, hogy utána visszamehessen az ember dolgozni és ne kelljen megint eljátszani a gyes-parát, otthagyni a munkát stb.
A 3 év határeset, nekem az a nagyon max, bár annyiból nem szerencsés, hogy ha 3 évesen oviba adjuk a nagyot, nem biztos, hogy jól jön ki, ha pont akkor születik a kistesó.
Ez anyuka- és gyerekfüggő is, túl az anyagi kérdéseken. Az én fiam másfél éves, 2 éves korában visszamegyek kicsit dolgozni, hogy újra normális GYED-et kaphassak a kistesóval, de én már a szülés előtt azt mondtam, nem szeretnék kis különbséget.
A szomszédom és a legjobb barátnőm is kis korkülönbséggel szült (18 és 21 hónap), mindketten azt mondták, ha újra kezdhetnék, várnának még a kistesóval.
2 év.Én rosszul vagyok itthon lenni. hogy őszinte legyek. Kialakítasz egy egzisztenciát, aztán otthagyod, de ugye 1 gyereket nem akarsz, aztán végig parázol pár évet, hogy vajon meglesz még a helyed vagy kezdheted előlről??!
Igazából anyagi okból jó a 2 év.
Nekem az ideális 4-5 év és több.
Nem akarom egyszerre letudni, mert tudom, hogy idegbajos lennék két nagyon pici babával.
De ez tényleg anyuka függő dolog. Ha érzel magadban erőt, akkor vágj bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!